Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Diego Maradona död

Diego Maradona död

Den argentinske fotbollslegendaren avled efter ett hjärtstopp enligt argentinska medier. Han blev 60 år gammal. 

Så sent som för ett par veckor sedan behandlades han på sjukhus på grund av depression och matvägran. Samtidigt ska han ha opererats akut för en blödning mellan skallbenet och hjärnan, enligt den argentinska tidningen Clarin.

Diego Armando Maradona räknas tillsammans med Pelé som den störste fotbollsspelaren genom alla tider. 1982 gick han från Boca Juniors till FC Barcelona för en rekordsumma. Men, det var i Napoli han fick sitt verkliga genombrott. Efter att ha fört Napoli till sin första scudetto våren 1987 blev han i det närmaste helgonförklarad i Neapel.

Sommaren 1986 förde han också Argentina till VM-guld i Mexiko. Mest omtalad blev kvartsfinalen mot England där Maradona styrde in bollen i mål med hjälp av handen, som han senare benämnde som ”Guds hand”.

I början av 1990-talet blev Maradona avstängd för doping och lämnade Napoli. I VM i USA 1994 blev han återigen avstängd för doping, vilket innebar att karriären i princip var över. Dock gjorde han ett par säsonger i Boca Juniors innan han lade skorna på hyllan 1997.

2008 utsågs Maradona till Argentinas förbundskapten och ledde laget i VM 2010. Därefter var han verksam i en rad olika klubbar fram till sin död. Sista klubben blev Gimnasia de La Plata, med vilka han förlängde sitt kontrakt så sent som i somras.

PubliceratCopyright © Fotboll.com 2023   |