Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Bekräftat: Unai Emery sparkad och Ljungberg kan ta över
Premier League

Bekräftat: Unai Emery sparkad och Ljungberg kan ta över

Publicerat 2019-11-29 13:11

Arsenal meddelar idag att beslutet har fattats om att Unai Emery får lämna som tränare för londonklubben. Detta efter månader av tappade poäng där både styrelsen och fansen kritiserat Emery för sina val av taktik, spelsystem och avsaknaden av kvalitet i spelet. 

 

”Vårt uppriktiga tack till Unai och hans kollegor som var otillbörliga i deras ansträngningar för att få klubben tillbaka till tävlingen på den nivå vi alla förväntar oss och efterfrågan. Vi önskar Unai och hans team ingenting annat än framtida framgång.”Säger Josh Kroenke, sonen till ägaren Stan Kroenke.

 

Emery levde inte upp till föräntningarna

Arsenal motiverar beslutet med att förväntade resultat inte har uppnåtts och att man nu måste agera i ett försök att rädda säsongen och målsättningarna med att sluta topp fyra i tabellen och därmed kvalificera sig till nästa säsong av Champions League.

Säsongen har varit väldigt knackig för Arsenal och spelet har inte sett övertygande ut i någon av matcherna så här långt. Men de senaste månaderna har varit rent horribla och man har inte tagit en vinst på sju raka matcher. Det har dessutom varit matcher där klubben och fansen förväntat sig tre bekväma poäng, men där man stundtals blivit helt överkörda av lag från ligans lägre skikt.

Nyckelspelare har blivit irriterade och hotat med att lämna klubben till vintern om det inte blir några förbättringar. Fansen har ratat Emery och insatserna där man bevittnat avsaknad av taktik, spelidé och kämparglöd. Stämningen har blivit begravningslik och spelarna har visat stor frustration.

 • Spelade matcher 44 Vinster 28
  Oavgjorda 8 Förluster 8
  Gjorda mål 97 Insläppta mål 37
  Skott 679 Skott på mål 236
  Målskillnad 60 Mål/skott-procent 14%
  Gula kort 64 Röda kort 2
  Regelbrott 472 Hörnor 292
  Offside 81 Hållna nollor 19
  Spelade matcher 44
  Vinster 28
  Oavgjorda 8
  Förluster 8
  Gjorda mål 97
  Insläppta mål 37
  Skott 679
  Skott på mål 236
  Mål/skott-procent 14%
  Målskillnad 60
  Hållna nollor 19
  Gula kort 64
  Röda kort 2
  Regelbrott 472
  Hörnor 292
  Offside 81
 • Statistiken talar sitt tydliga språk och visar att man endast vunnit 8 matcher på 20 spelade matcher. Vinsterna man har i ligan har inte varit övertygande heller, inte ens när man mött bottenlag och nykomlingar hemma som Sheffield United, Southampton med flera. Klubben har blivit fullständigt bombarderade av sina motståndare och försvaret har mest liknat ett durkslag. Spelet framåt har sett helt fantasilöst ut och självförtroendet hos spelarna och i avsluten är på bottennivå.

  Ljungberg kan bli tillfällig tränare

  Styrelsen har vänt sig till Fredrik Ljungberg som spelade i Arsenal under nio säsongen i början av 2000-talet. Ljungberg & Co tog hem ligatiteln med Arsenal två gånger under Arsene Wenger och man hoppas nu att svensken ska kunna ta över och vända den negativa atmosfären och självförtroendet i laget. Detta kan dock bli väldigt tillfälligt då Ljungberg har en Klass-A licens som tränare och därmed bara får agera tränare i några månader enligt UEFAs regler. Sökningen efter en ny tränare pågår och det återstår att se hur lång den processen blir och vem som blir den nya, långsiktiga tränaren för londonklubben.

  Det återstår nu att se om vår svenska fotbollslegend kan lyckas med en mental förändring i truppen och en vändning i resultaten. Vi har sett lyckade resultat där respekterade spelare tagit över som tränare, men det finns även situationer där det blivit total katastrof. Thierry Henry som är en av Arsenals största legender misslyckades totalt med Monaco i Serie A, men Frank Lampard levererar riktigt fina resultat och en härlig atmosfär i Chelsea. Åsikterna kring att ta in Ljungberg som tillfällig tränare är naturligtvis delad men Arsenals styrelse ser ingen annan utväg just nu och det är osannolikt att det kan bli mycket värre.

  Läge för bra odds

  I och med krisen i Arsenal så är oddsen riktigt höga för att klubben ska nå en topp 4 placering i tabellen. Det är alltså läge att sätta ett spel om man tror på att Ljungberg och att Arsenal kan vända den negativa trenden samt nå Champions League plats.

  Bet365 ger i skrivande stund 7.00 i odds för att Arsenal slutar inom topp 4.

  Bet365 bettingsida
  Världens största spelbolag
  Given för all typ av betting
  Registrering med BankID
  Given för all typ av betting
  Registrering med BankID
  BankID
  BankID
  18+ – Spela ansvarsfullt - Stodlinjen.se |
  Se regler och villkor på Bet365.

  Källa: https://www.arsenal.com/news/unai-emery-leaves-club


  Avatar

  Skrivet av Karlsson

  En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

  Relaterade blogginlägg

  Premier League

  Publicerat 2023-10-13 15:25

  NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

  Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

  Premier League

  Publicerat 2023-08-12 12:30

  Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

  Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

  Copyright © Fotboll.com 2024   |