Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Kroatien – Spanien, Frankrike – Schweiz
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Kroatien – Spanien, Frankrike – Schweiz

Publicerat 2021-06-27 15:41

Måndagskvällen ger oss den näst sista matchdagen vad gäller åttondelsfinalerna och här får vi följa stornationer som Spanien och Frankrike i deras jakter på avancemang till kvartsfinal. Spanien har trots fördel av hemmagräs inte alls imponerat i EM så här långt, men nu är det vinna eller försvinna som gäller och då är det bara segrar som räknas. Kan de dra fördel av det?

Kroatien – Spanien

Parken Stadium, Köpenhamn. Avspark: 18:00

Kroatien tog sig vidare från grupp D som grupptvåa på fyra poäng av nio möjliga och detta med 4-3 i målskillnad. Förlust med 1-0 mot England i premiären följdes sedan upp med ett oavgjort resultat mot Tjeckien där det slutade 1-1 på Hampden Park i Glasgow.

I den tredje och sista gruppspelsmatchen var det Skottland som stod för motståndet och det var det segrande laget ur den matchen som gick vidare, vilket alltså kroaterna lyckades bäst med.

Luka Modric visade klass!

Mot Skottland på deras hemmagräs i den tredje och sista gruppspelsmatchen stod allt på spel för respektive nation. Båda lagen stod på en poäng efter två omgångar och vid utdelning av tre poäng skulle det segrande laget gå upp på fyra poäng, vilket gav avancemang till åttondelsfinal.

Kroatien lyckades och mycket tack vare Luka Modric som spelade fram till ett mål, men som också gjorde ett själv. Den bolltrygge Real Madrid-mittfältaren visade klass när det behövdes och nu väntar Spanien på neutralt gräs i Köpenhamn.

Spanien har inte övertygat – se upp för skrällen!

Spanien slutade precis som Kroatien som grupptvåa, för deras del bakom Sverige i grupp E. 0-0 slutade den spanska premiärmatchen mot blågult, därefter kryssade spanjorerna igen i omgång två då de spelade 1-1 mot Polen.

Det innebar att Spanien klev in i den tredje och sista omgången med vetskapen om att Slovakien måste besegras, annars är fiaskot ett faktum. Trots en bommad straffspark av Alvaro Morata redan efter knappa kvarten vann Spanien måstematchen med hela 5-0 där fyra av fem mål gjordes i matchens andra halvlek och där slovakerna också ”bjöd” på dubbla självmål.

Kroatien utan press

Spelbolagen lyfter fram Spanien som favoriter och som spelen placeras i detta nu är det Spanien som får agera favoriter här. Det här mötet lär inte sluta med såna promenadsiffror som det blev mot Slovakien senast och då både Sverige och Polen visat att de kan stå emot detta spanska EM-lag så tror vi att även Kroatien kan göra det samma.

Kroaterna tar sig an den här matchen helt utan press. Spanien är Spanien, men det här landslaget håller inte den klass som ett spanskt EM-landslag normalt sett gör och då matchen dessutom spelas på neutralt gräs i Köpenhamn är det inte alls dumt att tro på skrällen.

Speltips Betfair
Kroatien går Vidare (inkl ET och straffar) 3.50
 Båda lagen gör mål 2.10

betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se

 


Frankrike – Schweiz

Arena Nationala, Bukarest. Avspark: 21:00

I Rumäniens huvudstad Bukarest ställs Frankrike mot Schweiz. Här kliver fransmännen in som storfavoriter och då de presterat fint på fotbollsplanen hittills finns det inga tvivel, det här ska fransmännen bara vinna!

Gott om potentiella målskyttar

Frankrike hamnade i en tuff grupp, nämligen grupp F tillsammans med nationer som Portugal, Tyskland och Ungern. Frankrike vann premiären mot Tyskland med 1-0, spelade därefter 1-1 mot Ungern för att sedan nöja sig med 2-2 mot Portugal i omgång tre.

Resultatraden kanske inte är så imponerande, men sättet som Frankrike spelat på med bland annat en Paul Pogba på riktigt bra spelhumör kommer bli en tuff uppgift för motståndarna i resterande matcher.

Les Bleus har en stark trupp där firma Benzema och Mbappé sätter skräck i många försvarare, men där det även finns goda ersättare i form av inhoppare som Ben Yedder, Giroud och Coman för att nämna några.

Yann Sommer måste göra sin livs match

Schweiz håller hyggligt hög klass, men de rår inte på de största och bästa fotbollsnationerna i Europa. Dit placerar vi Frankrike och att fransmännen därför utses till favoriter i den här matchen är med rätta, anser vi.

I den EM-trupp som Vladimir Petković har till sitt förfogande finns det några namn som sticker ut från mängden. En av dem är kvicke Xherdan Shaqiri som har ett vasst skott, en annan är Granit Xhaka som sällan gör en dålig mach i landslaget och glöm inte bort Yann Sommer som sista utpost.

Sommer har hunnit bli 32 år gammal och spelar till vardags i Bundesliga-laget Borussia Mönchengladbach. Han har visat prov på sin skicklighet i pågående mästerskap, men för att Schweiz ska fixa avancemang mot Frankrike landar vi ändå i att han måste göra sin livs bästa match.

Speltips Betfair
Frankrike vinner + över 1,5 mål 1.91
Första målskytt: Karim Benzema 4.50

betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se

 


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |