Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Målkungen återvänder till Trelleborg efter lånet
Superettan
Foto: Wikimedia Commons

Målkungen återvänder till Trelleborg efter lånet

Publicerat 2020-12-02 14:39

André Reinholdsson ville bevisa för Trelleborgs FF att han håller på en högre nivå. Med få dagar kvar till premiären av Ettan Södra lånades han ut till Oskarshamns AIK. Resultatet? 15 mål på 25 matcher.
– Jag fick göra några baljor, vilket var målet ifrån början, säger André Reinholdsson till Fotboll.com.

Ett par dagar innan Ettan-premiären blev det klart att André Reinholdsson, 24, lånas ut från Trelleborgs FF till Oskarshamns AIK. Målet var att få kontinuerligt med speltid och därigenom visa TFF att han håller för spel i Superettan.

– Det känns bra så klart. Min och John Thonbergs (agenten) plan var ju att bevisa för Trelleborgs FF att jag håller på en högre nivå och det tycker jag att jag har, säger Andé Reinholdsson till Fotboll.com och fortsätter:

– Det var en snabb affär och jag fick ställa om på kort tid. Ny tränare, nytt spelsätt och nya lagkamrater. Men jag tycker att jag kom in i det ganska bra. Ett offensivt spelsätt som passar mig rätt fint. Det har ju gjort att jag fått komma till en del lägen och göra mål.

Den Mjällby AIF-fostrade anfallaren noterades för 15 mål på 25 matcher och hamnade på en tredjeplats i skytteligan i Ettan Södra. Men det har varit ett annorlunda år av olika anledningar.

– Speciell säsong, inget snack om saken. Ingen publik och tätt med matcher. Påfrestande mentalt. Det gick bra till slut ändå och vi säkrade kontraktet. Jag fick göra några baljor, vilket var målet ifrån början.

På tal om mål så gjorde du ju ett drömmål i sista omgången. Hur kändes det?

– Jag hade lite i huvudet inför sista matchen att nå mitt mål inför säsongen; att göra 15 mål. Och bollen gick dit jag ville efter skottet, haha.

Var får vi se André Reinholdsson 2021?

– I Superettan och Trelleborg. Jag vill högre upp och det är där jag vill spela. Det har varit vår plan hela tiden, säger 24-åringen och fortsätter:

– Vi vill dock låta Trelleborg spela färdigt säsongen i lugn och ro utan att lägga oss i med förhandlingar redan nu. Sedan får vi ta det från säsongsavslutningen.

Du säger att du vill upp en nivå. Trelleborg riskerar ju att åka ur. Har du någon plan B om det skulle ske?

– Det får vi ta då, jag och min agent. Jag tror dock på Trelleborg och att de klarar detta.

Se Reinholdssons drömmål i sista omgången nedan:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av André Reinholdsson (@reinholdssonandre)


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Superettan

Publicerat 2020-12-09 20:11

Stor succé i Superettanklubben - kan nu sparkas

Tränaren Giannis Christopoulos anslöt till Akropolis i januari 2020 och har stått för en sanslös debutsäsong i Sveriges andradivision. Nu vill spelarna, trots succén, få honom sparkad, enligt Sportbladet. Akropolis har …

Copyright © Fotboll.com 2024   |