Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

De får Sverige möta i kvalet till VM 2022
Fotbolls-VM

De får Sverige möta i kvalet till VM 2022

Publicerat 2020-12-07 19:06

Sverige ställs återigen mot Spanien i ett kvalspel. Därmed blir det tufft för blågult att vinna gruppen och gå direkt till VM i Qatar 2022.

Förutom Spanien lottades även Grekland, Georgien och Kosovo i Sveriges grupp. Sverige mötte som bekant Spanien i EM-kvalet förra året och kommer även att möta det spanska laget i EM-gruppspelet nästa sommar.

På pappret är Spanien favoriter till att vinna gruppen med Sverige som favorit till att ta andraplatsen, som innebär playoff. I playoff-spelet ställs de tio grupptvåorna mot varandra tillsammans med två bästa gruppvinnarna i Nations League, som inte slutar etta eller tvåa i sina VM-kvalgrupper.

Förbundskapten Janne Andersson fanns på plats i C Mores direktsändning under lottningen. Han skrattade när Sverige ännu en gång lottades mot Spanien.

– En intressant grupp. Nu är den som den är och då är vi nöjda, säger den svenske förbundskaptenen i C Mores direktsändning.

VM-kvalet inleds 24 eller 25 mars 2021.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |