Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
AVSLÖJAR: Han jagas av allsvenska klubbar
Allsvenskan
Foto: Foto: Gabriel Melke

AVSLÖJAR: Han jagas av allsvenska klubbar

Publicerat 2020-11-15 17:41

2018 lämnade Fredrik Alm Åtvidabergs FF för Linköping City. Och hans utveckling har gått framåt sedan dess. Anfallaren har gjort sju mål i Ettan Södra den här säsongen och kan nu lämna för större utmaningar.
– Det finns intresse från klubbar högre upp, säger Fredrik Alm till Fotboll.com.

Fredrik Alm, 22, har varit en av Linköping Citys allra bästa spelare i år. Den tidigare Åtvidabergsanfallaren drogs med en del skador vid inledningen av säsongen, men kom tillbaka och har noterats för 7 mål på 23 matcher.

Nu kan han lämna för större utmaningar.

– Det finns intresse från klubbar högre upp. Och då är det lite blandat, både från superettan och allsvenskan, säger Fredrik Alm till Fotboll.com.

Faktum är att 22-åringen redan kan ha gjort sin sista match för City – trots att serien inte är färdigspelad.

– Mitt kontrakt tar faktiskt slut innan serien avslutas. Just nu är det inte klart att jag spelar de två sista matcherna, så det kan ha varit min sista kamp igår (mot FK Karlskrona), säger Alm och fortsätter:

– Jag ska sätta mig med min agent och kolla vilka alternativ vi har. Planen är att spela högre upp och välja det som vi tror är bäst för min utveckling. Det är vad jag vill.

Hans gamla arbetsgivare, Åtvidabergs FF, är på väg att ta steget upp från Division 2. Men en återkomst dit är inte aktuell.

– Det känns inte som att det finns så stor poäng med att byta lag till ett i samma serie.

Linköping City inledde säsongen med amibition att vinna Ettan Södra. Men de förhoppningarna försvann ganska snabbt och man är, med två omgångar kvar att spela, nere och slåss om överlevnad.

– Vi har haft djupa dalar och höga toppar. Vi har visat att vi kan, bland annat när vi slog Landskrona BoIS på hemmaplan ganska enkelt. Men det är svårt att förklara vad tabellplaceringen beror på. Antingen är det spelartruppen eller något annat, och det får vi helt enkelt ta reda på.

Linköping City ställs mot Motala AIF på bortaplan den 11 november och avslutar säsongen hemma mot Utsikten den 28 november. Då får vi svar på om Fredrik Alm återses i truppen.


Avatar

Skrivet av Gabriel Melke

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2023-09-15 21:12

Allsvenskan kan avgöras med toppmöte – i sista omgången

Vi har nu mindre än en tredjedel kvar av Allsvenskan 2023, och varje omgång bäddar för en allt mer spännande final. Som saker och ting ser ut just nu är det nämligen fullt möjligt att säsongen avgörs i matchen mellan Malmö FF och IF Elfsborg. Vi ska heller inte räkna bort …

Allsvenskan

Publicerat 2022-04-14 00:20

Allsvenskan: Klubbarnas ekonomi på topp – trots pandemin

Trots att både 2020 och 2021 innebar rejält minskade publikintäkter mår de allsvenska klubbarna ekonomiskt bättre än någonsin. De flesta klubbar redovisar ett positivt resultat, samtidigt som det totala egna kapitalet har ökat med 30 procent, enligt en ny undersökning.  14 av 16 klubbar ökade sitt kapital År 2021 innebar ett ekonomiskt …

Copyright © Fotboll.com 2023   |