Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Sänkta löner för Real-stjärnorna
La Liga

Sänkta löner för Real-stjärnorna

Publicerat 2020-11-13 09:52

Stjärnor som Sergio Ramos, Marcelo, Karim Benzema och Raphael Varane uppmanas återigen sänka sina löner, enligt ESPN.

Coronapandemin har slagit hårt mot fotbollen, inte minst ekonomiskt. De största klubbarna i Europa, däribland Real Madrid, beräknas förlora mellan 30 och 40 miljoner kronor per match, enligt källor inom La Liga.

Redan i april gick spelare, tränare och direktörer i Real Madrid med på en lönesänkning på mellan 10 och 20 procent. Samtidigt avstod spelarna också de bonusar som de normalt sett skulle fått i samband med La Liga-segern i somras.

Nu uppger ESPN att förhandlingar har inletts med klubbens största spelare om ytterligare lönesänkningar. Hur mycket det rör sig om denna gång är än så länge oklart.

Någon nöd lär det dock inte gå på Real-stjärnorna. Enligt Forbes tjänade Sergio Ramos år 2019 drygt 160 miljoner kronor exklusive reklamkontrakt och andra samarbeten. Räknas även dessa in landar summan på runt 185 miljoner kronor.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

La Liga

Publicerat 2021-07-27 14:46

Barcelona ser starka ut inför kommande säsong

Europas toppligor är bara några veckor till en kort månad bort att sparka igång igen. Som vanligt så spekuleras det vilt om vilka övergångar som ska kunna komma att ske …

La Liga

Publicerat 2021-03-21 17:20

Liverpools mittfältare har ett avtal med Barcelona

Georginio Wijnaldums kontrakt med Liverpool går ut 30 juni. Nu ska han ha kommit överens med FC Barcelona om ett pre-kontraktsavtal, enligt Sunday Times.  Den holländske mittfältaren har legat högt upp …

Copyright © Fotboll.com 2024   |