Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

El Clasico i cupformat
Copa Del Rey
Foto: Goal.com

El Clasico i cupformat

Publicerat 2019-02-04 21:12

Nu är det dags för semifinal i Spanska Cupen, eller Copa Del Rey som den kallas på spanska. Denna semifinal kan inte bli tyngre eftersom det är de regerande jättarna som alltid slåss om titeln, båda i Spanien och Europa. Jag kan måla upp en extraordinär bild om denna drabbning, likt ett tredje världskrig, det sista slaget vid Katalonien eller vad ni vill, men det behövs knappast.

Men det som är intressant här är det rådande läget, möjligheterna och sannolikheterna. Alla vet vi att Barca leder ligan, de är sjukt stabila och levererar alltid. Så kan Real Madrid ha en chans? Frågar du mig? Då säger jag; Absolut!

Läget och formen

Jag ska inte sticka under stolen med att Barcelona har vunnit 6/10 inbördes matcher på Camp Nou. Det har också märkts av att Ronaldo lämnat Real Madrid, framför allt då vi hittar dem på tredje plats med 8 poäng upp till Barcelona. Visst, 8 poäng är inte omöjligt att ta fatt, men med 22 av 38 spelade så är det ett mentalt jobbigt läge. Framför allt med tanke på att man har Atletico Madrid i vägen också.

Men det är just detta som gör att jag tvekar en extra gång i denna matchen. Solari vill ogärna gå tomhänt efter säsongen, även om han är i full gång med att bygga sitt nya lag. Här ser han en chans att få lyfta buckla och sätta sitt namn i klubben i ett tidigt skede. Han ser en chans att få sätta en prägel, en möjlighet och en framtidsvision. Solari vill visa att han också kan driva Real Madrid vidare i framgångssagan.

Real Madrids möjligheter

Jag tror att Solari kommer att satsa allt han har på denna matchen, i hopp om att sätta Barca på plats inför returmötet i Madrid. Barca kommer däremot inte att gå ut 100%, dels för att man tappade tre poäng hemma mot Valencia senast och att spelschemat är stenhårt. Det är fullt fokus på La Liga för Barcelona och man vill inte att Real- eller Atletico Madrid ska börja knappa in fler poäng. Real Madrid har dessutom spelat ruggigt bra på senaste fem, med målstatistik som är bättre än Barcelonas.

Barcelona Real Madrid
2.20 Mål 3
1 Insläppta mål 0.80
14.20 Skott 14.60
6.20 Skott på mål 7.20
63% Bollinnehav 60.80%
9.60 Regelbrott 9
2.20 Gula kort 1.20
2.20 Offside 1
5.80 Hörnor 4.80

Om vi tittar på oddsen så har naturligtvis Barcelona fördel, men min magkänsla säger att det är läge för spel på Real Madrid. Vi vet hur derby-matcher är och även om detta inte är ett derby så borde det räknas som det. Det spelar mindre roll vem som är hemma eller borta, den som vill mest, kämpar hårdast och har marginalerna med sig vinner. Därför är jag benägen att sätta en tvåa på bortavinst för Real Madrid. Barcelona är trötta nu och måste välja sina matcher där de ”vilar ut”.

Som ni ser ovan så har faktiskt SvenskaSpel bäst odds på denna matchen via Oddset, så för mig blir det ett solklart val att lägga tipset hos dem och sedan se matchen på O’Learys med -15% på middagen 😛


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.
Copyright © Fotboll.com 2024   |