Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Coronautbrott kan innebära att EM-matcher flyttas
Fotbolls-EM

Coronautbrott kan innebära att EM-matcher flyttas

Publicerat 2021-05-05 21:30

Om en av trupperna i sommarens EM-slutspel skulle drabbas av ett större coronautbrott kan matcher skjutas fram. Samtidigt har Uefa bekräftat att EM-trupperna utökas med tre spelare. 

Normalt sett får en trupp till ett fotbolls-EM innehålla 23 spelare, men i sommarens EM kommer det att bli tillåtet med 26 spelare. Detta efter ett beslut i Uefas exekutiva kommitté, enligt organisationens hemsida.

Dock gäller som tidigare att det endast är tillåtet att ha 23 spelare tillgängliga för varje match. Tre av spelarna i truppen får alltså sitta på läktaren.

Anledningen till att Uefa utökat antalet spelare i varje trupp är risken för ett större utbrott av covid-19 i trupperna. Samtidigt rapporterar brittiska The Times, enligt Fotbollskanalen, att Uefa har en plan ifall något lag skulle drabbas hårt av corona.

Om något lag har färre än 13 spelare tillgängliga kan en match flyttas fram 48 timmar. I det fallet skulle det även bli tillåtet kalla in ytterligare ersättare.

JANNE ANDERSSON POSITIV

Att trupperna nu utökas ger förstås också en chans för fler spelare att säkra en biljett till sommarens EM-slutspel. För svensk del skulle detta kunna innebära ytterligare en eller kanske till och med två extra forwards.

En spelare som nu ökar sina chanser att komma med i en svensk EM-trupp är Spartak Moskvas Jordan Larsson, som inte blev uttagen i den senaste truppen till VM-kvalet i mars.

Den svenske förbundskaptenen Janne Andersson har tidigare sagt att han gärna ser större EM-trupper.

– Det vore bra om det blev fler spelare. Jag har framfört, via Håkan Sjöstrand (SvFF:s generalsekreterare), vad jag och vi tycker i frågan. I de här tiderna som råder just nu hade det varit bra, sade Janne Andersson till Fotbollskanalen för en tid sedan.

Tisdagen den 18 maj presenteras Sveriges EM-trupp.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |