Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Krönika: Min livslånga kärlek har lämnat mig – snälla fotbollen, kom tillbaka!
Fotbolls-EM
Foto: Andreas Richt - Grundare av GulaVäggen

Krönika: Min livslånga kärlek har lämnat mig – snälla fotbollen, kom tillbaka!

Publicerat 2020-04-09 20:18

Den blandade doften av uteserveringarnas gula guld i en särpräglad symbios med folkmassan i gula landslagströjor, vilka borde fått en omgång i tvättmaskinen redan förrförra kvalmatchen (tröjorna alltså), saknas mig. Enormt. Innerligt. I hjärtat.

Jag presenterar mig alltid, med gränslös stolthet, som en del av den svenska landslagsklacken. En tillhörighet, en gemenskap & en passion delad med hundratusentals landsmän. ”Andreas var namnet, och jag tillhör den Gula Väggen.”

Gula Väggen

Det är ett drygt halvår sedan vi sjöng ”Isak, hallå, hallå, hallå” (melodi ”Växeln hallå”) nere på Arena Nationala i Bukarest efter den förlösande 2–0 triumfen mot Rumänien i matchen som definitivt skulle säkra entrébiljetten till sommarens tilltänkta EM-fest. Dagen till ära hade en av Gula Väggens färgstarkaste personligheter, ”Hasse Kongo”, sytt en Draculamundering i gult och blått till klackens stora förtjusning. ”Kongo” tillsammans med ”GV Sara”, den sprakande tjejen med Sveriges flagga som ansiktsmålning, samt ”Kannan” med inte mindre än tre matchens lirare troféer under fjolårets EM-kval för sin imponerande kreation av en fullskalig guldvattenkanna på huvudet, är den trio supportrar som personifierar essensen av vad Gula Väggen står för.

För i den svenska landslagsklacken är det inte bara accepterat utan tvärtom hyllat att just Du är Du. Fullvuxna män i Draculakläder med eller utan kannor på huvudet, tjejer med den svenska fanan målad över ansiktet, barn och ungdomar med viftande halsdukar, svenskar med rötter från helt andra länder, rika och ekonomiskt utsatta, gamla och unga, tjejer som killar, oavsett vilket parti du röstar på, vilken gud du tror på eller vilket kön du älskar – så står vi där med gula tröjor på läktaren. Tillsammans. Vi känner samma tillhörighet, samma gemenskap och samma passion för de svenska landslagen. Alla ska med. Alla får vara med.

Det är sjukt coolt att vara en del av den Gula Väggen. ”Alla andra kan gå hem”, som John Guidetti uttryckte det den där euforiska U21-kvällen i Prag för fem år sedan.

Igår kollade jag VM-krönikan från -94 för trehundraåttioelfte gången i ordningen.

Snälla fotbollen. Kom tillbaka. Jag älskar dig.


Avatar

Skrivet av Andreas Richt

Grundare & VD för Gula Väggen - Sveriges snabbast växande supporterorganisation för landslagsidrott. Har en villkorslös kärlek till Sverige i allmänhet och svenska fotbollslandslaget i synnerhet.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2020-06-03 17:37

Krönika: Hausse på guld & supportrar

Hörde på nyheterna att guldpriset skjutit i höjden under coronavåren-20. Ett helt vanligt nyhetsinslag där diverse ädelstensprofessorer & marknadsanalytiker konstaterar att priset på Klondikeflodens gula klimpar är betydligt mer värda idag än innan fladdermusviruset satte sina klor i världens alla hörn. Bundesliga kickade igång för ett par veckor sedan till världens …

Fotbolls-EM

Publicerat 2020-03-12 10:45

10 största spelarna i EM 2020

I sommarens EM-turnering kommer vi att få se otaliga toppspelare kliva ut på de gröna mattorna. Men, vilka kommer egentligen EM:s allra största stjärnor? Det tänkte vi titta närmare på här. CIRO IMMOBILE, ITALIEN Lazios målspruta har en säsong bakom sig som saknar motstycke. 27 mål på 25 matcher i Serie A …

Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2020