Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

FIFA lanserar streamingtjänst

FIFA lanserar streamingtjänst

Publicerat 2022-04-21 16:17

29 000 herrmatcher och 11 000 dammatcher. Det är vad FIFA:s nya streamingtjänst bland annat kommer att innehålla. På FIFA+ kommer det vara möjligt att streama fotboll från sex kontinenter, se historiska matcher och dokumentärer om några av de största stjärnorna. 


Över 450 ligor

Förutom streamade matcher från hela världen kommer FIFA+ erbjuda nyheter, interaktiva spel och information om turneringar med mera. I ”Match Centre” finns målservice och statistik från 400 herrligor och 65 damligor. Alltifrån Premier League, La Liga och Serie A till Macau League, Sierra Leone Premier League samt Vanuatu Club Championship. Här kommer det även gå att hitta quiz och fantasy games.

– FIFA+ är nästa steg i vår vision att göra fotbollen global och inkluderande på riktigt samt understryker FIFA:s kärnuppdrag att utvidga och utveckla fotbollen globalt, säger FIFA-presidenten Gianno Infantino i ett pressmeddelande på organisationens hemsida.

Målet är att det ska gå att streama fotboll live från 40 000 matcher årligen. I början kommer det att gå att streama 1 400 matcher per månad, men det är en siffra som kommer att öka under året.


Alla matcher som finns inspelade

Innan VM i Qatar drar igång i mitten av november kommer det också bli möjligt att se gamla VM-matcher via FIFA+ Archive. Samtliga matcher som finns inspelade från både herr- och dam-VM kommer att finnas tillgängliga för streaming. Totalt handlar det om mer än 2 000 timmar material.

Fans kommer bland annat att kunna se matcher i sin helhet, mål och höjdpunkter. Över 2 500 klipp från 1950-talet och framåt kommer att släppas via FIFA+ Archive. Så småningom kommer ytterligare material att finnas tillgängligt.

Redan nu går det att se samtliga damfinaler och alla VM-finaler i herr-VM från 1966 och framåt. Utöver det finns en hel del annat godis i FIFA+ Archive, som till exempel höjdpunkter och porträtt av klassiska spelare.


Ronaldinho, Kroatien och skyttekungar

Under kategorin FIFA+ Originals finns dokumentärfilmer, dokumentärserier, talk shows och mycket mer. De olika programmen tar upp historier från gräsrotsnivå till de stora internationella fotbollsscenerna från 40 olika länder på elva språk.

Några av titlarna som finns tillgängliga är:

– Ronaldinho: The Happiest Man in the World
Den 90 minuter långa dokumentären om en av världens bästa spelare genom alla tider innehåller bland annat aldrig tidigare visat material. Vi får följa Ronaldinhos resa från gatorna i Brasilien till toppen av världsfotbollen. Medverkar gör också andra storstjärnor som Lionel Messi, Frank Rijkaard och Carlos Puyol.

– Croatia: Defining a Nation
Den här fullängdsdokumentären berättar historien om hur fotbollen förenade Kroatien. Vi får även följa ett kompisgäng som blev världsstjärnor trots en mycket svår situation.

– Icons
Den här dokumentärserien består av fem avsnitt á 26 minuter och porträtterar fem av de största damstjärnorna genom historien. I var sitt avsnitt berättar Wendie Renard, Lucy Bronze, Asisat Oshoala, Carli Lloyd och Sam Kerr om sina framgångsrika karriärer.

– Golden Boot
I fyra 48 minuter långa avsnitt intervjuas de största målgörarna i fotbolls-VM. I det första avsnittet blickar Gary Lineker och Ronaldo tillbaka på VM 2002.


FIFA+ finns tillgängligt för web, mobil och andra enheter. Inledningsvis kommer tjänsten finnas på engelska, franska, tyska, spanska och portugisiska. I juni blir FIFA+ tillgänglig på ytterligare sex språk.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Publicerat 2024-01-18 12:52

Varför vi rekommenderar svenska bettingsidor

Betting är ett fenomen som bara blir större och större för varje dag som går, och idag finns det tusentals olika bettingsidor att välja mellan. Det finns sidor med licens …

Publicerat 2023-09-16 20:30

Fotbollens positiva koppling till spelindustrin

Att fotboll blivit en mångmiljardbransch är det ingen som säger emot, men pengars växande betydelse inom sporten är det delade uppfattningar kring. Spelbranschens koppling till fotboll blir också vanligare att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |