Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Fotbolls-EM kan vara upplagt för skrällar
Fotbolls-EM

Fotbolls-EM kan vara upplagt för skrällar

Publicerat 2021-05-18 17:24

Om dryga tre veckor drar fotbolls-EM igång med öppningsmatchen mellan Italien och Turkiet på Stadio Olimpico i Rom. Vi kollar in läget och spanar efter potentiella skrällar. 


888 sport

100 kr bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


NYTT UPPLÄGG

Ingen har väl missat att fotbolls-EM 2021 kommer att spelas i en rad olika länder och inte som brukligt endast i ett eller två som alltid varit fallet tidigare.

Från början var det tänkt att EM skulle spelas i tolv olika städer, men efter att Dublin inte kunde möta Uefas krav på publik är antalet värdstäder nu nere på elva stycken.

De gruppspelsmatcher som skulle spelats i Dublin har flyttats till Sankt Petersburg, vilket innebär att Sveriges matcher flyttas mot Slovakien och Polen. Samtidigt har de matcher som skulle spelats i Bilbao flyttats till Sevilla, bland annat Sveriges EM-premiär mot Spanien.

Den åttondelsfinal som från början var tänkt att spelas i Dublin har flyttats till London.

Då sommarens EM-slutspel är så pass utspritt som det är kommer detta innebära en hel del resor för många lag, dock inte alla. Vissa lag kommer att få spela samtliga matcher på hemmaplan, vilket innebär en klar fördel för de lagen.

I några grupper kan detta få stor betydelse för utgången. England har det bästa utgångsläget, eftersom de spelar samtliga matcher på hemmaplan, även delfinalerna och finalen. Så det är inte konstigt att oddsen inom fotboll sätter England som favorit att vinna EM 2020.

Men då detta upplägg är helt nytt för samtliga nationer, där vissa får fördelar och andra nackdelar, så vara upplagt för en del skrällar.


GRUPP B – KAN DANMARK TA HEM GRUPPEN?

Grupp B är en av de mest intressanta grupperna i gruppspelet. Här hittar vi Danmark, Belgien, Ryssland och Finland som gör EM-debut. Både matchen Danmark–Finland och Finland–Ryssland har derbykaraktär.

Men, Danmark kommer att spela samtliga sina tre matcher på hemmaplan, vilket är en enorm fördel. Detta gör att Danmark har en rimlig chans att faktiskt utmana Belgien om gruppsegern.

Samtidigt kommer Belgien att få åka kors och tvärs. Det belgiska laget inleder mot Ryssland i Sankt Petersburg 12 juni, möter Danmark i Köpenhamn 17 juni och åker sedan tillbaka till Sankt Petersburg för match mot Finland 21 juni.

Belgien kommer alltså bokstavligen få spela två bortamatcher mot två hemmalag, nämligen Ryssland och Danmark. Får Belgien bara oavgjort i dessa två matcher och Danmark vinner sina två övriga matcher så vinner Danmark gruppen.

Dessutom visade Danmark fin form i VM-kvalet i mars med nio poäng på tre matcher och 14-0 i målskillnad. Förvisso inte mot jättebra motstånd, men danskarna vann bland annat borta mot Österrike med hela 4-0.

Så bra skrällchans för Danmark att vinna grupp B.

ODDS 888sport: Danmark gruppvinnare 3.25


GRUPP D – KLARAR ENGLAND PRESSEN?

Grupp D med England, Kroatien, Tjeckien och Skottland ska vara lite av en ”piece of cake” för Gareth Southgate o co, eller?

Det engelska laget tillhör en av de största favoriterna i EM, men har därmed också en stor press på sig. Man kommer dock att precis som Danmark spela samtliga matcher på hemmaplan, nämligen på Wembley Stadium. Med de restriktioner som gäller i dagsläget kommer det att bli drygt 20 000 åskådare på Wembley.

Att England kommer att ta sig vidare råder det ingen större tvekan och givetvis är laget även storfavoriter till att vinna gruppen. Men, vinner man inte samtliga tre matcher kan man inte vara säker på att vinna gruppen.

Får England bara oavgjort mot Kroatien i första matchen måste man sedan lita på att Tjeckien eller Skottland tar poäng mot kroaterna, alternativt håller siffrorna nere. Slutar båda lagen på sju poäng avgör målskillnad.

Och vi ska inte glömma att Kroatien tog VM-silver för tre år sedan. Dessutom har man några spelare som håller världsklass, inte minst lagkaptenen Luka Modric, som kan lyfta ett lag till oanade höjder.

ODDS 888sport: Kroatien gruppvinnare 4.00


GRUPP E – SKA SVERIGE SKRÄLLA IGEN?

I grupp E hittar vi Spanien, Sverige, Polen och Slovakien och här är Spanien såklart storfavorit till att vinna gruppen. Men, precis som när det gäller England kan ett oavgjort resultat för Spanien mot till exempel Sverige ställa allt på ända. Ja, Sverige kan en riktigt bra dag till och med slå Spanien med lite tur.

Inte minst med tanke på att Sverige är ett lag med flera spelare i europeiska storklubbar, som Alexander Isak, Dejan Kulusevski och Emil Forsberg. Sedan har också blågult på senare år faktiskt blivit ett lag som är bäst när det gäller.

Dessutom vann Sverige ju faktiskt sin grupp i VM 2018 mot Mexiko, Tyskland och Sydkorea, vilket gör att oavgjort mot Spanien är långtifrån en omöjlighet. I november 2019 blev det som bekant 1-1 hemma på Friends Arena i EM-kvalet och dessutom bara någon minut från tre poäng.

EM-kval
2019-10-15
FT

1

1


Därefter känns seger med tre-fyra mål mot Slovakien fullt rimligt. Det slovakiska laget tillhör knappast europatoppen. I VM-kvalet i mars spelade man 0-0 mot Cypern och 2-2 mot Malta.

Sista matchen mot Polen känns helt öppen där Sverige har en mycket bra chans till seger. Dock ska sägas Polen är ett bra lag. Men, sammanfattningsvis är svensk gruppseger i grupp E där det svenska laget tar sju poäng inte en omöjlighet.

Kom ihåg att Sverige tidigare vunnit på förhand svåra grupper i mästerskap. Förutom i VM 2018 vann blågult även sin grupp i EM 2004, mot Italien, Danmark och Bulgarien, och framför allt ”dödens grupp” i VM 2002 mot Argentina, England och Nigeria.

ODDS 888sport: Sverige gruppvinnare 7.00


888 sport

100 kr bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-05-18 15:35

Fotbollsfeber och betting förenas med två viktiga aspekter

När fotbolls-EM närmar sig, stiger spänningen inte bara bland fotbollsfans runt om i världen, utan också bland dem som deltar i betting. Med detta globala evenemang, där Europas bästa landslag …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |