Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: England–Tyskland
Fotbolls-EM

SPELTIPS: England–Tyskland

Publicerat 2021-06-28 22:27

EM:s hetaste match såhär långt med potential att bli en riktig klassiker. Genom åren har det varit många gastkramade bataljer mellan England och Tyskland. Att den här åttondelsfinalen spelas på Wembley i London gör förstås inte saken sämre.


Wembley Stadium, London. Avspark 18:00.

Senast England och Tyskland möttes i en slutspelsmatch på Wembley i ett EM var i EM 1996. Den gången vann tyskarna på straffar efter att Gareth Southgate missat den avgörande straffen. För den engelske förbundskapten lär det förstås bli lite speciellt att leda England på Wembley eftersom det är nästan på dagen exakt 25 år sedan den där EM-semifinalen mot Tyskland.

I EM 2021 tog sig England hyfsat enkelt genom gruppspelet som gruppsegrare i grupp D. För Tyskland har resan såhär långt varit något krokigare, men man tog sig till slut vidare som tvåa från grupp F, även känd som ”dödens grupp”.


BARA TVÅ MÅL

Med spelare som Harry Kane, Phil Foden, Marcus Rashford och Dominic Calvert-Lewin är bara två engelska mål på tre matcher definitivt inte godkänt. Raheem Sterling kan knappast göra alla engelska mål som han gjort hittills.

Å andra sidan har England än så länge inte släppt in några mål och det är såklart ett styrkebesked. 1-0, som man vann mot Kroatien och Tjeckien, räcker ju för att vinna en fotbollsmatch. Nu kommer man dock att möta Tyskland, som gjort sex mål hittills, varav hela fyra mot Portugal. Ska man hålla nollan även i den här matchen krävs fortsatt bra försvar.

HAR VARIT OJÄMNA

Tyskland har såhär långt varit väldigt ojämna. I premiären mot Frankrike gjorde man en hyfsad match även om det blev förlust. Mot Portugal var man stundtals lysande och bjöd på stor fotboll. Men, mot Ungern var det inte bra och det var med nöd och näppe man räddade en poäng.

Det känns lite som att dagsformen kommer att avgöra om Tyskland ska ha någon chans i den här matchen. Spelar man som mot Portugal har man alla chanser i världen att slå England, men med samma spel som mot Ungern lär det knappast gå.

WEMBLEY LYFTER ENGLAND

Än så länge har inte England visat mästartakter, så nu är det väl hög tid. För visst känns det som att England har en växel till. Samtidigt är det inte helt ovanligt att blivande mästare verkligen blommar ut när det väl blir slutspel. Vi såg det med Frankrike i VM 2018.

Tyskland spelade på topp mot Portugal, men frågan är om man kan hitta tillbaka dit. Dessutom har England haft en extra vilodag och det kan ha en viss betydelse. Men, framför allt har England hemmaplan och det kan innebära de där extra marginalerna som krävs för att vinna.

Även om det nog kan bli jämnt känns det som att England är strået vassare över 90 eller kanske 120 minuter. Och med tanke på den målform Raheem Sterling är i skulle det inte förvåna om han gör mål igen.


Tips: England–Tyskland

Speltips Expekt
England vidare 1.83
Raheem Sterling målgörare 4.00

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |