Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Slovakien–Spanien, Portugal–Frankrike, Tyskland–Ungern
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Slovakien–Spanien, Portugal–Frankrike, Tyskland–Ungern

Publicerat 2021-06-22 23:03

Sista matcherna i gruppspelet och det kommer att bli en minst sagt späckad onsdagskväll. I grupp E behöver Spanien troligtvis vinna för att ta sig vidare och i grupp F är det fortfarande helt öppet om platserna i åttondelsfinal.


GRUPP E

Lag S V O F +/- P
1 Sverige 3 2 1 0 2 7
2 Spanien 3 1 2 0 5 5
3 Slovakien 3 1 0 2 -5 3
4 Polen 3 0 1 2 -2 1


SLOVAKIEN–SPANIEN

La Cartuja, Sevilla. Avspark 18:00.

Slovakien har skaffat sig ett bra läge inför sista gruppspelsmatchen där det räcker med en poäng för att att avancera till åttondelen. Till och med vid förlust finns fortfarande chans att gå vidare.

Men, man ställs mot Spanien som står på två poäng efter två matcher. Även om det kan räcka med oavgjort för Spanien lär spanjorerna vara mycket sugna på att vinna den här matchen och eventuellt också vinna gruppen för att undvika Kroatien i åttondel.

BARA SLÄPPT IN ETT SPELMÅL

Med tanke på att laget knappt vunnit några matcher och varit högst ojämna det senaste året får man ändå säga att Slovakien imponerat såhär långt i turneringen. 2-1 i första matchen mot Polen var förstås en stor skräll och även om det blev förlust mot Sverige så stod slovakerna ändå upp bra.

Framför allt har laget bara släppt in ett spelmål. Emil Forsbergs mål kom som bekant på straff. Räkna med ett Slovakien som kommer att inrikta sig på försvarsspel och spela på 0-0 så länge det går.

DÅLIG EFFEKTIVITET

Ett mål och två poäng på två matcher är ett facit som definitivt inte är godkänt för Spanien. Förklaringen är ineffektivitet i straffområdet. Framför allt mot Sverige hade Spanien flera chanser att avgöra matchen.

Men, Spanien anno 2021 kanske inte är bättre än såhär. Mot ett lag som Slovakien ska Spanien vinna nio dagar av tio, men frågan är om man kommer att göra det?

MOTIVATION SLÅR KLASS?

Pressen på Spanien är förstås stor. Samtidigt som det känns som att det här inte riktigt är spanjorernas turnering. Däremot känns det som att Slovakien med både lite flyt och motivation tar sig vidare.

Om slovakerna tar poäng ska man kanske låta vare osagt, men de ska nog kunna hålla oavgjort i paus. Med tanke på att Slovakiens goda defensiv och Spaniens bristande offensiv känns det knappast som att det kommer bli någon målfest.


Tips: Slovakien – Spanien

Speltips Betfair
Oavgjort vid halvtid 2.70
Under 2.5 mål 2.15

betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


PORTUGAL–FRANKRIKE

Puskás Aréna, Budapest. Avspark 21:00.

Gruppspelets på förhand kanske hetaste match. Framför allt eftersom det är en repris på EM-finalen från 2016 när Portugal vann med 1-0 efter förlängning. Dock möttes lagen så sent som i höstas i Nations League där det blev 0-0 i Paris och 1-0 till Frankrike i Lissabon.

Förutsättningarna inför den här matchen är att Frankrike redan är klara för slutspel och att Portugal definitivt är klara vid oavgjort. Portugiserna kan även gå vidare vid förlust beroende på resultat i andra grupper.

KAN BLIXTRA TILL

Tittar man på Portugals matcher mot Ungern och Tyskland i sin helhet, så var ingen av de särskilt imponerande, även om det blev 3-0 mot Ungern efter tre mål sista tio.

Dock har ju Portugal när de får till det ett fruktansvärt vasst anfallsspel, framför allt på kontringar. Något som gör att Portugal kan slå vilket motstånd som helst och att de oftast bara behöver en chans.

BARA ETT ”EGET” MÅL

Frankrike leder förvisso grupp F, men laget med Mbappé, Benzema och Griezmann med flera har faktiskt bara gjort ett mål av egen kraft på 180 minuter. Målet mot Tyskland gjorde ju faktiskt Mats Hummels.

Dock är Frankrike på pappret turneringens klart bästa lag och det känns som att det finns en växel till hos Les Bleus. Växlar Frankrike upp på samma sätt som man gjorde i slutspelet i VM 2018 lär man bli svårslagna.

LÄGE FÖR EN HEL DEL MÅL

Med tanke på förutsättningarna i tabellen kan det här bli en riktig höjdarmatch. Kom ihåg att Portugal gjort fem mål hittills och att Frankrike har en offensiv med läskig potential.

Det känns också som att Frankrike nog gärna vill vinna gruppen för att undvika att få möta England, Holland eller Belgien i åttondelen. Med andra ord är det upplagt för en hel del mål i den här matchen. Och då måste väl ändå Kylian Mbappé bli en av målskyttarna.

Över 3.5 mål – Odds Expekt: 4.25
Kylian Mbappé målgörare – Odds Expekt: 2.88

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


GRUPP F

Lag S V O F +/- P
1 Frankrike 3 1 2 0 1 5
2 Tyskland 3 1 1 1 1 4
3 Portugal 3 1 1 1 1 4
4 Ungern 3 0 2 1 -3 2


TYSKLAND–UNGERN

Allianz Arena, München. Avspark 18:00.

I den andra matchen i grupp F har Tyskland ett gyllene läge att ta sig vidare. Allt som behövs är en poäng. Dock känns det som att det tyska laget kommer att gå för seger för att ha chansen att vinna gruppen och därmed undvika England, Belgien eller Holland i en åttondel.

För Ungern är det bara en sak som gäller och det är seger. Tre poäng och Ungern är klara för åttondelsfinal som sämst trea.

STARKA MOT PORTUGAL

Mot Portugal visade Tyskland upp sig från sin allra bästa sida. Snabba spelvändningar och hög effektivitet. Spelar man på samma sätt mot Ungern kommer det tveklöst att bli tre poäng.

Och kanske inte bara det. Nu känns det faktiskt som att Tyskland kan gå långt i den här turneringen beroende på vilka man får möta i slutspelet.

HAR INTE HEMMAPUBLIKENS STÖD

Ungern gjorde hedervärda insatser mot både Portugal och Frankrike. Mot fransmännen fick man ju som bekant även med sig en poäng. Men, mot Tyskland kommer man inte ha ett fullsatt Puskás Aréna i ryggen och då lär det bli svårt för Ungern att hota ett tyskt lag som fått en nytändning efter matchen mot Portugal.

Ungern får helt enkelt tacka för sig efter gruppspelet, vilket var helt väntat.

KLAR TYSK SEGER

Gör man fyra mål mot Portugal, så kan man göra minst lika många mot Ungern. Räkna med att Kai Havertz o co kommer att sätta upp tempot från start och troligen leda redan innan paus.

Får Tyskland in ett par bollar känns det som att det här kan rinna iväg en hel del.

Tyskland vinner båda halvlekarna – Odds Expekt: 2.20
Totalt antal mål av Tyskland – Över 2.5 – Odds Expekt: 1.73

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |