Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

VM-final Odds: USA–Holland
Fotbolls-VM

VM-final Odds: USA–Holland

Publicerat 2019-07-05 10:27

Så är vi då framme i VM-final och det är knappast något oväntat finalpar vi kommer att få se på Parc Olympique Lyonnais på söndag eftermiddag. Hade någon sagt USA–Holland i final för en månad sedan hade det inte varit någon djärv gissning.

De regerande världsmästarna mot de regerande europamästarna är en ganska logisk final. Dock är det två ganska ojämna lag som möts i den här finalen. Å ena sedan har vi ett USA, som satte tonen redan i den första matchen när man utklassade Thailand med 13-0, och som egentligen sedan första passningen sett ut som världsmästare. Å andra sidan har vi Holland, som trots att laget inte spelat särskilt bra, åtminstone inte i slutspelet, ändå är framme i final.

Den amerikanska förbundskaptenen Jill Ellis kan inte vara annat än nöjd med sitt lags insats. Samtliga lagdelar har fungerat ypperligt, från målvakt till anfall. Framför allt har lagkaptenen Alex Morgan visat vägen och verkligen lett laget med sina totalt sex mål. Även Morgans anfallskollega Megan Rapinoe gör ett mycket bra VM med totalt fem mål.

USA – MATCHER I VM

HOLLAND – MATCHER I VM

Som vi ser har USA:s resa i det här mästerskapet varit spikrak. 18-0 i målskillnad i gruppspelet och i slutspelet har laget anammat Sveriges resultat i VM 1990 fast omvänt, 2-1, 2-1, 2-1. Enda gången det möjligtvis svajade lite var i åttondelsfinalen mot Spanien, där det krävdes två straffmål för amerikansk vinst.

Rent resultatmässigt har förstås även Holland gjort ett bra VM. Men, ser man till spelet är en final aningen i överkant. Att säga att Holland haft tur med både lottningen och i själva matcherna är knappast någon underdrift.

Mot Japan i åttondelen var det en straffspark i 90:e minuten som räddade avancemang till kvartsfinal. Väl där fick Holland enklaste möjliga motstånd i form av Italien. Och i semifinalen mot Sverige kunde det likväl slutat med förlust då lagen var i stort sett jämbördiga.

FRÅGETECKEN KRING MARTENS

Tittar man på slutspelsträdet i den här turneringen var övre halvan med USA, England och Frankrike betydligt svårare än den undre med Holland, Sverige och Tyskland. Det är inte annat än att man är beredd att hålla med de amerikanska journalister som inför semifinalerna hävdade att både England och Frankrike är bättre än Sverige och Holland.

Men, har man gått till en final har man också förtjänat att gå till en final. Så är det. Dock finns vissa frågetecken inför finalen för holländsk del. Framför allt för storstjärnan Lieke Martens, som i de senaste matcherna sett ganska blek ut. I semifinalen mot Sverige blev hon utbytt redan i halvtid.

Sedan ska vi också komma ihåg att Holland bara har tre vilodagar inför finalen mot USA:s fyra. Dessutom har det holländska laget en halvtimmes extra spel i benen, i och med att semifinalen mot Sverige gick till förlängning.

USA FÖRSVARAR GULDET

Egentligen är det inget snack om att USA kommer att försvara guldet från 2015 och därmed ta sitt fjärde guld totalt. Laget har hela turneringen varit på en helt annan nivå än övriga lag. En del hävdar till och med att USA ägnat sig åt en annan sport. Är det så är det egentligen bara att applådera eftersom det kommer tvinga andra lag att följa efter, vilket gör att hela damfotbollen kommer att bli bättre.

Har då Holland någon som helst chans i den här finalen? Är man i en final har man väl alltid chans på guld, men annars nej. USA kommer att vinna det här. Allt annat är en skräll av historiska mått, nästan i klass med det USA:s OS-guld i hockey 1980. Ja, kanske inte riktigt, men någonting åt det hållet.

Bara seger för USA är dock inte mycket att spela på. Därför blir tipset att USA vinner och samtidigt håller nollan. På något känns det som att Holland kommer att känna av den långa semifinalen mot Sverige och helt enkelt inte mäkta med att göra några mål. Framför allt inte med tanke på att Lieke Martens form är sviktande. Bäst odds för att USA vinner och håller nollan hittar vi hos Coolbet som bjuder 2.27 för det resultatet.

Speltips: Hemmalaget vinner och håller nollan till 2.27 hos Coolbet

ODDSJÄMFÖRELSE USA–HOLLAND


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |