Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

De går till final och de tar hem EM-guldet
Fotbolls-EM

De går till final och de tar hem EM-guldet

Publicerat 2021-06-06 01:17

EM 2021 ser ut att kunna bli en mycket spännande turneringen. På förhand finns det en rad lag med potential att nå semifinal, final och kanske till och med ta EM-guld. Men, vilka kommer att nå dit i slutändan? 

Frankrike, England, Belgien, Tyskland, Italien eller Sverige? Det finns många lag som kan gå långt i den här turneringen och nå topp 4. Vi kollar in oddsen och ger tips för finallag, EM-guld och några andra placeringar.


betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se

 


TILL FINAL

Finalen spelas på Wembley Stadium i London 11 juli.

FRANKRIKE

Antoine Griezmann, Kylian Mbappé, Olivier Giroud och Karim Benzema. Med de spelarna i laget är chanserna till final utomordentligt bra. Utöver det är stommen i det franska laget näst intill identisk med det lag som vann VM 2018.

När man tittar på slutspelsträdet ser man också att Frankrike kan få en ganska trevlig resa mot final om man vinner grupp F, som i övrigt består av Tyskland, Portugal och Ungern.

Gruppseger där innebär nämligen att man får möta en grupptrea i åttondelen, vilket bör bli ett ganska enkelt motstånd. I kvarten väntar sedan tvåan i antingen grupp D eller grupp E, vilket troligen innebär Kroatien, Tjeckien, Sverige eller Polen.

Väl framme i semifinal är det troligaste motståndet för Frankrike antingen Belgien eller Italien, två lag som ”Les bleus” känns strået vassare än. Är det något lag som ska gå till final så är det Frankrike.

Frankrike till final – Odds: 3.6

PORTUGAL

Portugal kanske inte har den bästa bredden, men laget har två av fotbollseuropas hetaste spelare under den gångna säsongen. Cristiano Ronaldo och Bruno Fernandes.

Juventus hade kanske inte sin bästa säsong i Serie A, men Cristiano Ronaldo gjorde 29 mål och vann skytteligan. Bruno Fernandes å sin sida hade en strålande säsong i Manchester United och kom dessutom trea i Premier Leagues skytteliga på 18 mål, endast slagen av Harry Kane och Mohamed Salah.

Det känns som att Ronaldo och Fernandes nästan på egen hand kan lyfta Portugal till oanade höjder i den här turneringen. Samtidigt har det portugisiska laget ett antal andra spelare som håller hög klass, som Liverpools Diogo Jota och Atlético Madrids João Felix.

Sedan så har Portugal också en förmåga att gå långt i EM-slutspel. På de fem senaste europamästerskapen har laget bara missat semifinal en gång.

Portugal till final – Odds: 5.5

En repris på EM-finalen 2016? Ja, varför inte. Frankrike är det lag som har det allra bästa spelarmaterialet medan det känns som att Portugal med Cristiano Ronaldo och Bruno Fernandes i spetsen kan kämpa sig till en finalplats.

Frankrike och Portugal finalister – Odds: 26.0


EUROPAMÄSTARE

Frankrike har som sagt kvar nästan exakt samma lag som vann VM 2018. Dessutom är Karim Benzema, tvåa i La Ligas skytteliga, tillbaka i landslaget samtidigt som Olivier Giroud gjorde bra ifrån sig i Champions League den gångna säsongen. Lägg därtill Kylian Mbappé och Antoine Griezmann.

Visst kan mycket hända på vägen, men om Didier Deschamps lyckas hålla ihop sitt manskap är Frankrike favoriter till att vinna EM-guld. ”Les bleus” ska de flesta dagar vara bättre än alla andra övriga lag i EM.

Och därför blir också tipset att Frankrike tar hem EM-guldet 2021.

Frankrike EM-guld – Odds: 6.0


TILL SEMIFINAL

Semifinalerna i EM spelas på Wembley Stadium i London 6 och 7 juli.

HOLLAND

Holland är tillbaka i mästerskapssammanhang efter att ha missat både EM 2016 och VM 2018. Man kanske inte har det mest namnkunniga laget, men det finns en hel del ung talang och en lagkapten i Georginio Wijnaldum.

Men, framför allt har Holland fått en gynnsam lottning. I gruppspelet möter man Ukraina, Österrike och Nordmakedonien. Allt annat än gruppseger är lite av en skräll, framför allt eftersom samtliga tre matcher är på hemmaplan i Amsterdam.

Och vinner man gruppen får man först möta en grupptrea och därefter i kvarten antingen tvåan i grupp A eller B, vilket troligtvis innebär Turkiet eller Danmark. Så för Holland kan det bli en tämligen lätt resa mot semifinal.

Holland till semifinal – Odds: 2.8

ITALIEN

Italien och mästerskap är lite av en tombola. Antingen blir det final eller så tar det stopp i gruppspelet. Till EM lär ”gli azzurri” dock komma revanschsugna efter att ha missat VM 2o18.

Laget kanske inte har de där riktiga superstjärnorna med undantag för skyttekungen Ciro Immobile, men det känns ändå som ett stabilt Italien med ganska mycket rutin. Inte minst i form av backveteranerna Giorgio Chiellini och Leonardo Bonucci.

Dessutom verkar det som att Roberto Mancini fått ordning på manskapet. Laget har åtta raka vinster och har inte förlorat sedan i september 2018.

Bra lottning har man också fått. Turkiet, Schweiz och Wales i gruppspelet. I åttondelen lär det bli tvåan i grupp C, troligen Ukraina eller Österrike. I kvarten bör italienarna sedan kunna markera sönder Belgien och vinna med 1-0.

Och så är Italien i semifinal.

Italien till semifinal – Odds: 2.4


ÖVRIGA PLACERINGAR

BELGIEN UT I KVARTSFINAL

Med viss osäkerhet kring huruvida Kevin De Bruyne kan spela i EM-premiären känns det som att Belgien kan få en motig start på mästerskapet. Och då kan det också bli svårt att gå långt.

Samtidigt är pressen stor på att den ”gyllene generationen” med De Bruyne, Hazard och Lukaku med flera ska lyckas. Något storlag faller alltid ifrån tidigare än beräknat och i år känns det som att det kan bli Belgien.

Till en kvart ska man dock ta sig, men väl där tar det nog stopp.

Belgien ut i kvartsfinal – Odds: 3.75

POLEN UT I KVARTSFINAL

Polen handlar i princip om en man, Robert Lewandowski. Men, så har han också varit näst intill övermänsklig den senaste säsongen. 41 mål på 29 mål i Bundesliga innebar att han slog Gerd Müllers 39 år gamla målrekord.

Med den formen Lewandowski är i känns det som att han på egen hand kan ta Polen en bra bit i den här turneringen. Slutar Polen tvåa i grupp E blir det en överkomlig åttondel, men i kvarten blir det respass oavsett hur bra Lewandowski är.

Polen ut i kvartsfinal – Odds: 4.33

SPANIEN UT I ÅTTONDELSFINAL

Ett ytterst osäkert kort inför den här EM-turneringen är Spanien, inte minst för att förbundskaptenen Luis Enrique valt att ta ut endast 24 spelare i truppen mot tillåtna 26.

Förr i tiden kunde man i höjdhopp tjäna på att spara hopp, men att spara på antalet spelare i en EM-trupp lär knappast ge någon fördel. Dessutom har den tidigare lagkaptenen Sergio Ramos petats.

Därför känns det som att det kan bli lite av ett fiasko för Spanien och kanske sluta redan i en åttondel.

Spanien ut i åttondelsfinal – Odds: 2.88


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |