Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Conor McGregor har infriat löftet till Cristiano Ronaldo
Europa (Övrigt)

Conor McGregor har infriat löftet till Cristiano Ronaldo

Publicerat 2021-05-14 11:29

År 2016 lovade Conor McGregor att han skulle gå om Cristiano Ronaldo på Forbes lista över världens bäst betalda idrottare. Nu toppar den irländske MMA-stjärnan sportstjärnornas lönelista.


MÖTTES I LAS VEGAS

Under ett besök i Las Vegas för fem år sedan tog Cristiano Ronaldo tillfället i akt och besökte Conor McGregor under ett träningspass. De bägge började prata om Forbes klassiska lista, som portugisen då toppade.

Det hela fångades på film och har nu blivit aktuellt i och med att McGregor nu toppar listan. Om än några år senare än vad han utlovade 2016.

– Du var nummer ett på Forbes lista och jag var typ 35, men jag går uppåt. Nästa år kanske jag slår dig, säger McGregor i klippet och skrattar.

– Det tror jag inte!, svarar Ronaldo.

Conor McGregor toppar Forbes lista över de bäst betalda idrottarna under 2020 med en inkomst på 180 miljoner dollar, motsvarande drygt 1,5 miljarder svenska kronor.

Dock är det endast 22 miljoner dollar, som kommer från prispengar. Resterande del kommer från sponsorintäkter samt försäljningen av whiskymärket Proper No. 12.

McGregor har sedan förra året klättrat hela 15 placeringar då han ”bara” tjänade 48 miljoner dollar.


RONALDO TREA

Tvåa på listan är FC Barcelonas Lionel Messi med sammanlagda intäkter på 130 miljoner dollar. Argentinaren hoppar därmed upp en placering och petar ner förra årets tvåa, Cristiano Ronaldo som är trea med 120 miljoner dollar.

Förra årets etta på listan, tennisstjärnan Roger Federer, halkar ner till en sjundeplats med en årsinkomst på 90 miljoner dollar. Hade inte varit för olika sponsorintäkter hade den 39-årige veteranen inte funnits med på listan. Förra året drog schweizaren nämligen bara in 30 000 dollar i prispengar.

Förutom Messi och Ronaldo finns ytterligare en fotbollsspelare på topp tio-listan i form av Neymar. PSG-anfallaren ligger på sjätte plats med en total inkomst 95 miljoner dollar och tappar därmed två placeringar från förra året.


KÖPA MANCHESTER UNITED?

Med intäkter utanför arenorna på 158 miljoner dollar blir Conor McGregor den tredje idrottaren att tjäna över 70 miljoner dollar på ett år som inte är prispengar eller lön. De enda som gjort detta tidigare är Roger Federer och golfstjärnan Tiger Woods.

McGregor har stora planer för sina miljardinkomster. De senaste veckorna har han hintat om att han skulle vara intresserad av att investera i Manchester United och kanske till och med köpa klubben.

Dock lär irländaren nog få sälja en hel del whisky om han ska ha råd att köpa den engelska storklubben på egen hand. Enligt National World värderas Manchester United till runt 35 miljarder svenska kronor. McGregors förmögenhet uppskattas till runt 1,7 miljarder kronor.


VÄRLDENS BÄST BETALDA IDROTTARE

Namn Idrott Inkomst
1. Conor McGregor MMA/UFC 1,5 miljarder kr
2. Lionel Messi Fotboll 1,1 miljarder kr
3. Cristiano Ronaldo Fotboll 1,0 miljarder kr
4. Dak Prescott Amerikansk fotboll 900 miljoner kr
5. LeBron James Basket 810 miljoner kr
6. Neymar Fotboll 800 miljoner kr
7. Roger Federer Tennis 760 miljoner kr
8. Lewis Hamilton Formel 1 690 miljoner kr
9. Tom Brady Amerikansk fotboll 640 miljoner kr
10. Kevin Durant Basket 630 miljoner kr

Källa: Forbes Magazine


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Europa

Publicerat 2022-06-23 21:11

Här spelar stjärnorna nästa säsong – oddsen på de hetaste övergångarna

Den som tror att sommaruppehållet är till för att pusta ut och ladda upp inför nästa säsong har inte varit tillräckligt uppmärksam på silly season. Kampen om spelare under transferfönstrets …

Europa

Publicerat 2022-06-23 14:45

Summering & analys av toppligorna 2021/2022

Fotbollssäsongen 2021/22 för storlagen ute i Europa börjar lida mot sitt slut. En Champions League-final finns kvar att se fram emot och en mäktig sådan. Men klubblagsfotbollen i världens bästa …

Copyright © Fotboll.com 2024   |