Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Lionel Messi – Spaniens största skattebetalare
La Liga

Lionel Messi – Spaniens största skattebetalare

Publicerat 2021-02-10 09:42

Den argentinske storstjärnan bidrar inte bara på fotbollsplanen utan även till statskassan. Enligt Periodico är han den enskilde person som betalat mest skatt i Spanien de senaste åren.

Mellan 2017 och 2021 kommer Lionel Messi att ha betalat 370 miljoner euro i skatt, vilket motsvarar 3,7 miljarder svenska kronor. Av detta är 275 miljoner euro inkomstskatt. Resterande belopp är bland annat förmögenhetsskatt och bolagsskatt.

Messis skatteinbetalningar motsvarar skatteintäkterna hos en svensk kommun med runt 20 000 invånare, som till exempel Mora, Alvesta eller Finspång.

För en dryg vecka sedan avslöjade också spanska El Mundo hur mycket Messi verkligen tjänar. Tidningen hade kommit över argentinarens kontrakt där det framgick att han under de senaste fyra åren tjänat över 5,6 miljarder kronor inklusive olika former av bonusar.

Samtidigt uppgår FC Barcelonas skulder till 12 miljarder kronor, vilket har lett till en del kritik mot klubbens höga spelarlöner. Enligt klubbens årsredovisning motsvarar spelarlöner hela 74 procent av inkomsterna.

Enligt La Ligas regler får spelarlönerna i en klubb uppgå till max 70 procent av inkomsterna.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

La Liga

Publicerat 2021-07-27 14:46

Barcelona ser starka ut inför kommande säsong

Europas toppligor är bara några veckor till en kort månad bort att sparka igång igen. Som vanligt så spekuleras det vilt om vilka övergångar som ska kunna komma att ske …

La Liga

Publicerat 2021-03-21 17:20

Liverpools mittfältare har ett avtal med Barcelona

Georginio Wijnaldums kontrakt med Liverpool går ut 30 juni. Nu ska han ha kommit överens med FC Barcelona om ett pre-kontraktsavtal, enligt Sunday Times.  Den holländske mittfältaren har legat högt upp …

Copyright © Fotboll.com 2024   |