Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Officiellt: Dayot Upamecano klar för Bayern München
Bundesliga

Officiellt: Dayot Upamecano klar för Bayern München

Publicerat 2021-02-14 20:51

De regerande Bundesliga-mästarna vann kampen om Leipzigs mittback. Han kommer att ansluta till klubben 1 juli. 

Dayot Upamecano har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fem år, uppger Bayern München på sin hemsida. Den 22-årige mittbacken kommer dock att bli kvar i Leipzig säsongen ut.

– Vi är glada över att vi har kunnat värva Dayot Upamecano till Bayern München. Vi är övertygade om att han kommer att vara en mycket viktig del av vårt lag de kommande åren, säger Bayern Münchens styrelseledamot Hasan Salihamidzic i ett uttalande.

Övergångssumman ska enligt uppgifter ligga på 42,5 miljoner euro. En summa som sannolikt hade blivit högre om det inte funnits en klausul i Upamecanos kontrakt med Leipzig, som medger att han skulle kunna släppas för den summan.

Dayot Upamecano har under säsongen utvecklats till en av Bundesligas hetaste mittbackar. Frågan var egentligen bara när han skulle lämna Leipzig.

Förutom Bayern München har även Chelsea och Liverpool funnits med i jakten på den franske mittbacken.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Bundesliga

Publicerat 2021-03-01 22:12

Storklubbar intresserade av André Silva

I fredags satte André Silva sitt 19:e mål för säsongen. Nu kopplas portugisen ihop med en flytt till Manchester United och Atlético Madrid. André Silva bombar in mål för sitt Eintracht Frankfurt …

Bundesliga

Publicerat 2021-03-01 18:14

Bayern fortsätter jaga försvarsförstärkning

Man har tappat David Alaba och gjort klart med Dayot Upamecano. Bayern München är dock inte klara. Enligt Tuttomercatoweb har storklubben budat på Kalidou Koulibaly. Bayern München har lagt ett bud på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |