Nytt i appen! Nytt i vår app! Läs mer
Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Vilka blir sista lagen till kvartsfinal i Champions League?
Champions League

Vilka blir sista lagen till kvartsfinal i Champions League?

Publicerat 2019-03-11 16:50

Förra veckan var ett tydligt prov på att allting är möjligt i fotboll. Ajax vände förlust i första mötet och utklassade Real Madrid på Barnabeu och skickade därmed också ut de regerande mästarna ur turneringen. Även Manchester United stod för lite av en skräll när laget vände mot PSG på Parc des Princes. Frågan är om vi också den här veckan kommer att få se någon skräll i Champions League. Det är långtifrån omöjligt. 

KAN SCHALKE GÖRA EN AJAX?

Ingenting är såklart omöjligt, men att Schalke 04 ska hota Manchester City är ännu mer osannolikt än att Ajax vände mot Real Madrid på Barnabeu. Framför allt med tanke på City har en helt annan säsong bakom sig än vad Real Madrid har. Guardiola och co leder Premier League och har vunnit 16 av de 18 senaste matcherna. Dessutom kan City vara Europas bästa lag i dagsläget.

För Schalke är läget det motsatta. Laget ligger på 14:e plats i Bundesliga och har förlorat sex av de åtta senaste matcherna. Med tanke på det är det ett mindre under att man samtidigt är i slutspel i Champions League. Dock ska sägas att man lottades i den lättaste gruppen i gruppspelet.

Men, Schalke stod upp bra i första mötet mot City och hade faktiskt 2-1 med fem minuter kvar innan Sané och Sterling klev in i handlingen och vände till 3-2 för City med två snabba mål. Något som också visar på hur starka City är med tanke på att man var en man kort. Så, Schalke lär få det tufft imorgon och ska 99 dagar av 100 åka ur turneringen. Men, ingenting är som sagt omöjligt.

UPPFÖRSBACKE FÖR JUVE

För tredje året i rad i Champions League ser det ut som att Juventus kommer att få sitt öde beseglat av ett spanskt lag. Förra året åkte man ut mot Real Madrid i kvartsfinal och 2017 förlorade man finalen mot samma lag. Nu har man att vända ett 0-2-underläge mot Atletico Madrid från första möte. Det ska sägas att den gamla damen är starka hemma på Allianz Stadium, men det lär bli tufft att vända mot ett Atletico i toppform.

Det spanska laget har vunnit fem av de fem senaste matcherna och dessutom hållit nollan i samtliga av dessa. Dessutom ska man komma ihåg att Madrid-laget gått till minst kvartsfinal i fyra av de fem senaste upplagorna av Champions League med undantag för förra året. Men, då vann man ju å andra sidan Europa League.

Juve ska dock inte räknas bort för laget är som sagt starka hemma och 2-0 räcker för förlängning. Får Atletico dock in ett mål är det frågan om inte matchen är död, för då måste Juventus göra fyra. Sammanfattningsvis, klar fördel för Atletico Madrid, men ändå en liten chans för Juventus.

OAVGJORT RÄCKER FÖR LYON

Den första av onsdagens åttondelar har ett riktigt intressant utgångsläge. Första mötet på Parc Olympique Lyonnais slutade 0-0, vilket innebar att hemmalaget Lyon fick med sig ett bra resultat inför returen på Camp Nou. Dock är motståndet inte det allra lättaste, nämligen ett FC Barcelona som är mer eller mindre i toppform. Fem vinster på de sex senaste, varav två mot Real Madrid, är en indikation på att Lyon kommer att få det tufft på onsdag kväll.

Men, Lyon har ännu inte förlorat i Champions League. Å andra sidan har man heller inte vunnit särskilt mycket. I gruppspelet spelade det franska laget oavgjort i fem av sex matcher. Enda segern kom dock borta mot Manchester City, så Lyon har fått giganter på fall förr. Dessutom gjorde man mål i samtliga matcher i gruppspelet. Så är det i någon av åttondelarna det ska skrällas så är det i den här!

Barca är dock så klart favoriter, men Lyon är sega och vägrar som sagt att förlora. Dessutom ligger all press på hemmalaget. Att satsa en liten slant på att Lyon faktiskt klarar av det här kan vara ett bra stalltips för den som vill chansa lite.

HUR PRIORITERAR LIVERPOOL?

Även i onsdagens andra åttondel mellan Bayern München och Liverpool är utgångsläget 0-0 inför returen på Allianz Arena. Här får man nog säga att det är helt öppet. Det kan till och med gå till förlängning. En viktig faktor är dock frågan om hur Liverpool prioriterar med tanke på att man är inne i en stenhård strid med Manchester City om Premier League-titeln. Tipset är nog att Klopp och co sätter PL först, då laget inte vunnit den engelska ligan på närmare 30 år.

Även Bayern München är inblandade i hård strid om ligaguldet, med Borussia Dortmund. För Bayern är dock läget ett helt annat då man har sex raka Bundesliga-titlar och nog hellre tar en CL-titel än ytterligare en ligatitel.

Mot bakgrund av detta får man nog säga att det är en liten, liten fördel för Bayern München som dessutom har hemmaplan. Men, Liverpool är ett av Europas bästa lag i dagsläget och 1-1 eller 2-2 räcker för avancemang.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Champions League

Publicerat 2021-12-06 11:56

TIPS: Champions League v.49

Tisdag och onsdag är som vanligt speldagarna för Champions League och denna vecka 49 är inget undantag. Nu ska det avgöras, i de grupper där dramatiken fortfarande lever. Vi kommer …

Champions League

Publicerat 2021-11-22 17:20

TIPS: Champions League v.47

Champions League tar vid under tisdags- och onsdagskvällarna och här kliver vi in i den näst sista gruppspelsomgången. Det innebär att det spelas om viktiga poäng på många håll och …

Copyright © Fotboll.com 2023   |