Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Lagen som gör flest och minst mål
Fotbolls-EM

Lagen som gör flest och minst mål

Publicerat 2021-06-07 23:58

Uppladdningen inför EM-premiären på fredag fortsätter. Förhoppningsvis kommer det bli en EM-sommar med många läckra mål. Men, vilket lag kommer att göra flest mål och vilket lag kommer att göra minst mål?

I EM 2016 gjordes hela 108 mål, vilket innebar ett målsnitt på 2,12 mål per match. Flest mål gjorde silvermedaljörerna Frankrike med 13 fullträffar, följt av semifinalisterna Tyskland och Wales med tio mål vardera.

Europamästarna Portugal gjorde nio mål i turneringen. Minst mål gjorde Ukraina som inte lyckades få bollen i nät en enda gång.

Hur kommer det då att se ut med målskörden i EM 2021? Vi kollar in oddsen och ger tips för flest mål, minst mål och flest mål i gruppspelet.


betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


FLEST MÅL

För att ett lag ska kunna göra många mål i ett mästerskap är det mer eller mindre en förutsättning att laget också går långt. Ska man som lag dessutom göra flest mål måste man med största sannolikhet ta sig till minst semifinal.

Om inte något lag gör fem, sex eller ännu fler mål i en match och sedan åker ut i åttondel eller kvart, så känns det som vi kommer att hitta det lag som gör flest mål bland favoriterna.

Och då handlar det om Frankrike, England, Belgien och Tyskland. Givetvis är Italien också ett lag för en semifinal, men ”gli azzurri” brukar som regel inte ösa in mål i mästerskap.

Ett lag som dock skulle kunna bli målrikast utan att behöva gå längre än till låt säga en kvartsfinal är Holland. Förutom att det holländska laget har gjort mycket mål i de senaste landskamperna har man också en lätt grupp med Ukraina, Österrike och Nordmakedonien.

I det sällskapet är det långt ifrån omöjligt med tio holländska mål redan i gruppspelet. Ett par mål till kan räcka för att bli målrikast i turneringen.

Dock är det upplagt för att Holland ska gå ännu längre då man vid gruppseger möter en grupptrea i åttondelen och i kvarten tvåan i grupp A eller B. Därför blir tipset att Holland blir det lag som gör flest mål i EM.

Holland flest mål – Odds Betfair: 7.0


MINST MÅL

Att göra minst mål i ett mästerskap är förstås inte särskilt smickrande. Framför allt om det ekar tomt i kolumnen för gjorda mål. Men, något lag måste ju hamna längst ner i protokollet och för den platsen finns några kandidater.

Ett av de lag som kommer att få svårt att göra mål, främst på grund av gruppmotståndet, är Ungern. Laget kommer att möta Portugal, Frankrike och Tyskland och lär få kämpa för att ens få tag i bollen. Ett ungerskt mål i gruppspelet får ses som bra, två eller fler fantastiskt.

EM-debutanten Finland lär också få jobba hårt för att få en boll i nät. Danmark, Ryssland och Belgien väntar i gruppspelet. Tre lag som alla har potential att gå långt, framför allt Belgien. Men, Finland har ju som bekant Teemu Pukki, som öst in mål i Norwich de senaste säsongerna. Frågan är om det räcker?

Nordmakedonien gör precis som Finland EM-debut och även om laget inte har en lika svår grupp som Ungern och Finland, så lär det inte bli någon nordmakedonsk målfest. Laget har dessutom sämst FIFA-ranking av alla lag i EM och ligger på plats 62.

Dock känns det ändå som att Ungern kommer att få svårast att göra mål med tanke på de lag man möter. Därför blir tipset att Ungern gör minst mål i EM.

Ungern minst mål  – Odds Betfair: 6.0


FLEST MÅL I GRUPPSPELET

Holland är förstås en given kandidat till att göra flest mål i gruppspelet då man både har lätt motstånd i form av Ukraina, Österrike och Nordmakedonien och spelar alla gruppspelsmatcher på hemmaplan i Amsterdam.

Men, ett annat lag som också spelar samtliga matcher i gruppspelet och som åtminstone har hyfsat lätt motstånd är England, som på Wembley kommer att möta Kroatien, Skottland och Tjeckien.

Dock känns det ändå som att Kroatien kommer hålla Englands målskörd nere. Därför blir tipset att Holland gör flest mål även i gruppspelet.

Holland flest mål i gruppspelet – Odds Expekt: 6.00

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-06-14 21:32

Vilka spelare kommer lägga skorna på hyllan efter fotbolls-EM 2024?

Fotbolls-EM 2024 är inte bara en tid att följa de europeiska länderna tävla mot varandra, utan det är också en tid för flera stora namn att fatta det svåra beslutet …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-05-18 15:35

Fotbollsfeber och betting förenas med två viktiga aspekter

När fotbolls-EM närmar sig, stiger spänningen inte bara bland fotbollsfans runt om i världen, utan också bland dem som deltar i betting. Med detta globala evenemang, där Europas bästa landslag …

Copyright © Fotboll.com 2024   |