Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Holland–Tjeckien, Belgien–Portugal
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Holland–Tjeckien, Belgien–Portugal

Publicerat 2021-06-26 22:47

Söndagens åttondelsfinaler bjuder på en tämligen enkel match för turneringens målrikaste lag och ett riktigt tungviktsmöte lite senare på kvällen.


HOLLAND–TJECKIEN

Puskás Aréna, Budapest. Avspark 18:00.

Holland tog sig som väntat vidare som gruppsegrare från turneringens enklaste grupp, men är trots allt det lag som gjort flest mål i EM såhär långt. Frågan är dock hur bra Holland egentligen är?

Tjeckien inledde mästerskapet bra, men har sedan fallit tillbaka lite. Laget gick vidare som trea från grupp D efter att Kroatien gått om på ett mer gjort mål.

HAR INTE STÄLLTS PÅ PROV ÄNNU

Nio poäng och 8-2 i målskillnad är förstås inte något dåligt facit. Men, då ska man komma ihåg att Holland hade den kanske lättaste gruppen i EM-historien. För Ukraina, Österrike och Nordmakedonien skulle lika gärna kunna vara motståndare i en EM-kvalgrupp.

Holland har med andra ord inte riktigt ställts på något riktigt prov ännu och det känns inte som att det kommer att bli så mot Tjeckien heller. Dock ska man inte ta ifrån Holland att man har en hel del bra spelare i form av lagkaptenen Giorginio Wijnaldum, Memphis Depay och Denzel Dumfries.

SVIKTANDE FORMKURVA

Tjeckien gjorde en bra premiär när man vann med 2-0 mot Skottland. Därefter 1-1 mot Kroatien och 0-1 mot England. Det känns som att det tjeckiska laget inte har den bästa trenden. Dessutom har man inte gjort mål på tre halvlekar.

Även om Patrik Schick ligger delad tvåa i skytteligan på tre mål så känns det knappast som att han ensam ska kunna lyfta Tjeckien. Det känns som att det ska väldigt mycket till om tjeckerna ska kunna hota Holland.

HOLLAND ETT PAR NUMMER STÖRRE

Holland är klara favoriter i den här matchen och Tjeckien lär få svårt att få stopp på den holländska offensiven, även om man bara släppt in två mål hittills. Det känns helt enkelt som att det tjeckiska spelarmaterialet inte riktigt håller måttet mot ett lag som Holland, som är ett par nummer större.

Det holländska laget kommer att få många tillfällen att göra mål och det bör bli minst två mål för Holland. Bli inte förvånade om Giorginio Wijnaldum slår till igen.


Tips: Holland–Tjeckien

Speltips Expekt
Totalt antal mål av Holland – Över 1.5 mål 1.73
Giorginio Wijnaldum målgörare 3.65

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


BELGIEN–PORTUGAL

La Cartuja, Sevilla. Avspark 21:00.

Vilken åttondelsfinal! Det här skulle lika gärna kunnat vara en final. Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Eden Hazrd, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota och Bernardo Silva. Det kommer att krylla av världsspelare på La Cartuja i Sevilla.

Samtidigt har lagen haft vitt skilda gruppspel. Belgien kunde tämligen enkelt springa hem nio poäng medan Portugal hade tre ganska knepiga matcher i ”dödens grupp”.

LUKAKU ÄR IGÅNG

Belgien inledde med en säker 3-0-seger mot Ryssland. Därefter en hyfsat säker 2-1-seger mot ett Danmark, fortfarande skakat av den omtumlande matchen mot Finland. Slutligen slog man också Finland med 2-0 i sista gruppspelsmatchen.

Belgien har stundtals bjudit på stor fotbollskonst och tillhör definitivt fortfarande guldfavoriterna. Framför allt har skyttekungen Romelu Lukaku kommit igång bra med tre mål hittills.

SVÅRBEDÖMDA

Portugal känns ganska svårbedömda i den här turneringen. I premiären mot Ungern tog det närmare 85 minuter innan första målet. Till slut blev det förvisso 3-0, men det var ett resultat som inte var helt rättvisande sett till matchbilden.

Mot Tyskland, där det blev förlust med 4-2, var portugiserna ganska bleka. I den avslutande gruppspelsmatchen mot Frankrike fick man med sig en poäng och gjorde en stabil insats. Dock känns det inte riktigt som att det här är Portugals turnering.

HAR HAFT FLER VILODAGAR

Sett till mästerskapet såhär långt har Belgien sett betydligt vassare ut än Portugal, även om belgarna hade en enklare grupp. Samtidigt finns det en viktig faktor som kan komma att bli avgörande, nämligen att Belgien har haft fem vilodagar, Portugal bara tre.

Det tillsammans med att Belgien har varit ett av turneringens bästa lag kommer att fälla avgörandet här. Men, det känns som att Portugal kommer att bjuda upp på ett bra sätt och att det kan bli en målrik åttondel. Då lär väl också antingen Cristiano Ronaldo eller Romelu Lukaku göra mål. Ett scenario som Betway har en bra oddsboost för.


Tips: Belgien–Portugal

Speltips Betway
Totalt antal mål av Holland – Över 1.5 mål 2.73
Betway Boost – Ronaldo eller Lukaku gör mål under ordinarie tid 2.00

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-06-14 21:32

Vilka spelare kommer lägga skorna på hyllan efter fotbolls-EM 2024?

Fotbolls-EM 2024 är inte bara en tid att följa de europeiska länderna tävla mot varandra, utan det är också en tid för flera stora namn att fatta det svåra beslutet …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-05-18 15:35

Fotbollsfeber och betting förenas med två viktiga aspekter

När fotbolls-EM närmar sig, stiger spänningen inte bara bland fotbollsfans runt om i världen, utan också bland dem som deltar i betting. Med detta globala evenemang, där Europas bästa landslag …

Copyright © Fotboll.com 2024   |