Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Vem vinner assistligan i allsvenskan?
Allsvenskan
Foto: Wikimedia Commons

Vem vinner assistligan i allsvenskan?

Publicerat 2020-07-31 16:01

Allsvenskan pågår för fullt med ett tajt spelschema och många härliga matcher att se fram emot. Trots att publiken inte får vara på plats (än) och skapa den unika stämningen, så kan vi glädjas åt att det verkligen råder stor spänning i tabellen. Och spänning finns det gott om även på ett individuellt plan – nämligen i assistligan.


unibet tv streaming

ODDS: Vinnare av assistligan | 1.60 Haksabanovic | 12.00 Yasin | 15.00 Björnström | 17.00 Irandust | 17.00 Kacaniklic | 19.00 Toivonen | 21.00 Christiansen | 26.00 Bojanic | 


Drygt en tredjedel av allsvenskan har redan spelats. Till mångas förvåning toppar IFK Norrköping tabellen och ligger just nu på förstaplats med sina 24 inspelade poäng. Strax bakom finns dock föga förvånande Malmö FF. Den på förhand topptippade grönvita huvudstadsklubben Hammarby IF, har däremot inte lyckats komma upp i önskad nivå. Zlatan-ägda Bajen har bara skrapat ihop 15 poäng på de elva inledande omgångarna och de kan med största sannolikhet sorteras bort i kampen om Lennart Johanssons pokal.

En annan vild och formidabel kamp pågår också i detta nu. Förutom striden i skytteligan, har vi självklart ett flertal spelare som gör upp om att bli allsvenskans bästa målpassare. Det har hittills bjudits på ett flertal ljuva, sensationella insatser från klubbarnas allra främsta nyckelspelare. Men vem lyckas vinna den allsvenska assistligan i slutändan?

Haksabanovic är storfavorit

Precis som sitt IFK Norrköping, har Sead Haksabanovic vuxit i gemene mans ögon efter de fenomenala insatserna. Den anfallsglada spelaren köptes in för dyra pengar och redan nu kan man påstå att köpet var lyckat. Han har nämligen redan börjat betala av de 20-30 miljoner kronor – Norrköpings dyraste köp någonsin – som han uppgetts ha kostat .

Haksabanovic ses just nu som den absoluta favoriten att vinna assistligan. Han toppar tabellen med sina fem assist och formen ser ut att vara beständig under en tid framöver. Vi kan därtill addera att svensk-montenegrinen även har gjort fyra mål. Det innebär att han landar på nio poäng totalt, flest i allsvenskan.

Ifjol blev det sju assist och en delad sjätteplats. 21-åringen kan, med tanke på sin ålder, ta flera steg framåt i sin utveckling redan under pågående säsong. Och då lär det bli svårt att stoppa honom.

Kacaniklic med lång startsträcka?

Hammarby har som tidigare nämnt gått trögt under den första tredjedelen av seriespelet. Det har resulterat i att Alexander Kacaniklic inte alls har fått till sitt spel. Det kan dock också vara precis tvärtom – att Hammarby inte har kommit igång på grund av att just Kacaniklic, med flera, inte har presterat än.

Likväl är Kacaniklic ett hett namn gällande målgivande passningar. Faktum är att han redan har noterats för hela tre och är därmed strax bakom den nämnde Norrköping-spelaren. Om ytteranfallaren ska kunna knipa förstaplatsen, är kravet att både han och Hammarby steppar upp sitt spel. Både en och två nivåer.

Bilden är hämtad från allsvenskan.se

Den snart 29-årige Bajen-spelaren har ett brett register och det kan komma att lossna för honom när han får sätta sitt första mål. Han är i dagsläget fortfarande mållös i allsvenskan.

Andra intressanta namn

Det finns ett flertal andra namn att hålla koll på när denna lista kommer upp på tapeten. Här kan fjolårssäsongens tabell definitivt vara värd att kika på.

Bilden är hämtad från svenskfotboll.se

Förstaplats intogs av den skicklige kreatören Darijan Bojanic, som likt Kacaniklic inte riktigt har hittat rätt den här säsongen. Han hamnade på elva framspelningar. En annan från samma klubb är Muamer Tankovic, som inte har spelat fram någon medspelare denna säsong, dock har han hittat in i målprotokollet tre gånger.

Lite längre ner i fjolårstabellen hittar vi den rutinerade mittfältsmotorn Sebastian Larsson. AIK:s kugge landade på en delad andraplats med sina åtta målgivande passningar. I år har han, trots AIK:s urusla inledning, hittat fram till en målgörande medspelare två gånger.

Slutligen ska vi inte heller glömma allsvenskans, enligt många tyckare, bästa spelare. Anders Christiansen är både bra på att spela fram lagkamrater och att hitta in bakom målvakten på egen hand. Hittills har det totalt blivit sex poäng, varav fyra mål och två assist.

Kanske blir det i slutändan 30-årige Christiansens Malmö FF som vinner SM-guldet och han själv assistligan.

Vem assistligan i allsvenskan 2020?


unibet tv streaming

ODDS: Vinnare av assistligan | 1.60 Haksabanovic | 12.00 Yasin | 15.00 Björnström | 17.00 Irandust | 17.00 Kacaniklic | 19.00 Toivonen | 21.00 Christiansen | 26.00 Bojanic | 


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-05-04 14:47

Tio Allsvenska klubbars lönsamhet är beroende av sändningsrättigheter

Konsult- och revisionsföretaget EY har släppt den årliga rapporten "Hur mår svensk elitfotboll?", där de analyserat de Allsvenska klubbarnas årsredovisningar för verksamhetsåret 2023. En riskuppskattning av EY visar att endast …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Copyright © Fotboll.com 2024   |