Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Rooney bekräftar: ”Jag vill ha jobbet som tränare för klubben”
Championship (England)
Foto: Wikimedia Commons

Rooney bekräftar: ”Jag vill ha jobbet som tränare för klubben”

Publicerat 2020-11-20 19:20

Philipp Cocu sparkades av Derby County. Ersättaren? Ingen mindre än Wayne Rooney – som spelande tränare. Nu vill 35-åringen ta över huvudtränarskapet på permanent basis.

Derby County befinner sig på jumboplatsen av The Championship efter elva omgångar. Laget har bara lyckats skrapa ihop en seger och totalt sex poäng.

På grund av insatserna, bestämde sig ledningen för att sparka huvudtränaren Philipp Cocu. Hans ersättare blev Wayne Rooney, som klev in på posten som spelande tränare.

Och nu låter den tidigare landslagsspelaren meddela att han gärna blir kvar på permanent basis.

– Jag vore inte ambitiös om jag satt här och sa att jag inte ville ha jobbet, säger Wayne Rooney under presskonferensen inför helgens match.

Engelsmannen menar att han haft samma vilja länge.

– Jag har varit ganska tydlig genom åren; min ambition är att bli tränare, speciellt när jag har sett spelare som Steven Gerrard, Frank Lampard och Scott Parker få toppjobb och göra det riktigt bra.


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Championship (England)

Publicerat 2021-02-10 17:57

Terry och Vieira i samtal med Championship-klubben

Bournemouth gjorde sig nyligen av med sin tränare Jason Tindall efter fyra raka förluster i Championship. Nu är de gamla Premier League-storheterna Patrick Vieira och John Terry kandidater till tränarposten …

Championship (England)

Publicerat 2020-12-07 15:50

Juve-mittfältaren kan hamna i Championship

Sami Khedira har länge varit i frysboxen i Juventus. Nu kopplas den tyske mittfältaren ihop med flera klubbar i Championship. Den 33-årige tysken har det senaste året haft stora problem med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |