Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Joachim Löw slutar efter EM – de kan ta över
Europa (Övrigt)

Joachim Löw slutar efter EM – de kan ta över

Publicerat 2021-03-09 16:56

Den tyske förbundskaptenen har kontrakt till 2022, men väljer att lämna posten i förtid efter sommarens EM-slutspel, meddelar det tyska fotbollsförbundet, DFB, på sin hemsida.

– Jag är helt säker på att ta det här steget och gör det med full stolthet och stor tacksamhet, men också med stor motivation inför EM-slutspelet, säger Joachim Löw i ett uttalande.

Löw efterträdde Jürgen Klinsmann som tysk förbundskapten efter VM på hemmaplan 2006. Han hade då varit assisterande förbundskapten sedan 2004.

Efter ett brons i VM 2010 ledde han det tyska laget till VM-guld i Brasilien 2014. När Tyskland åkte ut redan i gruppspelet i VM 2018 var det många som trodde att han skulle få sparken, men så blev inte fallet.

Vem som tar över efter Joachim Löw återstår att se, men redan nu spekuleras det i flera namn. Inte minst Liverpools tränare Jürgen Klopp, som haft en tung säsong i Liverpool. Hans kontrakt med Premier League-klubben går dock inte ut förrän 2024.

Den som ligger bäst till ska vara tyska U21-landslagets förbundskapten Stefan Kuntz, som själv spelade i tyska landslaget på 1990-talet.

Även Leipzigs Julian Nagelsmann och Bayern Münchens Hansi Flick finns på listan över tänkbara efterträdare.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Europa

Publicerat 2022-06-23 21:11

Här spelar stjärnorna nästa säsong – oddsen på de hetaste övergångarna

Den som tror att sommaruppehållet är till för att pusta ut och ladda upp inför nästa säsong har inte varit tillräckligt uppmärksam på silly season. Kampen om spelare under transferfönstrets …

Europa

Publicerat 2022-06-23 14:45

Summering & analys av toppligorna 2021/2022

Fotbollssäsongen 2021/22 för storlagen ute i Europa börjar lida mot sitt slut. En Champions League-final finns kvar att se fram emot och en mäktig sådan. Men klubblagsfotbollen i världens bästa …

Copyright © Fotboll.com 2024   |