Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Sannolikheten att Messi gör comeback i Barcelona öppnar för spel på höga odds
La Liga

Sannolikheten att Messi gör comeback i Barcelona öppnar för spel på höga odds

Publicerat 2024-01-12 00:58

Messi lämnade Paris och PSG under sommaren 2023 och skrev samtidigt på kontrakt för spel i Amerikanska MLS och klubben Inter Miami. Redan då jagades Argentinas och Kataloniens fotbollslegend i hopp om att han skulle vilja göra comeback i FC Barcelona. Det haglar rykten för fullt i Silly Season-sfären, men hur sannolik en comeback i Barca?

Barcelona vill låna Messi

Det är praktiskt sätt inga som helst problem för Messi att återvända till Barcelona nu i januari. Ekonomiskt sett så är det heller inga problem, allt handlar om legendens beslut. Vissa medier är helt övertygade om en återförening, samtidigt som andra nästan skrattar åt det. Diskussionen och möjligheten till en comeback sprider sig som en löpeld på nätet. Men kommer det ske?

Det intressanta är att spelbolag som Betfair sätter låga 3.75 på Barcelona och med dessa transfer odds visar de att sannolikheten är mycket stor. Men det är också mycket som talar emot att vi Messi skulle dra på sig den randiga Barcatröjan igen. Är det ett psykologiskt trick från Betfairs sida? Det är i alla fall något man ska tänka på när man ser ovanligt höga eller låga odds på något.


Vilken klubb skriver Messi på för?

Barcelona 3.75
Inter 21.00
Man City 21.00
Juventus 26.00
AC Milan 34.00

Odds från Betfair


betfair

VÄLKOMSTBONUS

Spela för för 100 kr & få:

100 kr free bet

Till Betfair

 


Detta pekar på en återkomst i Barcelona

Trots att kanske den största legenden i klubbens historia, tillbringat hela 17 år där, fick han aldrig ta farväl ordentligt innan han lämnade Barcelona och han har själv utryckt starkt missnöje kring hela situationen.

Messi har måltorka och kanske inte trivs riktigt i sin nya klubb. Det är tydligt att något är fel!

Innan Messi skrev på för Inter Miami, träffades hans far och Barcelonas ordförande över ett samtal kring Messis framtid. Messi Senior ska då ha erkänt att hans son utryckt viljan och ambitionen för att göra en kort comeback i Barcelona.

Enligt Eurosport, har Messi ambitionen att än en gång spela i Barcelona och att få ta ett ordentligt farväl av klubb och fans.

Oddsen talar sitt tydliga språk kring vilket alternativ som är mest troligt, där 3.75 är, oavsett klubb, väldigt lågt i sammanhanget!

Det finns framför allt två aspekter som skulle kunna ligga till grund för ett beslut att göra comeback i Barcelona. Messi har tidigare uttalat sig och uttryckt stort missnöje över att han inte fick säga farväl ordentligt till sina fans på Camp Nou. Men det ryktas även att Barcelona och Inter Miami är överens om att Messi spelar en så kallad uppvisningsmatch för Barcelona under lågsäsong / uppehåll i MLS.

I början såg det ut att bli fullständig succé för Messi i Inter Miami, som gjorde 11 mål på de första nio spelade matcherna. Men under månadsskiftet mellan augusti och september upphörde målgörandet och Messi har gått mållös sedan dess. Det finns få tänkbara anledningar till att en stjärna av denna rang inte gör mål på så lång tid och det troligaste är missnöje och/eller vantrivsel i klubben eller i staden.

3 år äldre Zlatan gjorde comeback

Det är inte vanligt att stjärnspelare går till en liga som MLS för att varva ner, för att sedan göra comeback för en storklubb i Europa. Men visst har det hänt och Sveriges egna fotbollslegend, Zlatan Ibrahimovic, är ett praktexempel. Trots att han gjorde enorma avtryck i MLS och presterade utöver mångas förväntningar, var han snabbt tillbaka i Europa, Italienska Serie A och AC Milan, där han tidigare spelat åren 2010-2012. Denna gång 12 år äldre, 39 år gammal.

Messi är idag 36 år gammal och precis som Zlatan var, är han i bra form och kan utan problem spela en säsong eller två i La Liga. Det enda som behövs är den mentala viljan och inställningen, något som media verkar vara oense om. Vill Messi eller har han stämplat ut?

Experter och Messis egna uttalanden talar emot en återkomst

Messi har uttalat sig i frågan och tydligt uttryckt att han inte har ambitionen att flytta tillbaka till Katalonien. Han har till och med sagt att det är en omöjlighet.
 

Självklart kommer jag sakna att spela Champions League och LALIGA resten av mitt liv, men det finns ingen möjlighet att det händer.

Messi i intevju med franska L’Équipe, enligt ESPN 4 November 2024

”Sannolikheten att Messi återvänder till Barca med nytt kontrakt är mycket liten, näst intill obefintlig. Men det är sannolikt att han kommer att spela en halvlek för dem i en avskedsmatch på Camp Nou under 2024 nästa år 2025 när hans kontrakt med Inter Miami löper ut.”
Forbes 4 November 2023

 

Spela på transferodds hos Betfair!


Sveriges bästa spelbolag för betting på fotboll.
Tonvis med specialer, vinnarspel & boostade odds.

Registrera dig och få ditt free bet!


betfair

Välkomstbonus

Spela för för 100 kr på minst 1.50 i odds

Få ett 100 kr free bet

Till Betfair

Bra med Betfair
Oddsutbudet Cash Out Boostade odds
Spelbyggare Streaming Exchange odds

betfair 100 kr free bet kampanjTill Betfair

18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting. Spela ansvarsfullt

 


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

La Liga

Publicerat 2021-07-27 14:46

Barcelona ser starka ut inför kommande säsong

Europas toppligor är bara några veckor till en kort månad bort att sparka igång igen. Som vanligt så spekuleras det vilt om vilka övergångar som ska kunna komma att ske …

La Liga

Publicerat 2021-03-21 17:20

Liverpools mittfältare har ett avtal med Barcelona

Georginio Wijnaldums kontrakt med Liverpool går ut 30 juni. Nu ska han ha kommit överens med FC Barcelona om ett pre-kontraktsavtal, enligt Sunday Times.  Den holländske mittfältaren har legat högt upp …

Copyright © Fotboll.com 2024   |