Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Varför anonym betting växer i popularitet
Guide

Varför anonym betting växer i popularitet

Publicerat 2023-12-05 01:15

I takt med att vårt samhälle blir mer digitaliserat finns det en växande oro för digital integritet, det vill säga hur personlig information hanteras på nätet, i appar och datorer. Många personer är motvilliga att dela med sig av person- och finansiella uppgifter. Oron för integritetsintrång gäller framförallt översikt och svagare förtroende för företag. Internetanvändare oroar sig generellt mindre kring hur och vad myndigheterna övervakar eller inkräktar på den personliga integriteten.

Ett känsligt område som inkluderar både företag och myndigheter är spel- och betting på nätet där finansiella transaktioner är vanligt förekommande i samband med strikta verifikationsprocesser som kräver fotokopior av persondokument och annan känslig information. Samt att spelbranschen har hög insyn från myndigheter. Just dessa aspekter av sportbetting har skapat en efterfrågan på mer privatiserade eller anonyma alternativ för online betting.

Betting utan licens möjliggör anonym betting

Personer som vill lägga spel på matcher utan att någon vet, det vill säga att de vill vara helt anonyma, måste vända sig till spelbolag som har betting utan licens då många av dessa spelsidor använder blockchain teknologi. I stor utsträckning är betalningar via blockchain teknologi med kryptovalutor anonymt, vilket gör det möjligt att sätta in pengar på en bettingsida utan licens och sedan börja spela.

Vissa spelbolag kräver inte ens personuppgifter eller verifiering av uppgifter som spelaren lämnar. Samtidigt som kryptobetalningar är relativt anonyma, säkra och snabba, kan licenskraven på bettingsidor utan licens vara lägre vilket kan öka risken för oseriösa aktörer. Det finns därför en ökad risk kring användandet samtidigt som den digitala integriteten av din person är högre. Person som söker betting utan licens bör därför vara noggranna med vart de väljer att sätta in pengar och betta för att minska riskerna.

Anonym betting = Kryptobetting

Anonym betting är synonymt med kryptobetting då det framförallt möjliggörs av blockchainteknologi som fungerar annorlunda jämfört med traditionella betalningar.

Blockchain är det underliggande systemet som gör att kryptobetalningar är mer anonyma och samtidigt väldigt säkra. Alla överföringar registreras och redovisas i en offentlig huvudbok där transaktionsnummer, belopp och annan information som rör överföringen registreras. Huvudboken, eller registret, är oföränderligt och valideras med hjälp av tusentals dataenheter som samarbetar för att säkerställa att alla transaktioner är riktiga och sker mellan två parter som har avseendet att göra en transaktion.

I den processen finns det alltså ingen mellanhand, inga betalleverantörer eller finansiella institutioner som överser transaktioner, vilket gör att personuppgifter ej behöver anges för att verifiera en transaktion. Det är därför man pratar om att krypto är tillitslös, eller trustless på engelska, och att blockchain är decentraliserat.

 

betting anonymt utan konto

 

På grund av blockchain teknologi är därför insättningar och uttag på bettingsidor utan licens till stor del anonyma och samtidigt väldigt säkra då personen inte behöver delge någon personlig information eller finansiella uppgifter utöver de generiska uppgifterna relaterade kryptoplånboken.

På den inhemska spelmarknaden och för aktörer med svensk licens är det inte tillåtet att använda krypto för betting vilket innebär att alla betalningar och registreringar görs med hjälp av betaltjänsteleverantörer och med insyn från tillsynsmyndigheter som Spelinspektionen och Finansinspektionen. I jämförelse med anonym betting med krypto är det väldigt stor skillnad då in princip alla person- och finansuppgifter registreras med operatörer, betalleverantörer och myndigheter.


Fördelar- och nackdelar med anonym betting

Fördelar

• Hög grad av anonymitet för betting
• Generellt bra odds
• Bättre kunderbjudanden
• Högre säkerhet vid betalningar
• Bättre integritet
• Delar inte med sig av information till myndigheter
• Kringgå geografiska restriktioner

Nackdelar

• Ökad risk för oseriösa aktörer
• Mindre fokus på ansvarsfullt spelande
• Sämre konsumentskydd


Avatar

Skrivet av Fotboll.com

Fotboll.com är Sveriges mest omfattande sajt för fans och bettare som följer europeisk toppfotboll och internationella mästerskap.

Taggar:

#cryptobetting

Relaterade blogginlägg

Guide

Publicerat 2023-12-14 15:38

Betting på fotboll för nybörjare - Välj rätt spelbolag

Fotboll är världens populäraste sport och det är ingen tillfällighet att fotbollsutbudet, vad gäller betting, är så pass omfattande. Faktum är att utbudet blivit allt större, även de senaste åren, …

Guide

Publicerat 2023-10-06 00:51

Magin med att gå med i poolspel!

Det finns få klockslag som man associerar så mycket med som 16.00 på en lördag. Tidpunkten innebär att det är dags för det mest populära poolspelet inom fotboll. Stryktipset grundades …

Copyright © Fotboll.com 2024   |