Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

EXKLUSIVT: Jonathan Morsay om flytten till Dinamo Bukarest
Europa (Övrigt)
Foto: Wikimedia Commons

EXKLUSIVT: Jonathan Morsay om flytten till Dinamo Bukarest

Publicerat 2021-02-09 20:02

Förre Gif Sundsvall-spelaren Jonathan Morsay lämnade Sverige för spel i Chievo Verona. Nu har han lånats ut till Dinamo Bukarest, med hopp om mer speltid.
– Jag har blivit bra välkomnad av alla, säger han till Fotboll.com.

Jonathan Morsay har fått sparsamt med speltid i Serie B-klubben Chievo Verona. Igår stod det klart att han lånas ut till rumänska Dinamo Bukarest.

Lånet sträcker sig till sommaren.

– Det känns bra. Jag har blivit bra välkomnad av, sportchefen och tränaren, alla. Och allt känns skönt, säger Jonathan Morsay till Fotboll.com.

Rådfrågade lagkamraten

Morsay berättar att han scoutades, via verktyget Wyscout, av hans nya tränare, som dessutom rådfrågade svenskens lagkamrat i Chievo.

– Tränaren känner honom, båda är från Rumänien. Och han frågade om mig, säger han och fortsätter:

– Jag funderade ett tag och sedan bestämde jag mig. Det kändes rätt.

Den 23-årige mittfältaren lämnade Gif Sundsvall för den italienska klubben i januari ifjol. Sedan dess har det bara blivit fyra ligamatcher.

– Jag har inte spelat match på ett tag, men formen är ändå okej. Jag är redo snart. En eller två matcher och sedan är jag inne i det.

Var något annat lag aktuellt?

– Det fanns lite intresse från Norge. Även från Sverige, allsvenska klubbar.

Du har avtal med Chievo till 2022 och är nu utlånad, vad är tanken efter detta?

– Det jag har hört från Chievo är att de gillar mig och vill ha kvar mig. Både klubbdirektören och presidenten gillar mig. Det är ju egentligen tränaren som varit anledningen till att jag inte fått spela. Vi får helt enkelt se hur situationen ser ut efter de här sex månaderna, konstaterar han.

– Det finns en möjlighet att jag lämnar.

”Jag är inte inblandad”

”Giffarna” ligger i tvist med Chievo, efter att de senare inte har betalat hela övergångssumman för Morsay. Det handlar om ett belopp strax under miljonen och ärendet har tagits vidare till Fifa.

– Det är tråkigt att det blivit så. Jag är inte inblandad mer än att övergången handlar om mig, så jag kan inte göra så mycket. Men det är självklart tråkigt, säger Jonathan Morsay.

 


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Europa

Publicerat 2022-06-23 21:11

Här spelar stjärnorna nästa säsong – oddsen på de hetaste övergångarna

Den som tror att sommaruppehållet är till för att pusta ut och ladda upp inför nästa säsong har inte varit tillräckligt uppmärksam på silly season. Kampen om spelare under transferfönstrets …

Europa

Publicerat 2022-06-23 14:45

Summering & analys av toppligorna 2021/2022

Fotbollssäsongen 2021/22 för storlagen ute i Europa börjar lida mot sitt slut. En Champions League-final finns kvar att se fram emot och en mäktig sådan. Men klubblagsfotbollen i världens bästa …

Copyright © Fotboll.com 2024   |