Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
EM 2021: Alla Sveriges matcher flyttas
Fotbolls-EM

EM 2021: Alla Sveriges matcher flyttas

Publicerat 2021-04-23 17:10

Sveriges EM-premiär mot Spanien flyttas till Sevilla. Matcherna mot Slovakien och Polens spelas i Sankt Petersburg. Förbundskapten Janne Andersson välkomnar beskedet. 


KAN TA IN 34 000 ÅSKÅDARE

Det svenska landslaget skulle ursprungligen ha spelat sin första match i gruppspelet i Bilbao. Dock kunde inte de lokala myndigheterna i Baskien gå med på att fylla Estadio San Mamés till 25 procent.

Sveriges match mot Spanien den 14 juni samt Spaniens matcher mot Polen och Slovakien flyttas istället till Sevilla.

De andalusiska myndigheterna har gått med på att tillåta 30 procents publikkapacitet på La Cartuja, som även kommer att stå som värd för en åttondelsfinal, meddelar Uefa på sin hemsida.

Inte heller Irland och Dublin kunde tillgodose Uefas publikkrav. Detta gör att Sveriges match mot Slovakien den 18 juni och den eventuellt avgörande matchen mot Polen den 23 juni samt Polen–Slovakien flyttas till Sankt Petersburg och Krestovskij stadion.

I Sankt Petersburg kommer även tre matcher i grupp B att spelas, bland annat Finland–Ryssland den 16 juni, samt en kvartsfinal. Åttondelsfinalen som skulle spelats i Dublin flyttas till Wembley Stadium i London.

Eftersom Sankt Petersburg sedan tidigare har bekräftat att man kommer tillåta 50 procents publikkapacitet innebär detta att 34 000 åskådare kommer att kunna se Sveriges matcher mot Slovakien och Polen på plats.

Susanne Wänberg Petersson, ordförande i Camp Sweden, är glad över dagens besked.

– Det är helt fantastiskt. Vi kommer inte kunna ha fulla läktare, men det kommer höras att vi är där, säger hon till Sportbladet.


”GODA MINNEN FRÅN SANKT PETERSBURG”

Den svenska landslagsledningen är glada över att det nu är klart var Sverige ska spela.

– Glad att vi äntligen fått ett besked. Vi har ju goda minnen Sankt Petersburg och åttondelsfinalen i VM där 2018. Nu ligger allt fokus på att förbereda oss så bra som möjligt inför kommande mästerskap. Det ska bli väldigt roligt, säger förbundskapten Janne Andersson på Svenska Fotbollsförbundets hemsida.

Samtidigt kommer Sverige inte längre ha sin bas i Dublin under sommarens EM-slutspel.

– Det som är klart är att vi inte kommer att ha vår bas i Dublin. Vi har olika alternativ som vi tittar på just nu. Vi avvaktar tydligare besked från Uefa när det gäller var vi ska ha vår bas och jobbar såklart för att hitta en så bra lösning som möjligt för laget säger Stefan Pettersson, landslagschef.

I en intervju med Fotbollskanalen säger Stefan Petterson att det kan bli aktuellt att ha basen i Sverige.

– Ja, det skulle vi kunna ha. För ett och ett halvt år sedan kollade vi på vilka alternativ vi hade för (EM-bas) och de var i en värdstad, ett värdland eller något annat land, som inte arrangerar EM. Det var katalogvalen då och om det fortfarande är likadant är det ett alternativ (att ha basen i Sverige).


NY CHANS ATT KÖPA BILJETTER

Uefa har meddelat att samtliga biljetter till matcherna i Bilbao och Dublin kommer att återbetalas, skriver Svenska Fotbollsförbundet, SvFF, på sin hemsida. När biljetterna till matcherna i Sevilla och Sankt Petersburg kommer att släppas är ännu inte klart.

De som redan har biljett kommer att bli erbjudna prioriterat biljettköp. Biljettköpare kommer att bli tilldelade enligt Supporterklubbens principer. Hur stor den så kallade Supporterkvoten blir är än så länge oklart.

SvFF förutsätter dock att Uefa håller fast vid principen att den största delen av biljetterna till EM 2021 kommer att tilldelas supportrar.


Avatar

Skrivet av Fredrik Sjögren

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2021-07-12 21:38

KRÖNIKA: Rätt lag blev bäst i Europa!

EM-finalen 2020 är till ända och en sak kan vi slå fast: - Rätt lag blev bäst i Europa! Italien tog oss med storm inledningsvis. De fullkomligt dansade fram på hemmagräset i Rom och charmade sin hemmapublik på Stadio Olimpico. 3-0-segern mot Turkiet i öppningsmatchen var en uppvisning. Den följdes sedan upp med …

Fotbolls-EM

Publicerat 2021-07-05 07:08

SPELTIPS: De blir EM-mästare

Fotbolls-EM 2020 börjar närma sig slutet. I fredags blev Spanien och Italien klara för semifinal då de vann sina respektive kvartsfinaler och dagen därpå fick de sällskap av Danmark och England som gjorde det samma. Det innebär att det är dessa fyra nationer som lever kvar i EM-slutspelet och av dessa …

Annons

Copyright © Fotboll.com 2023   |