Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Unibet tar äntligen kontroll över sin bettingplattform
Guide

Unibet tar äntligen kontroll över sin bettingplattform

Publicerat 2023-02-23 02:20

Unibet är en av de äldsta och mest kända bettingsidorna i Sverige,  inte minst med tanke på de över 200.000 sökningar innehållande ”Unibet” i olika kombinationer, som varje månad görs på Google. Det många inte vet är att Unibets oddsplattform, Kambi, var från början skapad och ägd av Unibet. Plattformen är en av de största i världen inom betting och används av många bettingsidor i Sverige.

Unibet tappar greppet och kontrollen över sin bettingplattform

I mitten av 2014 godkände aktieägarna i Unibet förslaget att sälja Kambi Group Plc och bettingplattformen. Sedan dess har spelbolaget haft stora svårigheter att utveckla sin plattform, som enligt trovärdiga källor säger beror på att Unibet inte haft full kontroll över plattformen och att Kambi inte varit så .

Men det har inte bara varit Unibet som stångats med Kambi. Spelbolaget 888 och dess bettingavdelning var också levererad av just Kambi. Men efter många år så beslutadfe 888 att lämna plattform och att skapa sin egna miljö. Enligt rykten ska detta ha varit på grund av Kambis passiva inställning till att utveckla plattformen.

Men nu tar Unibet ett stort steg genom ett helt nytt avtal med Kambi, som ger spelbolagsjätten full kontroll över sin plattform, vilket ger helt nya förutsöttningar till att utveckla Unibet i den takt och på de sätt de önskar.

Nytt avtal ger Unibet kontrol över sin plattform

Unibets moderbolag, Kindred Group har tecknat ett nytt treårigt avtal med Kambi som sträcker sig till slutet av 2026, ett avtal som ger Kindred ökad kontroll och driftsäkerhet för sin bettingplattform. Utöver avtalet bygger Kindred vidare på sin egna, prisbelönta plattform, kallar Kindred Racing, som nu blir en fullständig intern oddsplattform.

Nu undrar du kanske vad detta innebär och vad som kommer att förändras på Unibet.se. På Kindreds nyhetssida förklaras denna förändring av de som är mer eller mindre ansvariga för spelutvecklingen inom bolaget.

Kunden kan förvänta sig en lokalt relevant, skräddarsydd spelupplevelse. Vi kommer sömlöst att blanda en erbjudandeblandning av högprofilerade evenemang, personligt anpassat innehåll baserat på användarhistorik och preferenser, och naturligtvis relevans i termer av vad som händer nu. Vi kommer att ha en utökad belöningssvit för att säkerställa att vi säkert och efterlevande kan stimulera säker, njutbar vadslagning och öka lojaliteten till varumärket (Unibet) och produkten.” – Säger Andreas Reimblad (Head of Sportsbook)

När kommer Unibets nya bettingplattform vara klar för kunder att använda?

Vi är långt inne i utvecklingsstadiet med att utveckla, förädla och förvandla Kindred Racing Platform till en komblett plattform för betting online, där vi rekryterar den nödvändiga kompetensen för att komplettera våra befintliga team. Exakt när lansering kommer att ske är oklart, då Unibet endast ger det flyktiga svaret att en toppmodern plattform kommer att vara på plats under de kommande åren.

kambi mobil bettingplattform

Vad är Kambi?

Kambi är en av världens största bettingplattformar som används av bland annat Unibet, LeoVegas Mr Green, William Hill och många fler. Företaget har drygt 800 anställda som är fördelade över hela jordklotet och alla kontor i bland annat Bukarest, Philadelphia – USA, London, Manila, Sydney, Stockholm samt på den lilla ön Malta, även känt som spelbolagens mecka.

Plattformen är licensierad och/eller certifierad i bland annat Alderney, Estland, Danmark, Italien, Malta, Spanien och Storbritannien. Kambis bettingplattform används på bettingsidor som bedriver spelverksamhet i Europa, Asien, Latinamerika och Nordamerika. Sedan införandet av spelreglering i flera delstater runt om i USA, har Kambi varit mycket framgångsrika med sin expansion på den amerikanska spelmarknaden.

Fler bettingsidor med Kambi

Casumo Sport bettingsida
100 kr free bet
UNIKT: Skräddarsy din bettingsida
Snabb sida med BankID & Swish
UNIKT: Skräddarsy din bettingsida
Snabb sida med BankID & Swish
BankID
BankID
18+ – Spela ansvarsfullt - Stodlinjen.se |
Spela för minst 100 kr till minst 1.6 i odds inom 60 dagar. | Vinst minus insats betalas ut | Inget oms. krav |


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Guide

Publicerat 2023-12-14 15:38

Betting på fotboll för nybörjare - Välj rätt spelbolag

Fotboll är världens populäraste sport och det är ingen tillfällighet att fotbollsutbudet, vad gäller betting, är så pass omfattande. Faktum är att utbudet blivit allt större, även de senaste åren, …

Guide

Publicerat 2023-12-05 01:15

Varför anonym betting växer i popularitet

I takt med att vårt samhälle blir mer digitaliserat finns det en växande oro för digital integritet, det vill säga hur personlig information hanteras på nätet, i appar och datorer. …

Copyright © Fotboll.com 2024   |