Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: England–Danmark
Fotbolls-EM

SPELTIPS: England–Danmark

Publicerat 2021-07-06 22:23

I den andra EM-semifinalen ställs guldfavoriterna England mot uppstickarna Danmark. Engelsmännen kommer att ha ett till stora delar fullsatt Wembley i ryggen, men förstås också en hel del press. Danskarna kan däremot gå ut och spela helt avslappnat. Frågan är om det räcker för dansk skräll?


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Wembley Stadium, London. Avspark 21:00.

England har ända sedan premiärmatchen mot Kroatien känts som ett lag för en final. Framför allt har den engelska defensiven fungerat ypperligt. Fem matcher och noll insläppta mål säger väl det mesta. Mot Ukraina i kvartsfinalen kom också målskyttet igång på allvar när lagkaptenen Harry Kane gjorde två av lagets fyra mål.

Danmarks resa i EM har varit minst sagt omtumlande och har innehållit det mesta. Från öppningsmatchen med Christian Eriksens hjärtstopp till målfesterna i matcherna mot Ryssland och Wales. I kvartsfinalen mot Tjeckien tog laget ytterligare en tung seger när man vann med 2-1.


URSTARK DEFENSIV

Man kan inte säga annat än att England pallat för favorittrycket, i alla fall såhär långt i turneringen. Framför allt är det ju försvars- och målvaktsspelet som imponerat då Jordan Pickford hållit nollan i totalt 450 minuter. Frågan är om England ska bli det första laget i historien att hålla nollan genom en hel EM-turnering?

Nu har som sagt även den engelska offensiven kommit igång på allvar. I gruppspelet hade laget lite svårt att göra mål, men nu har det blivit sex mål på de två senaste matcherna och inte minst gjorde lagkaptenen Harry Kane tre av målen. Viktigt både för honom själv och för hela laget. Svårt att tänka sig att något annat lag, möjligtvis Italien, ska kunna rå på England nu.


ENGLANDS MATCHER I EM


HAR IMPONERAT STORT

Före EM snackades det med rätta en hel del om att Danmark skulle kunna gå långt. Och nu är de ”røde og hvide” framme i semifinal, trots den start man fick där man tappade sin bästa spelare och stod på noll poäng efter två matcher. Men, Danmark har rest sig på ett imponerande sätt.

Såhär bra har nog inte ett danskt landslag varit sedan åtminstone VM 1998 när man gick till kvartsfinal och stod upp bra mot Brasilien. Dock lär det kräva en insats utöver det vanliga från det danska spelarna om man ska slå England.

Spelare som Kasper Dolberg, Joakim Mæhle, Martin Braithwaite och Mikkel Damsgaard måste göra en minst lika bra match som man gjort i de senaste matcherna. Sedan kommer nog också Kasper Schmeichel behöva spika igen, för så särskilt många chanser att göra mål kommer Danmark inte få mot England.


DANMARKS MATCHER I EM


ENGLAND HAR VÄXLAT UPP

Efter gruppspelet känns det som att England har växlat upp. Defensiven fanns där redan i gruppspelet, men i slutspelet har man även övertygat i offensiven. Och då känns det som att ska väldigt mycket till om Danmark ska kunna få England på fall.

För den glada danska offensiven bygger på att defensiven till viss del måste blottas och där kommer framför allt Harry Kane och Raheem Sterling att ligga och hugga på minsta möjlighet. Danmark kommer helt enkelt inte kunna stå emot England i 90 minuter. Samtidigt kommer England att ha över 50 000 hemmafans i ryggen.

Något som såklart också talar starkt för England är att Harry Kane som sagt har kommit igång nu. Och när proppen släppt för den engelske lagkaptenen brukar det komma mera. Därför känns det knappast som att Kane kommer att lämna planen mållös.


Tips: England–Danmark

Speltips Betway
England vinner 1.72
Harry Kane gör mål under ordinarie tid (Betway Boost) 3.00

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |