Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Schweiz–Turkiet, Italien–Wales
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Schweiz–Turkiet, Italien–Wales

Publicerat 2021-06-19 21:21

Nu ska grupp A avgöras! Italien är redan klara för slutspel, men vill gärna vinna gruppen. Wales är i praktiken klara för åttondelsfinal och för Schweiz och Turkiet är det bara seger som gäller.

GRUPP A

Lag S V O F +/- P
1 Italien 3 3 0 0 7 9
2 Wales 3 1 1 1 1 4
3 Schweiz 3 1 1 1 -1 4
4 Turkiet 3 0 0 3 -7 0


SCHWEIZ–TURKIET

Olympiastadion, Baku. Avspark 18:00.

Schweiz inledde med kryss mot Wales och blev sedan tämligen överkörda mot Italien, som vann med 3-0. Men, trots endast en poäng lever hoppet i högsta grad för Schweiz. Seger mot Turkiet innebär fyra poäng, vilket bör räcka för att gå vidare som en av fyra treor.

Turkiet har haft ett riktigt tungt mästerskap såhär långt. 0-5 och noll poäng efter två matcher innebär att man nu måste vinna för att över huvud taget ha chansen att ta sig till en åttondel.

EMBOLO KAN LEDA SCHWEIZ TILL TRE POÄNG

Schweiz har allting i egna händer inför sista omgången i gruppspelet. Men, det krävs seger om det ska bli något slutspel. Beroende på hur det går mellan Italien och Wales kan tre poäng till och med räcka till en andraplats. Dock krävs schweizisk seger med några mål samtidigt som Wales förlorar med minst ett par mål.

Samtidigt spelade Schweiz stundtals mycket bra mot Wales i första matchen. Inte minst målskytten Breel Embolo, som briljerade flertalet gånger. Får han spela ut på samma sätt mot Turkiet är chanserna goda till tre schweiziska poäng.

SEGER DET ENDA SOM GÄLLER

För Turkiet är det bara tre poäng som gäller i den här matchen och det är inte ens säkert att det räcker för slutspel. Men, i EM 2016 gick två lag vidare på tre poäng så hoppet lever ännu för turkarna.

Dock måste spelet upp ett par nivåer jämfört med de två inledande matcherna. Framför allt måste lagkapten Burak Yilmaz kliva fram och visa vägen. Annars är nog EM över för Turkiet.

SCHWEIZ KLARA FAVORITER

Spelar Schweiz lika bra som man gjorde mot Wales så ska det bli tre schweiziska poäng i den här matchen. För det känns inte som att det här är Turkiets mästerskap. Mycket talar för att Turkiet kommer att få åka hem mållösa från EM 2021.

Sedan hoppas man förstås på att Breel Embolo ska få tillfälle att briljera och även göra ett mål.

Båda lagen gör mål – NEJ – Odds Betfair: 2.05
Breel Embolo målgörare – Odds Betfair: 2.8

betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


ITALIEN–WALES

Stadio Olimpico, Rom. Avspark 18:00.

Italien har verkligen imponerat såhär långt i turneringen med två övertygande segrar mot Turkiet och Schweiz. Det känns som att det kan räcka långt, väldigt långt för ”gli azzurri” i den här turneringen.

Wales har också känts ganska stabila hittills och kommer med största sannolikhet att gå vidare oavsett hur det går mot Italien.

STARK OFFENSIV

Att Italien står på sex poäng efter två matcher är väl egentligen ingen överraskning. Men, sättet man vann på mot Turkiet och Schweiz imponerade. Framför allt lagets offensiv med Locatelli, Insigne och Immobile med flera.

I det offensiva spelet är det väl egentligen bara Belgien och Frankrike som kunnat mäta sig med Italien. ”Gli azzurri” är igång och det känns som att de kommer att bli svårstoppade.

BALE HAR STIGANDE FORMKURVA

Wales har gjort en klart godkänd insats i EM såhär långt. Fyra poäng lär också räcka till slutspel oavsett om Schweiz skulle ta sig förbi i tabellen.

Samtidigt såg lagkaptenen Gareth Bale bättre ut mot Turkiet än vad han gjorde mot Schweiz. Att Bales formkurva fortsätter att stiga är en förutsättning om Wales ska någon chans mot Italien.

ITALIEN HÅLLER NOLLAN IGEN

Italien lär knappast växla ner utan kommer fortsätta med samma spel även i den här matchen och då kommer Wales inte ha mycket till chans. Att Donnarumma får hålla nollan för tredje matchen i rad känns högst troligt.

Sedan så verkar det som att Ciro Immobile hittat den målform han hade säsongen 2019/20 när han vann skytteligan i Serie A. Känns som att han kan mycket väl kan göra ett mål per match i den här turneringen.

Italien vinner med noll insläppta mål – Odds Expekt: 2.17
Ciro Immobile målgörare – Odds Expekt: 2.40

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-06-14 21:32

Vilka spelare kommer lägga skorna på hyllan efter fotbolls-EM 2024?

Fotbolls-EM 2024 är inte bara en tid att följa de europeiska länderna tävla mot varandra, utan det är också en tid för flera stora namn att fatta det svåra beslutet …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-05-18 15:35

Fotbollsfeber och betting förenas med två viktiga aspekter

När fotbolls-EM närmar sig, stiger spänningen inte bara bland fotbollsfans runt om i världen, utan också bland dem som deltar i betting. Med detta globala evenemang, där Europas bästa landslag …

Copyright © Fotboll.com 2024   |