Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Nu glömmer vi Superligan – Snart är det EM
Fotbolls-EM

Nu glömmer vi Superligan – Snart är det EM

Publicerat 2021-04-29 12:41

Det efterlängtade Europeiska Mästerskapet 2020 blev uppskjutet och nu när vi till slut började närma oss sommaren och EM,  ställdes fotbollen så som vi känner och älskar den inför ett existentiellt hot när giriga krafter deklarerade bildandet av en sluten superliga.


Nära total katastrof

De involverade klubbarna påstod att syftet med ligan var att kunna garantera matcher av högsta kvalité men gemene fotbollsfan ansåg att det i själva verket handlade om större ekonomiska intäkter samt riskminimering av dessa intäkter. UEFA satte ner foten direkt och hotade med att stänga av alla spelare i superligan från att delta i sommarens europeiska mästerskap.

UEFA satte stopp med fansen i ryggen

Detta hade inneburit ett EM utan Ibrahimovic, Ronaldo, Griezmann, Sterling och alla andra superstjärnor som kommer förgylla turneringen. I slutändan var det inte UEFA som satte stop för rikemansprojektet. Det var vi – 4 miljarder fotbollsfans från världens alla hörn som med gemensam stämma vände sig emot klubbar vi troget hade stöttat sedan barnsben. Nu fick det vara nog!

Tillsammans påminde vi storklubbarna om att ”fotbollsfans klarar sig utan storklubbar men storklubbar klarar sig inte utan fans”. Inom ett par dagar slopades superligan och vi som älskar fotboll kan nu blicka framåt mot ett EM fyllt med kontinentens absolut bästa spelare.

Men nu kan vi slappna, glömma Superligan och invänta EM i sommar!


Favoriterna att vinna EM

Tittar man på Sveriges största och bästa betting sidor som till exempel Betfair, kan man konstatera att det är England, Frankrike och Belgien som är favorittippade att ta hem mästerskapet.

 

Topp-3 favoriterna

Lag Betfair
England 5,5
Frankrike 6.5
Belgien 7.0

Tror du att Kung Zlatan & Co kan ta oss hela vägen, erbjuds du över 80 gånger pengarna på att Sverige vinner EM-bucklan.

 

Betfair bettingsida
Spela för 100 kr få 100 kr
Bonuskod: SWS100
Massor av specialer & boostar
Bonuskod: SWS100
Massor av specialer & boostar
18+ – Spela ansvarsfullt - Stodlinjen.se |
Min insättn: 100 kr. Min. odds 1.5. Giltig i 60 dagar.

 

Grupp A

Här ser det ut som att vi kommer att få en riktig nagelbitare, självklart har Italien den starkaste truppen men bland de övriga kandidaterna är det helt öppet. Xhakas Schweiz ser ovanligt starka ut på pappret och Turkiet med Söyüncü och Kabak i backlinjen blir svårslagna. Wales är marginell underdog i sammanhanget men vi vet alla vad kapten Bale är kapabel till på en bra dag.

Speltips: Schweiz grupptvåa – 3.10


Grupp B

Finnarna får äntligen delta i ett EM-slutspel och det var inte vilken grupp som helst de hamnade i då laget kommer att få spela derbyn mot både Danmark och Ryssland. Belgien är som sig bör storfavoriter att vinna gruppen med spelare som De Bruyne, Lukaku och Hazard men det är skrällvarning för Danmark som har Nordens bredaste trupp.

Speltips: Belgien gruppvinnare – 1.73


Grupp C

På förhand kanske inte den mest spännande gruppen, Frenkie de Jong och grabbarna i Holland förväntas segla igenom motståndet utan större ansträngning medan slaget om andraplatsen kommer att stå mellan Ukraina och Österrike. Makedonien är jumbotippat men har intressanta offensiva inslag i form av Elmas och Bardhi.

Speltips: Österrike grupptvåa – 2.50


Grupp D

Anglofilernas favoritgrupp involverar ett hett derby mellan England och Skottland. Dessutom får vi se VM-finalisterna Kroatien och historiskt svårslagna Tjeckien mäta krafterna i jakten avancemang. England med Kane och Sterling ska bara vinna gruppen men Kroatien har material att skapa problem för vilket lag som helst.

Speltips: Kroatien grupptvåa – 2.50


Grupp E

Sveriges grupp förväntas att vinnas av Spaniens blytunga trupp med Morata, Pedri, Llorente och resten av gänget, inga konstigheter med andra ord. Slaget om andraplatsen står mellan de blågula och Lewandowskis Polen, men ett varningens finger måste höjas för Slovakien som har relativt mindre press på sina axlar och Inter Milans Skriniar i backlinjen.

Betfair har satt oddsen 2.70 på Polen att gå vidare som tvåa i gruppen och Sverige har fått 2.88. Här viljer vi naturligtvis Sverige, som också är fullt möjligt.

Speltips: Sverige grupptvåa – 2.88


Grupp F

I ”dödens grupp” kommer Ungern få agera slagpåse medan regerande Europamästarna Portugal gör upp med Världsmästarna Frankrike och urstarka Tyskland. Med stjärnor som Ronaldo, Fernandes, Mbappé, Coman och Werner (för att bara nämna en handfull) är detta turneringens tveklöst mest intressanta grupp.

Tyskland är knappt segertippat med oddset 2.38 och Frankrike har 2.63 i skrivande stund. Men Frankrike har den bästa truppen och när det väl gäller så kan de ångvälta vilken nation som helst.

Speltips: Frankrike gruppvinnare – 2.63


Observera att oddsen är rörliga och kommer att ändras så småningom.

 

Betfair bettingsida
Spela för 100 kr få 100 kr
Bonuskod: SWS100
Massor av specialer & boostar
Bonuskod: SWS100
Massor av specialer & boostar
18+ – Spela ansvarsfullt - Stodlinjen.se |
Min insättn: 100 kr. Min. odds 1.5. Giltig i 60 dagar.


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Fotbolls-EM

Publicerat 2021-07-12 21:38

KRÖNIKA: Rätt lag blev bäst i Europa!

EM-finalen 2020 är till ända och en sak kan vi slå fast: - Rätt lag blev bäst i Europa! Italien tog oss med storm inledningsvis. De fullkomligt dansade fram på hemmagräset i …

Copyright © Fotboll.com 2024   |