Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Nya regler för bonusar – begränsningar tas bort
Kampanj

Nya regler för bonusar – begränsningar tas bort

Publicerat 2021-11-18 22:28

I samband med coronapandemin införde regeringen begränsningar för bonusar hos spelbolag. I måndags togs dessa bort, vilket innebär att flera bettingsidor ökat sina bonusar väsentligt. 


Infördes förra sommaren

Den 2 juli 2020 beslutade den svenska regeringen att införa tillfälliga begränsningar på den svenska spelmarknaden. Orsaken var att man ansåg att den rådande coronapandemin ökade risken för spelmissbruk på olika sätt.

Förutom en insättningsgräns på 5 000 kronor per vecka infördes även en kraftig begränsning av de bonusar som spelbolagens bettingsidor ger till nya spelare. Det blev nu endast tillåtet med en bonus på 100 kronor per spelare. Innan de nya reglerna var det inte ovanligt med bonusar på upp till 1 000 kronor.

Sedan den 15 november är dock begränsningar för bonusar borttagna, vilket innebär att spelbolagen nu är fria att erbjuda bonusar på samma sätt som innan. Redan har flera spelbolag valt att höja bonusarna för nya spelare.

Även den tidigare insättningsgränsen på maximalt 5 000 kr per vecka har nu slopats.


Upp till 1000 kr extra eller 500 kr free bet

För spelare innebär de borttagna begränsningarna av bonusar att det finns betydligt mer förmånliga alternativ att välja mellan. Många spelbolag har än så länge valt att ha kvar bonusbeloppet för nya spelare på 100 kronor. Vissa spelbolag slopade helt sina bonusar och bara lockade med smidig betting utan registrering.

Men, ett antal spelbolag har höjt sina bonusar avsevärt. Hos både Bethard och Betway kan man som ny spelare få upp till 1 000 kronor i bonus. Även ComeOn erbjuder en hög bonus på upp till 750 kronor medan Mr Green erbjuder ett free bet på upp till 500 kronor.

Dock gäller att vara noga med att läsa de regler och villkor som finns vad gäller omsättningskrav och liknande. Vi har därför granskat de nya bonusarna och tagit reda på vilka som är mest förmånliga.


comeon bonus

1. ComeOn – 300% upp till 750 kr

Väger man in alla parametrar är ComeOn den bonus som är allra bäst. Visst, det är inte den bonus som ger mest i kronor räknat, men det är definitivt den bonus som ger mest valuta för pengarna.

300 procent upp till 750 kr innebär att en insättning på 250 kronor ger hela 1 000 kronor att spela för. Vill man bara sätta in 100 kronor har man ändå 400 kronor att spela för, vilket är ett mycket bra alternativ om man vill testa att spela på odds.

Dessutom är omsättningskravet förmånligt. Bonus och insättning behöver endast omsättas två gånger, dock till ett minsta odds på 2.0, vilket är lite i högsta laget. Men, det är ändå fullt acceptabelt med tanke på det låga omsättningskravet.


bethard bonus

2. Bethard – 100% upp till 1000 kr

För den som är ute efter största möjliga bonus i kronor är Bethard det bästa alternativet. 100 procent upp till 1 000 kronor innebär kort och gott att den första insättningen dubblas.

En insättning på till exempel 500 kronor ger ytterligare 500 kronor i bonus. En väldigt klassisk bonus helt enkelt, som förekommit hos många spelbolag genom åren.

Går vi sedan vidare och tittar på omsättningskravet är detta hyfsat förmånligt med tanke på bonusens storlek. Insättningen tillsammans med bonusen ska omsättas fyra gånger till ett odds på 1.80 eller högre.


mrgreen bonus

3. Mr Green – Upp till 500 kr free bet

Mr Green har valt att hålla fast vid sin bonus i form av free bet. En bonusform som blivit allt vanligare det senaste året. Nu höjer dock Mr Green beloppet avsevärt till maximalt 500 kronor.

Det hela fungerar på så sätt att man gör en insättning på mellan 100 och 500 kronor och omsätter hela beloppet till ett odds på minst 2.0. Därefter erhåller man ett free bet motsvarande insättningen, som sedan kan användas på valfritt sportspel.

Vinster från free bet är fria från omsättningskrav, det vill säga de kan tas ut direkt, vilket är positivt. Dock måste hela summan på free bet användas på ett spel. Det går alltså inte att dela upp på flera spel, vilket är ett minus.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Kampanj

Publicerat 2023-12-28 01:03

Bonus: 100 kr free bet utan omsättningskrav hos Casumo

Har du ännu inte skaffat konto hos Casumo Sport? Då är det hög tid! Nu får nya spelare ett free bet för 100 kr, helt utan omsättningskrav. Det enda du …

Kampanj

Publicerat 2021-08-07 17:46

Unibet erbjudanden och bonuskoder

Just nu har du möjlighet att välja mellan tre bonusar när du skapar ett konto ett konto hos Unibet. Här uppdaterar vi dig med de aktuella bonusarna som Unibet erbjuder …

Copyright © Fotboll.com 2024   |