Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Speltips: England–Kroatien, Österrike–Nordmakedonien, Holland–Ukraina
Fotbolls-EM

Speltips: England–Kroatien, Österrike–Nordmakedonien, Holland–Ukraina

Publicerat 2021-06-12 10:14

EM-söndagen bjuder på tre matcher, varav en är reprisen på VM-semifinalen från 2018 mellan England och Kroatien. I övrigt får vi se en EM-debutant och en stormakt som är tillbaka i mästerskap.


ENGLAND–KROATIEN

Wembley Stadium, London. Avspark 15:00.

Repris på semifinalen i VM 2018. Men, frågan är om det blir lika jämt som den här kvällen i Moskva när Kroatien vann i förlängning. För medan England fortsatt tillhör de bästa lagen i Europa känns det som att Kroatien har fallit tillbaka.

Dessutom kommer England backas upp av runt 20 000 fans på Wembley och det kan ha stor betydelse.

VUNNIT FEM AV FEM I ÅR

England har ett starkt facit det senaste året och av de fem matcher man spelat i år har laget vunnit samtliga, även om motståndet kanske inte varit det bästa.

Sedan är det också en mycket stark och framför allt offensiv trupp som Gareth Southgate tagit ut. Hela åtta anfallare finns med i truppen och det är inga dåliga namn, eller vad sägs om spelare som Harry Kane, Jack Graelish, Raheem Sterling, Marcus Rashford, Phil Foden och Dominic Calvert-Lewin.

BÖRJAR KOMMA TILL ÅREN

Kroatien kan knappast sägas tillhöra toppen i Europa längre. I Nations League tog laget bara tre poäng på sex matcher och det var i segern hemma mot Sverige.

Veteranerna Luka Modric och Ivan Perisic är dock bra, men de börjar komma lite till åren. Lagkaptenen Modric fyller 36 i september och Perisic är 32. Tveksamt om de bägge kan lyfta Kroatien till samma nivå som i VM 2018.

ENGLAND FÅR EN DRÖMSTART

Till skillnad mot förr om åren känns England anno 2021 som ett väldigt stabilt lag. Tre poäng mot Kroatien ska inte vara några problem, då det känns som att England ganska lätt kan få kroaterna ur balans.

Om Harry Kane gör mål? Jo, men det gör han.

England vinner – Odds Expekt: 1.67
Harry Kane målgörare – Odds Expekt: 2.28

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


ÖSTERRIKE–NORDMAKEDONIEN

Arena Nationala, Bukarest. Avspark 18:00.

Många skulle nog säga att det här är turneringens minst intressanta match. Och, det får man väl kanske hålla med om. För många lär det nog bli en paus mellan dagens två övriga matcher och ett tillfälle att äta söndagsmiddag.

För lagen på plan är det dock en viktig match då seger här faktiskt kan innebära avancemang. I EM 2016 gick två lag, Portugal och Nordirland vidare på tre poäng.

ETT AV EM:S SVAGASTE LAG

Österrike tog en poäng i EM 2016 och det känns knappast som att det nlir så mycket mer den här gången. I VM-kvalet i mars imponerade man inte när man bland annat förlorade med 4-0 hemma mot Danmark. Spontant känns Österrike definitivt som ett av EM:s svagaste lag.

Sedan kryllar det inte heller av stora namn i den österrikiska truppen. Den mest namnkunnige är mittbacken David Alaba, som nyligen skrev på för Real Madrid efter drygt tio år i Bayern München.

VANN MOT TYSKLAND BORTA

Nordmakedonien är på pappret det kanske svagaste laget i turneringen. Men, ser man till vad laget presterade i VM-kvalet i mars blir bilden en annan. Framför allt stod Nordmakedonien för en jätteskräll när man vann borta mot Tyskland med 2-1.

Några stora namn finns knappast i den nordmakedonska truppen. De mesta kända är troligen Napolis Elif Elmas och 37-årige lagkaptenen Goran Pandev, till vardags i Genoa. Men, Nordmakedonien verkar ha ett samspelat lag och det kan räcka till i alla fall någon poäng i EM.

NORDMAKDONIEN KLARAR POÄNG

Österrike ser som sagt inte särskilt vassa ut och det känns faktiskt som att Nordmakedonien har goda chanser till åtminstone poäng om man ser till lagets prestationer under våren. Men, någon målfest ska vi nog inte räkna med.

Dubbelchans X2 – Odds Expekt: 2.17
Under 2.5 mål – Odds Expekt: 1.58

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


HOLLAND–UKRAINA

Johan Cruyff Arena, Amsterdam. Avspark 21:00.

I söndagens sista match ställs Holland mot Ukraina i Amsterdam. För Holland blir det första mästerskapet sedan VM 2014 där laget slutade trea.

Med tanke på att det holländska laget fått en drömlottning är det nästan en skräll om laget inte tar nio poäng. Ukraina, Österrike och Nordmakedonien känns helt enkelt som en löjligt enkel grupp för Holland.

SVÅRBEDÖMDA

Att det finns många bra spelare i Holland råder det inget tvivel. Matthijs de Ligt, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong och Memphis Depay är spelare som skulle platsa i de flesta lag i EM 2021. Frågan är hur långt det räcker mot de allra bästa lagen?

Vinner Holland grupp C är detta något man troligen inte kommer behöva bekymra sig för än i en semifinal. Gruppseger innebär nämligen en grupptrea i åttondel och tvåan i grupp A eller B i kvarten, förmodligen Danmark eller Turkiet.

MYCKET DYNAMO KIEV OCH SHAKTAR

I EM 2016 tog Ukraina noll poäng och gjorde inte ett enda mål. Riktigt så illa blir det nog inte den här gången, men någon dunderturneringen lär Ukraina knappast göra.

Laget saknar den där riktiga stjärnan à la Shevchenko. Förvisso har man Manchester City-mittfältaren Oleksandr Zinchenko, men det lär inte räcka för att ta sig förbi en åttondel. Värt att notera är också att hela 17 av 26 spelare kommer från antingen Dynamo Kiev eller Shaktar Donetsk.

HOLLAND ETT PAR NUMMER STÖRRE

Holland ska inte ha några större problem att springa sönder Ukraina i en sådan här match och även göra några mål. Det holländska laget ska helt enkelt vara ett par nummer större.

Memphis Depay lär också vara sugen på att göra mål och kommer med största sannolikhet ligga långt fram och hugga på varje chans som kommer.

Holland vinner/Över 2.5 mål – Odds Betfair: 2.8
Memphis Depay första målgörare – Odds Betfair: 4.5

betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Fotbolls-EM

Publicerat 2021-07-12 21:38

KRÖNIKA: Rätt lag blev bäst i Europa!

EM-finalen 2020 är till ända och en sak kan vi slå fast: - Rätt lag blev bäst i Europa! Italien tog oss med storm inledningsvis. De fullkomligt dansade fram på hemmagräset i …

Copyright © Fotboll.com 2024   |