Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Var hamnar Ibrahimovic härnäst?
Europa (Övrigt)
Foto: Wikimedia Commons: Andy Witchger

Var hamnar Ibrahimovic härnäst?

Publicerat 2019-12-01 17:51

Zlatan Ibrahimovic har skapat stora rubriker på sistone. Men det har inte handlat om, var eller när han återvänder till fotbollsspelandet. Det råder ännu stora frågetecken kring den stora anfallsstjärnans framtid. Eller kan det bli så att han avslutar karriären redan nu? En fråga som bara han har svaret på.

När man är så stor som just Zlatan Ibrahimovic, har man enormt stora valmöjligheter. Man kan i princip göra det man önskar och hoppas på det bästa från annat håll – eller inte bry sig överhuvudtaget. Lite som han nämligen gjorde i dagarna, när han köpte 25 % av Hammarby IF och trodde att Malmöiterna inte skulle bli upprörda – eller så brydde han sig helt enkelt inte.

Men det är som sagt ännu oklart var Zlatan Ibrahimovic spelar under 2020. Om han nu gör det. För det är ju fortfarande fullt möjligt att 38-åringen lägger skorna på hyllan. Det beslutet har han varken viftat bort eller bekräftat och av allt att döma är det valet möjligen närmast.

Nedan har vi listat hela sju olika zlatanistiska val, där vi rangordnat dem efter sannolikhet.
Vi har använt oss av ett omfång på 100 %.

Milan – 30 %

Anfallaren har vid ett flertal tillfällen uttryckt sin kärlek till Milano och AC Milan. Nyligen sade han i en intervju att Milano inte bara är hans andra stad, utan hans andra hem. Han har även, vid ett flertal tillfällen, påpekat att han trivdes enormt på Milanello (klubbens träningsanläggning) och att den familjära känslan var underbar. Klubben är å sin sida i behov av en anfallare av Zlatans kaliber och en person av densammes karaktär.

Skorna på hyllan (!) – 20 %

Hade absolut inte förvånat och det kan mycket väl ligga väldigt nära realiteten. Av flera anledningar egentligen. Zlatan och hans rådgivare må stundtals fatta obegripliga beslut. Men faktum kvarstår att de är kungar av PR. De har hittills redan skapat stora rubriker kring hans framtid och bara det i sig är att göra jobbet. Däremot finns det ett sätt att skapa större rubriker av detta; att annonsera en avslutad karriär, för att sedan komma tillbaka månader senare. Varför inte?

Bologna – 15 %

Likväl aktuellt för anfallaren av flera olika anledningar. Ett boende i hans favoritstad (Milano), som ligger ganska nära Bologna, möjliggörs plötsligt. Dessutom hade detta gjorts i vänskapligt syfte, då han har en riktigt fin relation till tränaren, Sinisa Mihajlovic. Lägg därtill att den nämnda coachen går igenom en svår sjukdom (leukemi) och befinner sig i en tuff livssituation. Kanske kan Zlatan hjälpa en älskad vän.

– Med Sinisa har jag en speciell känsla. Han är en vän, en exceptionell person, en sällsynt människa, säger Zlatan Ibrahimovic till Gazzetta dello Sport.

Napoli – 15 %

Inte det mest sannolika valet, men inte omöjligt. Han och tränaren Carlo Ancelotti känner varandra från tiden i PSG och ska ha kommit bra överens. Neapel är en stad som även kan efterliknas med Zlatan själv. Unik och vild – utan att gå in på detaljer. Dessutom ska Zlatan och tränaren i fråga ha flörtat medialt för dryga månaden sedan. Det som talar emot är att det i skrivande stund råder kaos i klubben. Konflikt mellan klubbpresident och spelare.

Fiorentina – 10 %

Ett Fiorentina, med nya ekonomiska muskler, kommer säkerligen göra ett försök. För ett försök kostar egentligen ingenting. Tidigare i år tågade en ny ägare in i klubben, Rocco Commisso, den snuskigt rika italo-amerikanen. En man med stort PR-utrymme, som kan locka över Ibrahimovic till klubben.

Argentinska ligan – 5%

Mest för att testa på något nytt. Tror även att Ibrahimovic gillar tanken att ”erövra” ännu en kontinent. Känns dock inte som ett zlatanistiskt val fullt ut. Rimligt? Nej. Tänkbart? Inte jätte.

Australienska ligan – 5 %

Läs ovan.


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Europa

Publicerat 2022-06-23 21:11

Här spelar stjärnorna nästa säsong – oddsen på de hetaste övergångarna

Den som tror att sommaruppehållet är till för att pusta ut och ladda upp inför nästa säsong har inte varit tillräckligt uppmärksam på silly season. Kampen om spelare under transferfönstrets …

Europa

Publicerat 2022-06-23 14:45

Summering & analys av toppligorna 2021/2022

Fotbollssäsongen 2021/22 för storlagen ute i Europa börjar lida mot sitt slut. En Champions League-final finns kvar att se fram emot och en mäktig sådan. Men klubblagsfotbollen i världens bästa …

Copyright © Fotboll.com 2024   |