Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Späckad avslutning för Chelsea
Speltips

Späckad avslutning för Chelsea

Publicerat 2021-05-12 12:58

Chelsea har en minst sagt tuff avslutning på säsongen med FA-cupfinal, topp 4-jakt i Premier League och så förstås finalen i Champions League. Hur ska det gå för Thomas Tuchel o co? Vi analyserar och kollar in oddsen. 


FEM MATCHER PÅ 18 DAGAR

Ikväll ställs Chelsea mot Arsenal hemma på Stamford Bridge, vilket blir inledningen på en späckad säsongsavslutning för Londonlaget. På lördag väntar FA-cupfinal mot Leicester. Därefter ytterligare två Premier League-matcher mot Chelsea och Aston Villa.

Lördagen den 29 maj avslutas säsongen med Champions League-final mot Real Madrid, vilket innebär fem matcher på 18 dagar för Chelsea. Detta innebär många matcher på kort tid.

Men, Chelsea är i toppform. Något man visade i senaste matchen när man vann borta mot Manchester City med 2-1 och kanske framför allt när man slog ut Real Madrid ur Champions League för en vecka sedan.

Faktum är att Chelsea vunnit fem av de sju senaste matcherna och inte förlorat på en månad. Dessutom har man bara släppt in två mål på de senaste sju matcherna. Så frågan är om inte Chelsea är ett av Europas hetaste lag i dagsläget.


Chelsea – Återstående matcher

12/5: Chelsea–Arsenal (Premier League)
15/5: Chelsea–Leicester (FA-cupfinal)
18/5: Chelsea–Leicester (Premier League)
23/5: Aston Villa–Chelsea (Premier League)
29/5: Real Madrid–Chelsea (Champions League-final)


Odds och sannolikheter

Liga/turnering Placering Odds Sannolikhet
Premier League Topp 4 1.07 Extremt hög
FA-cupen Seger (under ordinarie tid) 1.85 Hög
Champions League Seger 2.63 Möjligt

betfair logotype

100 kr free bet


Premier League

Sedan i mitten av januari har Chelsea bara förlorat en match i Premier League. Med tre omgångar kvar ligger laget fyra med sex poäng ner till West Ham på femteplats och sju poäng ner till Liverpool, som har en match mindre spelad.

Att Chelsea skulle missa topp 4 känns näst intill osannolikhet då det i praktiken räcker med en seger i någon av de tre sista matcherna för att säkra en plats i höstens Champions League.

Dessutom möter man i minst två av de sista matcherna lag som inte har något att spela för, det vill säga Arsenal och Aston Villa. Två lag som knappast är i toppform.

Sannolikhet att klara topp 4: EXTREMT HÖG


FA-cupen

Chelsea har gått som tåget i FA-cupen under våren, där man besegrat i tur och ordning Morecambe, Luton, Sheffield United och Manchester City. Ska man vara ärlig var det väl inte förrän i semifinalen mot City som man sattes på verkligt prov.

Men, faktum är att Chelsea bara släppt in ett mål på fyra matcher i FA-cupen, nämligen mot Championship-laget Luton i fjärde omgången.

Och nu väntar alltså Leicester i finalen på Wembley. På pappret känns det som att det är 50/50 med någon promilles övervikt för Chelsea. Tittar man på statistiken har det varit jämnt mellan de bägge de senaste åren.

Hela fyra av de sju senaste mötena lagen emellan har slutat oavgjort. I bara två av dessa har bägge lagen gjort mål, två matcher har slutat 0-0 och två med 1-0-segrar. Så räkna med en tät och jämn match.

Det känns väl som att det blir en individuell prestation som kommer att avgöra. Här har ju Chelsea en rad spelare som kan kliva fram och avgöra matcher som Timo Werner, Mason Mount och Callum Hudson-Odoi.

Sannolikhet för seger: HÖG


Champions League

Att Chelsea skulle ta sig till final i Champions League var det nog inte särskilt många som trodde när CL-slutspelet inleddes i mitten av februari. Men, så blev det och går det väl inte säga annat än att Chelsea gjort en i det närmaste fläckfri insats.

Först eliminerades Atlético Madrid efter 1-0 borta och 2-0 hemma. I kvartsfinalen mot Porto hade man ena benet i semifinal redan efter första mötet som man vann med 2-0 borta. Att man sedan förlorade returen med 1-0 hemma spelade ingen större roll.

I semifinalen mot giganterna Real Madrid hade man slagläge efter 1-1 borta. Dock var det aldrig något snack i returen hemma på Stamford Bridge. 2-0 blev det till slut efter mål av Timo Werner och Mason Mount.

Inför finalen är förstås Manchester City favoriter, men Chelsea har en bra chans att snuva City på sin första CL-titel. Framför allt eftersom all press ligger på Guardiola o co. Något som passar Tuchel o co alldeles utmärkt.

Dessutom har Chelsea vunnit två gånger mot Manchester City den senaste månaden. 2-1 borta i PL i lördags och 1-0 i FA-cupsemifinalen för tre veckor sedan.

Kan Chelsea hålla nollan i första halvlek och göra ett mål tidigt i andra så kan City få det jobbigt. Chelsea är långtifrån chanslösa i den här CL-finalen.

Sannolikhet för seger: MÖJLIGT


CHELSEA-TRIPPEL

Att Chelsea klarar topp 4 är inga problem. Seger i FA-cupen är också högst troligt. Sedan så har Londonlaget faktiskt också en hygglig chans att ta hem Champions League med lite flyt. Chansen att Chelsea lyckas med alla tre är ändå hyfsat stor.

Ett kombinationsspel hos Betfair där Chelsea lyckas med alla tre ger ett odds på 5.86, vilket ger ett mycket bra spelvärde med tanke på förutsättningarna.

Chelsea-trippeln: Topp 4 Premier League + FA-cup-seger (ord. tid) + Champions League-seger – 5.2

betfair logotype

100 kr free bet


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Speltips

Publicerat 2022-02-23 17:03

SPELTIPS: Gasen i botten i Glasgow

Rangers har något överraskande en seger inför returen mot Borussia Dortmund och detta med två mål dessutom. Dortmund är väl medvetna om vad som gäller och här lär det bli …

Speltips

Publicerat 2022-02-23 14:46

SPELTIPS: Målrikt även i returen!

RB Leipzig ställs mot Real Sociedad på bortagräs i returen i Europa League. Med oss från rond ett på tysk mark har vi ett 2-2-resultat på Red Bull Arena och …

Copyright © Fotboll.com 2024   |