Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

KRÖNIKA: Rätt lag blev bäst i Europa!
Fotbolls-EM

KRÖNIKA: Rätt lag blev bäst i Europa!

Publicerat 2021-07-12 21:38

EM-finalen 2020 är till ända och en sak kan vi slå fast:
– Rätt lag blev bäst i Europa!

Italien tog oss med storm inledningsvis. De fullkomligt dansade fram på hemmagräset i Rom och charmade sin hemmapublik på Stadio Olimpico.

3-0-segern mot Turkiet i öppningsmatchen var en uppvisning. Den följdes sedan upp med nästa 3-0-seger mot Schweiz och med 6-0 på två matcher och dessutom två raka hållna nollor klev italienarna in i den sista gruppspelsmatchen som slutspelsklara och detta mot ett Wales som gjort det bra de också, efter sin förmåga ska tilläggas.


Mancini nöjd efter gruppspelet

Det blev såklart seger för Italien även i den tredje och sista gruppspelsmatchen och detta trots att laget roterade på många positioner.Med det sagt var det med stor sannolikhet en nöjd Roberto Mancini som klev in i slutspelet med ett alltjämt obesegrat Italien och dessutom med nollan intakt.
roberto mancini

Såg mänskliga ut när slutspelet tog vid

När det äntligen var dags för slutspel såg Italien helt plötsligt mänskliga ut. I åttondelsfinalen ställdes de mot Österrike och det blev en tuffare uppgift än förutspått.

Italien klev in som glasklara favoriter, men Österrike gav dem en ordentlig match. Så pass med motstånd att det till och med krävdes förlängning innan avgörandet kom, men där visade Italien återigen klass och att det blev seger till slut var rättvist.


Bästa matchen i hela EM spelades i kvarten

När Österrike var besegrade var Belgien nästa nöt att knäcka och detta redan i kvartsfinal. Den kvartsfinalen var en riktigt bra fotbollsmatch och hade inte Italiens defensiv varit av världsklass hade den matchen förmodligen inte slutat med italiensk seger.

Belgien gav de blivande EM-mästarna en riktig tuff match och det var en sådan match man som neutral åskådare vill se om och om igen. Jag kan till och med sträcka mig så långt att det var den bästa matchen i hela mästerskapet.


Glad över att Italien tog hem det

I semifinalen som väntade därefter ställdes de mot Spanien. När Italien tog hem den matchen också, då föll polletten äntligen ner för mig.

Då trodde jag inte längre att Italien skulle bli bäst i Europa, då var jag rätt så säker på att de skulle lyckas faktiskt.

Inget illa menat mot England, de är inte dåliga, men de har inte charmat mig på samma sätt som Italien lyckades med och med det sagt är jag uppriktigt glad över att Italien tog hem det till slut.

 

Grattis Italien, det här EM-guldet är ni värda!


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-05-18 15:35

Fotbollsfeber och betting förenas med två viktiga aspekter

När fotbolls-EM närmar sig, stiger spänningen inte bara bland fotbollsfans runt om i världen, utan också bland dem som deltar i betting. Med detta globala evenemang, där Europas bästa landslag …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |