Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Han blir U21-landslagets nya förbundskapten
Europa (Övrigt)
Foto: Wikimedia Commons

Han blir U21-landslagets nya förbundskapten

Publicerat 2020-11-24 15:06

Roland Nilsson lämnade U21-landslaget och tog över IFK Göteborg tidigare i år. Hans företrädare, Poya Asbaghi, går nu i motstatt väg. Han tar nämligen över förbundskaptensrollen.

Poya Asbaghi var starkt ifrågasatt på tränarposten i IFK Göteborg tidigare i år. Till slut fick han dessutom sparken. Hans ersättare blev ingen mindre än Roland Nilsson, som sade ifrån sig uppdraget som U21-landslagets förbundskapten.

Nu står det klart att Poya tar över som ny förbundskapten. Det meddelar Svenska Fotbollförbundet. Förra veckan misslyckades laget med att ta sig till kommande sommars U21-EM.

– Det ska bli jäkligt kul. Otroligt spännande måste jag säga. Dessutom en väldigt stor ära för mig att få komma in och jobba med dom största talangerna i svensk fotboll, säger han i en kommentar på SvFF:s hemsida och fortsätter:

– Det ska bli väldigt, väldigt roligt att få byta klubbmiljö till landslagsmiljö. Det ställer nya krav på mig som tränare med korta samlingar där i princip allt behöver förberedas mellan mötena med spelarna och det samtidigt gäller att vara så effektiv som möjligt under samlingarna. Det som dessutom ska bli väldigt roligt är att få möta internationellt motstånd.

Avtalet sträcker sig fram till sommaren 2023.


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Europa

Publicerat 2022-06-23 21:11

Här spelar stjärnorna nästa säsong – oddsen på de hetaste övergångarna

Den som tror att sommaruppehållet är till för att pusta ut och ladda upp inför nästa säsong har inte varit tillräckligt uppmärksam på silly season. Kampen om spelare under transferfönstrets …

Europa

Publicerat 2022-06-23 14:45

Summering & analys av toppligorna 2021/2022

Fotbollssäsongen 2021/22 för storlagen ute i Europa börjar lida mot sitt slut. En Champions League-final finns kvar att se fram emot och en mäktig sådan. Men klubblagsfotbollen i världens bästa …

Copyright © Fotboll.com 2024   |