Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Premier League: De slutar på topp 4
Premier League

Premier League: De slutar på topp 4

Publicerat 2021-04-29 17:24

Med fem omgångar kvar är Premier League verkligen på upploppet. Även om guldstriden i praktiken är avgjord är det långtifrån avgjort vad gäller övriga topplaceringar. Vi förutspår hur många poäng topplagen kommer att ta.


FÖRUTSÄTTNINGAR

Plats 1-4: Till gruppspelet i Champions League säsongen 2021/22

Plats 5-6: Till gruppspelet i Europa League säsongen 2021/22*

Plats 7: Till play-off i kvalet till European Conference League 2021/22*

*Om Chelsea eller Leicester halkar ner till sjundeplats eller sämre i sluttabellen, samtidigt som det laget vinner FA-cupen kommer kvalificeringen till europaspel vad gäller platserna 6-7 att ändras något. Detta eftersom det lag som vinner FA-cupen går till gruppspelet i Europa League.

Det mesta talar dock för att ovanstående även kommer att gälla för sluttabellen.


betfair logotype

100 kr free bet


MANCHESTER CITY

Med fem omgångar kvar och tio poängs ledning ska det mer eller mindre till en totalkollaps om Manchester City ska missa guldet. Framför allt om man tittar på spelschemat. Seger mot Chelsea nästa lördag och guldet kan mycket väl vara säkrat.

Därefter kan Guardiola o co fokusera helt och hållet på Champions League-finalen, om man nu går dit vill säga.

SLUTPOÄNG: 90


MANCHESTER UNITED

Manchester United har i princip redan säkrat en plats i höstens Champions League-gruppspel. I dagsläget har man hela tolv poäng ner till West Ham som ligger femma.

Detta innebär att även om West Ham tar full pott i sista omgångarna räcker det med fyra poäng för att United ska säkra en CL-plats. Dock känns det inte som att Manchester U lär ta särskilt många poäng till med tanke på att man nog kommer prioritera Europa League där man möter Roma både ikväll och nästa vecka.

SLUTPOÄNG: 74


LEICESTER

Avslutar med tre svåra matcher. Näst sista matchen mot Chelsea kommer troligtvis att spelas några dagar efter FA-cupfinalen mot just Chelsea. Dock har Leicester ett hyfsat stort avstånd ner till West Ham på sju poäng.

Sex poäng mot Southampton och Newcastle och CL-platsen bör vara säkrad inför nästa säsong. Leicester lär göra allt för att vinna dessa båda matcher så man sedan kan fokusera all energi på finalen i FA-cupen och bara spela av resten av Premier League.

SLUTPOÄNG: 68


CHELSEA

För Chelseas del är CL-platsen långtifrån säker med bara tre poäng ner till West Ham. Dessutom har man en CL-semifinal och en FA-cupfinal framför sig, vilket innebär sju matcher på 23 dagar.

Samtidigt har Chelsea varit stabila under våren och ska väl kunna skrapa ihop de poäng som krävs för att nå en CL-plats och kanske även hoppa upp ett pinnhål.

SLUTPOÄNG: 68


WEST HAM

Har fortfarande chansen att nå en CL-plats, framför allt med tanke på att spelschemat är i högsta grad överkomligt. Fyra av lagen ligger på plats 14 eller sämre.

Kan då West Ham ta full pott i de fem sista? Nja, men man nog komma väldigt nära. Dock känns det inte som att riktigt kommer att räcka till en plats i Champions League.

SLUTPOÄNG: 67


LIVERPOOL

Liverpool har en väldigt ojämn säsong bakom sig. Men, en Europa League-plats bör man kunna fixa. Bortsett från bortamatchen mot Manchester United är resterande spelschemat tämligen enkelt, då man möter lag som troligen inte kommer att ha något att spela för.

Dock är formen inte på topp hos de regerande Premier League-mästarna. 1-1 hemma mot Newcastle och 1-1 borta mot Leeds i de två senaste imponerar knappast. Men, det lär nog bli en hel del poäng ändå i avslutningen.

SLUTPOÄNG: 65


TOTTENHAM

Spurs har knappast imponerat på senaste tiden och måste höja sig om det ska bli något europaspel till hösten. För närvarande ligger man sjua, men Everton är bara en poäng bakom och har dessutom en match mindre spelad.

Det har inte varit Tottenhams säsong och därför känns det också som att laget kommer missa europaspel, även om det nog kan bli en del poäng i de sista matcherna.

SLUTPOÄNG: 58


EVERTON

Har en match mindre spelad, vilket troligtvis kommer att fälla avgörandet i kampen med Tottenham om Conference League-kvalplatsen. Hyfsat lätta matcher kvar och Everton bör definitivt kunna skrapa ihop minst 7-8 poäng på dessa.

I varje match finns bra chans till poäng. Till och med i sista matchen mot Manchester City, som i det läget bör vara klara mästare sedan länge.

SLUTPOÄNG: 62


betfair logotype

100 kr free bet


 TIPS – SLUTTABELL

Nu Lag S +/- P SP TP Pos
1 Man City 33 45 77 13 90 1
2 Man United 33 29 67 7 74 2
3 Leicester 33 22 62 6 68 4
4 Chelsea 33 20 58 10 68 3
5 West Ham 33 10 55 12 67 5
6 Liverpool 33 16 54 11 65 6
7 Tottenham 33 18 53 5 58 8
8 Everton 32 4 52 10 62 7

Förklaring

S = Spelade matcher

+/- = Målskillnad

P = Nuvarande poäng

SP = Sannolika poäng från kvarvarande matcher

TP = Totala poäng efter 38 matcher (P+SP)

Pos = Slutgiltig position efter 38 matcher


CHELSEA TAR EN PLACERING

Några dramatiska förändringar i toppen lär vi knappast få se i slutet av säsongen, då det är relativt stora poängavstånd mellan samtliga fyra första lag. Men, det känns ändå som att Chelsea ska kunna ta sig förbi Leicester upp på en tredjeplats.

Därför blir tipset att slutställningen för Premier League topp 4 slutar Manchester City som etta, Manchester United som tvåa och Chelsea och Leicester som trea respektive fyra. Bäst odds finns hos Betfair som erbjuder 1.73 för det resultatet.

Speltips: Man City, Man Utd, Chelsea, Leicester – 1.73


betfair logotype

100 kr free betAvatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |