Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Kroatien – Tjeckien, England – Skottland
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Kroatien – Tjeckien, England – Skottland

Publicerat 2021-06-17 18:00

Efter Sveriges match mot Slovakien rullar EM-festen vidare med två matcher under fredagskvällen. Först ut är ett intressant möte mellan Kroatien och Tjeckien på Hampden Park i Glasgow och därefter väntar ett riktigt rivalmöte mellan England och Skottland på Wembley Stadium i London där engelsmännen ser ut att bli gigantiska favoriter. Vi ger er speltips till båda matcherna och hoppas på ny framgång när EM rullar vidare!


Kroatien – Tjeckien

Hampden Park, Glasgow. Avspark: 18:00

Tjeckien och Kroatien huserar i grupp D och efter första omgången är det Tjeckien som toppar gruppen på tre poäng tillsammans med England, men då Tjeckien vann med 2-0 mot Skottland i premiären samtidigt som England slog Kroatien med 1-0 är det tjeckerna som tar hand om förstaplatsen just nu med bättre målskillnad.

Schick presenterade sig per omgående!

I Tjeckiens första match gruppspelsmatch var det Skottland som stod för motståndet här på Hampden Park i Glasgow. Då stod hemmanationen som knappa favoriter vid avspark, men det var Tjeckien som lyckades bäst då de lämnade matchen med en 2-0-seger.

Bayer Leverkusen-proffset Patrik Schick öppnade målskyttet i slutet på den första halvleken då han gjorde 1-0-målet efter en läcker framspelning av Vladimir Coufal och i den andra halvleken gjorde Schick ett av EM’s snyggaste mål hittills då han ifrån i princip halva planen satte 2-0-målet, som också blev matchens sista.

Press på Kroatien

Kroatien fick en tuff uppgift i deras EM-premiär då ett favorittippat England väntade på Wembley Stadium i match ett. Den matchen lämnade kroaterna poänglösa då England stod för matchens enda mål genom Raheem Sterling. England såg inte överlägset bra ut då Kroatien stod emot bra, men offensiven ville sig inte riktigt men nu när det väntar en något enklare uppgift är det inte omöjligt att utdelningen också kommer.

Tack vare förlusten för Kroatien i premiären är det nu ett pressat lag som förbundskapten Zlatko Dalic ställer på planen mot Tjeckien i jakten på avancemang från gruppspelet. Kroatien har inte råd med fler förluster och för att undvika just detta är det offensiven som behöver leverera.

Lirare som Ivan Perisic, Ante Rebic och Andrej Kramaric kommer alla tre från starka säsonger i sina respektive klubblag och här tror vi att den här trion spräcker målnollan.

svenska spel oddset transparent

Totalt antal mål: Över 2,5 – Odds Svenska Spel: 2.14
Båda lagen gör mål: Ja – Odds Svenska Spel: 2.02


England – Skottland

Wembley Stadium, London. Avspark: 21:00

Det blev en bra start på EM för England då Kroatien besegrades i premiären och detta med 1-0. Nu väntar match två och återigen får engelsmännen dra fördel av att agera hemmanation och detta mot rivalerna Skottland. Motståndarna kommer från premiärförlust på deras hemmaarena mot Tjeckien och lär vara duktigt revanschsugna, men vi ställer oss frågande till om de verkligen räcker till här?

England vann utan att övertyga

Fördelen som England kan dra av att ha premiären avklarad är att de lämnade mötet med Kroatien med seger, men detta trots att spelet inte övertygade fullt ut. Det är en av många styrkor i Gareth Southgates lagbygge, att laget presterar och vinner även när man inte övertygar.

Segermålet mot Kroatien stod Raheem Sterling för och i träningsmatcherna inför EM tog England dubbla 1-0-segrar mot först Österrike och därefter Rumänien. Mot Österrike stod 19-åringen Bukayo Saka för segermålet och i sista genrepet inför EM var det Marcus Rashford som hittade nätmaskorna genom att måla på en straffspark.

Fem raka möten utan skotsk seger

Ser vi tillbaka till hur det sett ut historiskt mellan dessa lag är det fördel England. Värdnationen kliver in på Wembley med vetskapen om att har spelat fem raka matcher mot Skottland utan förlust och att skottarna endast vunnit en av deras åtta senaste matcher i inbördes möten.

Senast lagen stötte på varandra var i VM-kvalet 2017, då med Hampden Park i Glasgow som spelplats och det mötet slutade 2-2 efter att Harry Kane kvitterat för England i den 93’e matchminute. Kane finns på planen även denna gång och då han lämnade premiären mållös är det en tänkbar målskytt för England när han och hans landsmän gärna tar andra raka segern inför hemmapubliken i London.

England totalt antal lagmål: Över 1,5 – Odds Svenska Spel: 1.54
Målskytt i matchen: Harry Kane – Odds Svenska Spel: 1.80


Avatar

Skrivet av johan

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Fotbolls-EM

Publicerat 2021-07-12 21:38

KRÖNIKA: Rätt lag blev bäst i Europa!

EM-finalen 2020 är till ända och en sak kan vi slå fast: - Rätt lag blev bäst i Europa! Italien tog oss med storm inledningsvis. De fullkomligt dansade fram på hemmagräset i …

Copyright © Fotboll.com 2024   |