Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

AVSLÖJAR: Han jagas av allsvenska klubbar
Allsvenskan
Foto: Foto: Gabriel Melke

AVSLÖJAR: Han jagas av allsvenska klubbar

Publicerat 2020-11-15 17:41

2018 lämnade Fredrik Alm Åtvidabergs FF för Linköping City. Och hans utveckling har gått framåt sedan dess. Anfallaren har gjort sju mål i Ettan Södra den här säsongen och kan nu lämna för större utmaningar.
– Det finns intresse från klubbar högre upp, säger Fredrik Alm till Fotboll.com.

Fredrik Alm, 22, har varit en av Linköping Citys allra bästa spelare i år. Den tidigare Åtvidabergsanfallaren drogs med en del skador vid inledningen av säsongen, men kom tillbaka och har noterats för 7 mål på 23 matcher.

Nu kan han lämna för större utmaningar.

– Det finns intresse från klubbar högre upp. Och då är det lite blandat, både från superettan och allsvenskan, säger Fredrik Alm till Fotboll.com.

Faktum är att 22-åringen redan kan ha gjort sin sista match för City – trots att serien inte är färdigspelad.

– Mitt kontrakt tar faktiskt slut innan serien avslutas. Just nu är det inte klart att jag spelar de två sista matcherna, så det kan ha varit min sista kamp igår (mot FK Karlskrona), säger Alm och fortsätter:

– Jag ska sätta mig med min agent och kolla vilka alternativ vi har. Planen är att spela högre upp och välja det som vi tror är bäst för min utveckling. Det är vad jag vill.

Hans gamla arbetsgivare, Åtvidabergs FF, är på väg att ta steget upp från Division 2. Men en återkomst dit är inte aktuell.

– Det känns inte som att det finns så stor poäng med att byta lag till ett i samma serie.

Linköping City inledde säsongen med amibition att vinna Ettan Södra. Men de förhoppningarna försvann ganska snabbt och man är, med två omgångar kvar att spela, nere och slåss om överlevnad.

– Vi har haft djupa dalar och höga toppar. Vi har visat att vi kan, bland annat när vi slog Landskrona BoIS på hemmaplan ganska enkelt. Men det är svårt att förklara vad tabellplaceringen beror på. Antingen är det spelartruppen eller något annat, och det får vi helt enkelt ta reda på.

Linköping City ställs mot Motala AIF på bortaplan den 11 november och avslutar säsongen hemma mot Utsikten den 28 november. Då får vi svar på om Fredrik Alm återses i truppen.


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-05-04 14:47

Tio Allsvenska klubbars lönsamhet är beroende av sändningsrättigheter

Konsult- och revisionsföretaget EY har släppt den årliga rapporten "Hur mår svensk elitfotboll?", där de analyserat de Allsvenska klubbarnas årsredovisningar för verksamhetsåret 2023. En riskuppskattning av EY visar att endast …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Copyright © Fotboll.com 2024   |