Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Han blir EM:s skyttekung
Fotbolls-EM

Han blir EM:s skyttekung

Publicerat 2021-06-09 23:20

Att tippa vilket lag som tar EM-guld är svårt. Men, svårast av allt är att tippa vem som blir EM:s skyttekung eftersom det är så många faktorer som spelar in. Inte minst slumpen.

I EM 2016 var det till slut Antoine Griezmann som blev turneringens bäste målskytt, trots att han bara stod på ett mål efter gruppspelet. Men, i slutspelet briljerade den franske trollkarlen där han gjorde hela fem mål.

Med sex mål totalt var han tre mål bättre än bland andra Olivier Giroud, Cristiano Ronaldo och Gareth Bale, som alla landade på tre mål.

Just sex mål verkar vara den gyllene siffran för att vinna skytteligan i ett stort mästerskap. I de tre senaste stora mästerskapen, VM 2018, EM 2016 och VM 2014 har skyttekungen gjort exakt sex mål.

Vem blir då skyttekung i EM 2021? Vi kollar in de hetaste kandidaterna, väger för och emot och ger odds.


expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


em mvp 1

Bild: Wikipedia

HARRY KANE – ENGLAND

Skyttekung i VM 2018 och vann nyligen också Premier Leagues skytteliga med 23 mål. Med tanke på att England har en relativt lätt grupp med Kroatien, Tjeckien och Skottland känns det som att det kan bli en hel del engelska mål redan i gruppspelet.

Lägg därtill ytterligare fyra matcher om England tar sig hela vägen till final och det finns många chanser till mål från den engelske lagkaptenen. Sedan så har också Harry Kane ett imponerande målsnitt i engelska landslaget med 0,63 mål per match.

Det enda frågetecknet hos Kane är målformen, för på de fem sista matcherna i Premier League blev det bara två mål.

Harry Kane – Odds: 7.50


CRISTIANO RONALDO – PORTUGAL

Portugals nummer 7 har gjort mål i varje stort mästerskap sedan EM 2004 och går med ett mål till upp i ensam ledning som den bäste målgöraren i EM-historien. I dagsläget delar Ronaldo platsen med Michel Platini på nio mål.

Den portugisiske kaptenen har öst in mål under säsongen och vann skytteligan i Serie A med 29 mål på 33 matcher. Är dock ingen spelare som brukar ösa in mål i mästerskap.

Dessutom möter Portugal både Frankrike och Tyskland i gruppspelet, vilket avsevärt minskar Ronaldos chanser till många mål.

Cristiano Ronaldo – Odds: 14.00


ROBERT LEWANDOWSKI – POLEN

Europas hetaste målskytt just nu. Slog för ett par veckor sedan Gerd Müllers 49 år gamla målrekord i Bundesliga när han i den avslutande matchen gjorde sitt 41:a mål för säsongen. Då ska vi komma ihåg att han dessutom bara spelade 29 av 34 matcher i Bundesliga.

Men, nu är det polska landslaget det handlar om och inte Bayern München. Dessutom kommer Polen att ställas mot två försvarsskickliga lag i form av Spanien och Sverige i gruppspelet.

Såvida han inte gör en Oleg Salenko á la VM 1994 och gör fem mål mot Slovakien blir det nog svårt för Lewandowski att ta hem skytteligan även om han är i kanonform.

Robert Lewandowski – Odds: 26.00


KARIM BENZEMA – FRANKRIKE

Tillbaka i franska landslaget efter över fem års frånvaro. Tvåa i La Ligas skytteliga på 23 mål, med gjorde dock bara två mål på de sex sista matcherna, så tveksam målform. Dock har Benzema, när han får till det, en mycket hög högstanivå.

Dessutom är det hård konkurrens om de offensiva platserna i det franska laget och det är långtifrån säkert att Benzema ens tar plats i startelvan.

Sedan känns det också som att en som spelare som Benzema måste få en bra start på turneringen om det ska bli många mål.

Karim Benzema – Odds: 15.00


ROMELU LUKAKU – BELGIEN

Tvåa i Serie A:s skytteliga på 24 mål den gångna säsongen. Trivs dessutom i landslaget där han på 93 matcher gjort 60 mål, 0,65 mål i snitt per match.

Delad tvåa i skytteligan i VM 2018 med fyra mål, så med andra ord en spelare som vet hur man gör mål i mästerskap. Samtidigt har Belgien en hyfsat gynnsam grupp med Ryssland, Danmark och Finland.

Skulle Belgien gå långt är Romelu Lukaku definitivt en av de starkaste kandidaterna till att vinna skytteligan.

Romelu Lukaku – Odds: 7.50


MEMPHIS DEPAY – HOLLAND

Lyon-anfallaren slutade delad tvåa i Ligue 1:s skytteliga och är lite av en bubblare till skytteligavinsten. Mycket tack vare att Holland hamnat i en minst sagt lätt grupp med Ukraina, Österrike och Nordmakedonien.

Mot det motståndet kommer det att finnas många möjligheter till nätkänning för Depay. Om Holland vinner gruppen, vilket allt talar för, kommer det förmodligen heller inte bli alltför svårt motstånd i både åttondel och kvartsfinal.

Memphis Depay – Odds: 15.00


KYLIAN MBAPPÉ – FRANKRIKE

Vann Ligue 1:s skytteliga överlägset med 27 mål på 31 matcher och kan bli EM store kung trots att han faktiskt bara är 22 år gammal. Gjorde fyra mål i VM 2018 och har sedan dess förstås blivit ännu bättre.

Avslutade dessutom säsongen med sju mål i de fem sista matcherna och gjorde även mål i träningslandskampen mot Wales för en vecka sedan. Så målformen ska det inte var något fel på.

Självskriven i Deschamps startelva och kommer med stor sannolikhet få chansen att göra mål i åtminstone sex matcher.

Kylian Mbappé – Odds: 12.00


em mvp ung 2

Bild: Wikipedia

ALEXANDER ISAK – SVERIGE

En svensk som vinner EM:s skytteliga, har det hänt? Jo, det har det faktiskt. I EM 1992 delade Tomas Brolin skytteligavinsten på tre mål tillsammans med tre andra spelare.

Men, ska Alexander Isak bli skyttekung krävs det nog minst tre mål mot Slovakien och även mål i nästan alla andra matcher, beroende på hur långt Sverige går. Dock är som bekant ingenting omöjligt…

Alexander Isak – Odds: 101.00

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |