Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Tungviktsmöte på Camp Nou i CL-semi nr 2
Champions League
Foto: Wikipedia/Luis Miguel Bugallo Sanchez

Tungviktsmöte på Camp Nou i CL-semi nr 2

Publicerat 2019-04-30 10:30

I Champions League-semifinal nummer två ställs två av Europas bästa lag den här säsongen mot varandra. Efter att La Liga-guldet i praktiken säkrades i helgen är nu Barcelona ute efter att ta dubbeln medan Liverpool jagar sin andra raka CL-final.

För FC Barcelona har den här säsongen i Champions League varit något av en revansch. Efter att tre år i rad ”bara” lyckats ta sig till kvartsfinal är ordningen återställd i och med att man är i semifinal. Hittills i slutspelet tillhör Barca de lag som kanske övertygat allra mest. I åttondelen slog man ut Lyon med sammanlagt 5-1. I kvartsfinal tog man ner Manchester United på jorden när man skickade ut Solskjær och co med totalt 4-0.

Men, nu väntar en motståndare av en helt annan kaliber i form av Liverpool som gör sin bästa säsong på länge. Dock var det med nöd och näppe som laget tog sig vidare till CL-slutspelet. I höstens gruppspel imponerade man inte och till slut tog man sig vidare på fler gjorda mål än Napoli.

Under våren har som det brukar heta varit annat ljud i skällan. I åttondelen mot Bayern München blev 0-0 på Anfield i första mötet till en övertygande 3-1-seger på Allianz Arena. I kvartsfinalen hade man som väntat inga större problem med Porto som skickades ut sammanlagt 6-1.

FEM SENASTE – BARCELONA

FEM SENASTE – LIVERPOOL

 

Grafiken ovan talar sitt tydligt språk. Det är två lag i toppform som möts på Camp Nou på onsdagskvällen. Barca har vunnit fyra av de fem senaste, Liverpool fem av de fem senaste. Dessutom har lagen på de senaste 450 minuterna bara släppt in ett mål vardera. Skulle man rulla ut statistiken ytterligare hade vi också kunnat se att inget av lagen har förlorat sedan i januari.

Vad kommer då att bli nycklarna för respektive lag? För Liverpools del gäller det givetvis att neutralisera Messi, Suarez och Coutinho. Lyckas man med det kan det räcka långt. För Liverpool måste nog ha med sig minst ett oavgjort resultat från Camp Nou. I annat fall lär det bli tufft att gå vidare.

Barcelona gör nog bäst i att vinna här, för att komma till Anfield och behöva vinna, alternativt förlita sig på fler gjorda mål på bortaplan, är inget bra utgångsläge.

Att hemmalaget är favoriter i den här första matchen är det ingen tvekan om. Dock är det frågan om inte Liverpool på något sätt tar sig till final ändå. Varför? Det bara känns så. Och magkänslor brukar som bekant ofta ha rätt.


Avatar

Skrivet av Fredrik Sjögren

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Champions League

Publicerat 2021-12-06 11:56

TIPS: Champions League v.49

Tisdag och onsdag är som vanligt speldagarna för Champions League och denna vecka 49 är inget undantag. Nu ska det avgöras, i de grupper där dramatiken fortfarande lever. Vi kommer i detta inlägg sätta tänderna i fem utvalda matcher och i slutet av inlägget presenterar vi en femling med några …

Champions League

Publicerat 2021-11-22 17:20

TIPS: Champions League v.47

Champions League tar vid under tisdags- och onsdagskvällarna och här kliver vi in i den näst sista gruppspelsomgången. Det innebär att det spelas om viktiga poäng på många håll och vi kommer även denna gång presentera en femling där vi har några favoriter, några "skrällar" och framförallt många vettiga val …

Copyright © Fotboll.com 2023   |