Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Se upp för Turkiet!
Fotbolls-EM

Se upp för Turkiet!

Publicerat 2021-06-04 16:35

EM-förberedelserna är i full gång och nedräkningen inför mästerskapet likaså. Fredagen den 11 juni sparkas mästerskapet igång. Då får vi se Turkiet mot Italien på Stadio Olimpico i den italienska huvudstaden. Italien är storfavoriter till att vinna grupp A, men vi vill lyfta Turkiet som ett potentiellt skräll-gäng i detta mästerskap!


expekt logga

100% upp till 100 kr

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Ett av mästerskapets starkaste försvar

Senol Gündes förde Turkiet till detta EM-slutspel genom en andraplats i kvalet. Med sju segrar, två kryss och en förlust stannade de på 23 poäng, vilket bara var två pinnar färre än suveräna Frankrike. Värt att poängtera är dock att Turkiet endast släppte in tre baklängesmål på dessa tio kvalmatcher, vilket får anses som ett riktigt starkt facit! Frankrike noterades för sex baklängesmål i samma grupp och enda nationen som släppte in lika få mål som Turkiet var Belgien.

– Sluttabell från Turkiets EM-kvalgrupp.

Lag S V O F +/- P
1 Frankrike 10 8 1 1 19 25
2 Turkiet 10 7 2 1 15 23
3 Island 10 6 1 3 3 19
4 Albanien 10 4 1 5 2 13
5 Andorra 10 1 1 8 -17 4
6 Moldavien 10 1 0 9 -22 3

En styrka i Turkiet är helt klart deras försvarsspel. Håller de samma klass i EM-slutspelet som de gjorde i kvalet kan det bli ett roligt mästerskap för deras del.


En trupp som inte ska underskattas

En annan styrka är deras bredd med potentiella målskyttar. Bästa målskytt i kvalet blev Cenk Tosun på fem fullträffar. Bakom honom hittar vi Serie A-spelaren Kaan Ayhan som huserar i Italienska Sassaulo på tre mål, så det är med andra ord gott om målskyttar sett till utdelningen i kvalet.

Stjärnspelare finns det också. Hakan Calhanoglu kommer från en stark säsong i AC Milan och hans kreativitet och vassa frisparkar kan bära Turkiet långt. Burak Yılmaz från franska mästarlaget Lille är en annan lirare med stjärnstatus. 35-åringen dundrade in 16 mål på 28 matcher i Ligue 1 för sitt Lille den här säsongen och kliver han in i EM-bubblan med bibehållen form kan han också skjuta Turkiet mot nya framgångar.


Tuff start men alla möjligheter till avancemang

Mästerskapet inleds med tuffaste uppgiften på pappret i gruppen, nämligen Italien på deras hemmaplan i Rom. Om Turkiet lyckas lika effektivt med sitt försvarsspel då som de gjorde i kvalet hit kan de absolut bli en tuff nöt att knäcka, även för ett offensivt skickligt Italien som kommer ha stor press på sig, vilket däremot inte Turkiet har.

Övriga lag i grupp A är Schweiz och Wales. Italien är som tidigare nämnt storfavoriter till att vinna gruppen, men vilket lag som gör dem sällskap till slutspelet är desto mer ovisst. I alla fall om man ser till oddsen på bettingsidor hos alla spelbolag, där de flesta satt lika odds på Turkiet och Schweiz.

Vi tror att Turkiet kan bli ett intressant lag att följa i mästerskapet och vi är övertygade om att de avancerar från gruppen. Att de går ännu längre än åttondelen är heller ingen omöjlighet. Om de slutar tvåa i gruppen, så får de möta tvåan i grupp B, vilket spås bli Danmark.


SPELTIPS expekt logga
Italien och Turkiet att gå vidare 2.80
Turkiet att gå till kvartsfinal 3.60
Turkiet att gå till semifinal 8.50

expekt logga

100% upp till 100 kr

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |