Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Spelarna som springer mest offside i Premier League
Premier League

Spelarna som springer mest offside i Premier League

Publicerat 2021-02-19 18:37

Att hålla sig på rätt sida om backlinjen när bollen slås är inte det lättaste för en anfallare. För vissa verkar det dock vara riktigt svårt. Men, vilka springer egentligen offside flest gånger i Premier League? Vi har kollat i statistiken.

Veteranen i topp

Den spelare som sprungit offside flest gånger den här säsongen är kanske inte helt förvånande Leicesters skyttekung Jamie Vardy. Han är också den ende som snittar över en offside per match.

Att Manchester Uniteds Marcus Rashford och Liverpools Sadio Mané också placerar sig högt upp är inte heller någon skräll. Därefter följer kanske ett något mindre känt namn, nämligen Burnleys Ashley Barnes, som räknat i offsides/match ligger tvåa bakom Jamie Vardy.

Sist på topp 5 hittar vi Aston Villas Ollie Watkins, som gör sin första säsong i Premier League.

Offsideligan – Premier League

# Spelare Matcher Offsides
1 Jamie Vardy 20 21
2 Marcus Rashford 24 20
3 Sadio Mané 21 18
4 Ashley Barnes 18 17
5 Ollie Watkins 22 17

Lönar det sig att springa offside?

Nej, inte särskilt. Lägger man offsideligan och skytteligan bredvid varandra så kan man knappast dra slutsatsen att offside lönar sig i längden.

Ingen av ovanstående spelare finns med i topp 5 i skytteligan. Bäst till ligger Jamie Vardy på en sjätteplats med tolv mål. Ollie Watkins ligger nia med tio mål. Rashford, Mané och Barnes har samtliga gjort åtta mål eller färre den här säsongen.

Skytteligaledaren Mohamed Salah, med 17 mål, är betydligt bättre att hålla sig på rätt sida backlinjen. På 23 matcher har han sprungit offside nio gånger. Tvåan Bruno Fernandes, med 14 mål, har på 24 matcher bara sprungit offside tre gånger den här säsongen.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |