Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Schweiz – Spanien, Belgien – Italien
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Schweiz – Spanien, Belgien – Italien

Publicerat 2021-07-01 06:29

Åttondelsfinalerna från pågående EM-slutspel är avklarade och nu tar kvartsfinalerna vid. Under fredagen rullar festen vidare, tyvärr utan svenskt deltagande, men det är fina fotbollsmatchers om väntar då Spanien tar sig an Schweiz i Sankt Petersburg med avspark klockan 18:00 och tre timmar senare ställs vi inför en riktig nagelbitare när Italien och Belgien gör upp om fortsatt EM-spel på Allianz Arena i München. 


Schweiz – Spanien

Gazprom Arena, Sankt Petersburg. Avspark: 18:00.

Schweiz avancerade till åttondelsfinal som grupptrea i grupp A på fyra poäng efter tre framträdanden med en målskillnad på 4-5. I den tredje och sista gruppspelsmatchen tog Vladimir Petkovic och hans mannar en minst sagt välbehövlig trepoängare mot Turkiet genom en 3-1-seger på Baku Olympic Stadium. Därefter väntade Frankrike i åttondelsfinalen, och även om motståndet var tufft föll det väl ut för Schweiz som hämtade upp 3-1-underläge till seger efter straffsparksläggning.

Schweiz går in som underdogs – igen

Nu väntar kvartsfinal för Petkovic och hans schweizare och detta mot Spanien. Det innebär att Schweiz kliver in som underdogs igen, men efter att ha sett deras prestation mot Frankrike i föregående runda kan man inte säga annat än att denna roll verkar passa Schweiz rätt bra.

Xhaka saknas – viktigt avbräck!

En lirare som kommer saknas i Schweiz i denna kvartsfinal är Arsenal-spelaren Granit Xhaka. I åttondelsfinalen mot Frankrike fick grovjobbaren på mittfältet syna sitt andra gula för mästerskapet, vilket innebär att han är avstängd och inte kommer till spel här, vilket naturligtvis är ett tungt avbräck då Xhaka gjort bra ifrån sig i landslaget hittills under EM.

Spanien visade klass mot Kroatien

Det som talar för Spanien här är att de trots en inte riktigt lika namnstark trupp som vi är vana vid ändå visade klass mot Kroatien. Unai Simon stod för en riktig blunder som gav kroaterna en riktigt bra start på åttondelsfinalen, men Spanien kom tillbaka och såg vassa ut.

Pablo Sarabia kvitterade till 1-1 precis innan pausvilan och i början på andra gick Spanien ifrån till 3-1-ledning de också, men Kroatien gjorde som Schweiz och kvitterade till 3-3, men tillskillnad från schweizarna så fick kroaterna se sig besegrade i stundande förlängning där Spanien gjorde matchens två sista mål och den 5-3-seger som det till slut blev för spanjorerna får anses som fullt rättvis.

Möttes under 2020 i Nations League

Spanien och Schweiz har stött på varandra rätt så nyligen då dessa nationer drabbade samman i Uefa Nations League under fjolåret. Då vann Spanien hemmamatchen med 1-0 och matchens enda målskytt blev Real Sociedad-spelaren Mikel Oyarzabal. Returen som spelades på St. Jakob-Park i Basel slutade 1-1 och det var en sevärd historia där det bommades dubbla straffsparkar från Spanien via rutinerade Sergio Ramos och där Nico Elvedi fick syna det röda kortet efter att ha ådragit sig två gula.

Tips: Schweiz – Spanien

Speltips Expekt
Spanien vinner matchen 1.70
Över 2,5 mål i matchen 2.00

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Belgien – Italien

Allianz Arena, München. Avspark: 21:00.

Kvällsmatchen denna fredag spelas på Allianz Arena i München och här väntar ett riktigt tungviktsmöte då antingen Belgien eller Italien kommer få checka ut från EM-slutspelet. Italien darrade i åttondelsfinalen mot Österrike där de inte levde upp till de höga förväntningarna som fanns på laget medan Belgien å sin sida gjorde ett bra jobb mot Portugal. Denna match känns oviss, men för den delen inte omöjlig!

Italiens defensiv imponerar!

Italien kliver in i denna kvartsfinal med en ny favoritstämpel på sig. Italienarna har tolv raka vinster i ryggen och ser vi till denna vinstrad så har de dessutom passerat alla tolv utan insläppta mål under ordinarie speltid.

Österrike spräckte förvisso nollan mot Italien i åttondelsfinalen, men det målet letade sig in under förlängningen så det är tolv raka matcher för Italien där nollan har hållits intakt under ordinarie speltid, vilket är ruggigt imponerande.

Tunga avbräck i Belgien

Något som inte talar för belgiskt avancemang kan vara att både Kevin De Bruyne och Eden Hazard uppges missa denna kvartsfinal. Både Hazard och De Bruyne finns på skadelistan för Belgien och i skrivandets stund är det högst oklart huruvida någon av dessa klasspelare kommer kunna medverka eller inte.

De Bruyne dras med en vristskada och för Hazard är det en lårskada som spökar.

Nacer Chadli är en annan vass lirare i Belgien som även han kan missa mötet med Italien. Chadli spelade inte heller i åttondelsfinalen mot Italien då han inte ens flög med laget till Sevilla på grund av sjukdom. Oklart om han är kry nog för att få chansen och finnas med i matchtruppen mot Italien, men hur som helst tunga avbräck, även för en stark fotbollsnation som Belgien.

Trots ev. avbräck – räkna inte bort Belgien!

Vi landar ändå i att Belgien inte ska räknas bort i denna kvartsfinal trots de eventuellt tunga avbräcken som laget kan dras med. Det Italien visade upp mot Österrike var darrigt och mot ett offensivt skickligare motstånd som Belgien kan defensiven få jobba hårdare än vad den gjort hittills i mästerskapet och då ställs lagets kvalitéer på prov igen.

Lukaku har gjort mål i två av fyra matcher för Belgien hittills i EM och kommer från en stark säsong i klubblaget Inter. Han vill nog mer än gärna skjuta sitt Belgien mot en semifinal och med den målform han haft under året är han en tänkbar matchvinnare på Allianz Arena i München under fredagskvällen.

Tips: Belgien– Italien

Speltips Expekt
Båda lagen gör mål 2.00
Romelu Lukaku gör mål 3.25

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av johan

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Fotbolls-EM

Publicerat 2021-07-12 21:38

KRÖNIKA: Rätt lag blev bäst i Europa!

EM-finalen 2020 är till ända och en sak kan vi slå fast: - Rätt lag blev bäst i Europa! Italien tog oss med storm inledningsvis. De fullkomligt dansade fram på hemmagräset i …

Copyright © Fotboll.com 2024   |