Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Hjärt- och lungräddning räddade Christian Eriksen

Hjärt- och lungräddning räddade Christian Eriksen

I matchen mellan Danmark och Finland, föll Christian Eriksen ihop mitt på planen och fick efter en lång stund bäras ut på bår och föras till sjukhus. En incident som chockade hela världen, men där media nu lyckligtvis kan rapportera att Eriksen är stabil och vid medvetande.


Räddades med hjärt och lungräddning

Eriksen tog emot en boll på sitt ena knä under den 43:e minuten i första halvlek, men föll samtidigt handlöst ihop vid sidlinjen. Spelare runt omkring insåg snabbt att det var något allvarligt som inträffat och läkare kallades snabbt ut på planen. Eriksen var först vid medvetande och andades, men ganska snart insåg man att situationen var riktigt allvarigt.


När jag kom fram till Christian andades han och hade puls. Men ganska snabbt ändrade det sig och vi startade HLR.” Sade Danmarks landslagsläkare Morten Boesen, enligt Expressen.

 

Video från TV4

Eriksen förblev iggandes helt orörlig i 20 minuter, innan han bars ut på bår, omringad av danska spelare och en finsk flagga.
Eriksen transporterades omedelbart med ambulans till sjukhus i Köpenhamn, där man senare rapporterade att läget är stabilt. Flera idrottsäkare har uttalat sig och menar på att Eriksens liv räddades av hjärt- och lungräddning samt hjärtstartare som sägs ska ha använts. Det är ännu oklart vad som orsakade kollapsen och det är något som idrottsläkare och experter ännu inte vill spekulera i.

Matchen slutfördes

Strax efter 20.00 kom beskedet att matchen skulle återupptas och slutföras kl 20.30 svensk tid. Detta efter att de danska spelarna pratat med Christian Eriksen från sjukhuset. Matchen startade men man kunde snabbt konstatera att det danska landslaget fortfarande var i chock och att de inte gick ut med samma intensitet som innan incidenten.

Detta ledde till att Finland efter 60 minuter spelade, fick sitt första och enda skott på mål, vilket ledde till 1-0. Detta kan jämföras med Danmarks 22 skott, varav 6 skott var på mål. Det är naturligtvis förståligt att detta sker då det danska landslaget gått igenom en sådan chock och spelat vidare med oron för sin landslagsstjärna.


Favoriterna förlorade

Inte många hade väntat sig att Finland skulle slå Danmark denna gruppspelsmatch. Faktum är att FIFA rankar Danmark som 10:e bästa landslag i världen och oddsen inför EM har även de visat att Danmark ska gå långt i mästerskapet. Men nu åkte man trots detta på en förlust mot jumbo-tippade Finland i grupp B.

Men vem som helst kan säkert förstå att en incident likt denna, skapar djup oro bland lagkamrater och det är naturligtvis inte konstigt att Danmark inte går ut och presterar 110% när matchen väl återupptogs.

En förlust som nog alla förstår

Visst, man kan rent tekniskt ifrågasätta Kasper Schmeichel, att han skulle ha räddat den boll som praktiskt taget föll rakt i hans famn när Finland gjorde 1-0 i den 60e minuten. Men vem kan kritisera Kasper eller någon annan i det danska laget, efter att en sådan oväntad och skrämmande incident ägt rum.

Det är naturligtvis en chock som påverkar hela laget och det är helt klart förståeligt att Danmark inte har 100% fokus efter incidenten och att de till och med förlorar matchen. Det samma gäller straffen som Lukáš Hrádecký räddar i 74e minuten. Ingen kan förvänta sig att någon i Danmark ska gå fram till punkten och slå en iskall straff en dag som denna.

 

”Ärligt talat, det fanns det spelareute på planen som var helt slut. Känslomässigt slut och utmattade. ” – Sade Danmarks försbundskapten Kasper Hjulmand efter matchen.

 


Våra tankar på Fotboll.com går till Christan och vi håller tummarna för att han tillfrisknar helt och hållet och kan komma tillbaka till toppfotbollen snart igen.

PubliceratAnnons

Relaterade nyheter

Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Download on the App Store Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2021