Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Juventus planerar att sälja Cristiano Ronaldo i sommar
Serie A

Juventus planerar att sälja Cristiano Ronaldo i sommar

Publicerat 2021-03-11 17:46

Juventus gjorde igår kväll en tidig sorti från Champions League när laget blev utslaget av Porto i åttondelsfinalen. Dessutom kan Turinlaget komma att sälja Cristiano Ronaldo till sommaren, enligt AS.

Uttåget ur Champions League innebär inte bara en sportslig förlust för Juventus utan också ett ekonomiskt bakslag. Dessutom ligger laget för närvarande inte bättre än trea i Serie A med tio poäng upp till serieledarna Inter.

Nu måste klubbledningen se över ekonomin och försöka sälja spelare och minska kostnader. Bland annat genom en försäljning av Cristiano Ronaldo, vars kontrakt går ut i juni 2022.

Enligt italienska SportMediaset ska Juventus vara villiga att acceptera bud på 60 miljoner euro, vilket sannolikt skulle göra klubbar som Manchester United, Manchester City och Paris Saint-Germain intresserade.

Summan är betydligt lägre än de 100 miljoner euro Juventus betalade för portugisen när han gick från Real Madrid sommaren 2018. Men, en försäljning skulle innebära avsevärt minskade lönekostnader då Cristiano Ronaldos årslön ligger på 54 miljoner euro.

Den 36-årige portugisen har under de snart tre säsonger han spelat i Juventus gjort 92 mål på 121 matcher.


Avatar

Skrivet av Fredrik Sjögren

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Serie A

Publicerat 2021-02-17 23:26

Ny milstolpe för Zlatan - 500 klubblagsmål

Förra helgen slog Zlatan Ibrahimović till för sitt AC Milan igen. Den svenska anfallaren stod för två nya mål och nu är 39-åringen uppe i en ny milstolpe i sin karriär. Nämligen 500 klubblagsmål. Ett imponerande facit.   39 år och världsklass Zlatan Ibrahimović är 39 år gammal, men det märks verkligen inte. …

Serie A

Publicerat 2021-02-04 21:44

Juventus-kaptenen: "Jag var dum som nobbade Arsenal"

Juve-legendaren Giorgio Chiellini säger i en intervju att han tidigt i karriären hade möjlighet att gå till Arsenal i Premier League, men valde att stanna kvar i moderklubben Livorno. – Såhär i backspegeln var jag dum som nobbade erbjudandet. Jag var 16, jag spelade i Serie C, jag fick ett …

Annons

Copyright © Fotboll.com 2023   |