Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Sverige – Polen
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Sverige – Polen

Publicerat 2021-06-22 12:38

Under onsdagskvällen gör Sverige sin tredje och sista gruppspelsmatch i detta EM när Polen står för motståndet på Gazprom Arena i Rysslands näst största stad, Sankt Petersburg. En skön känsla finns hos oss blågula supportrar då Janne Anderssons mannar redan säkrat avancemanget från gruppen inför avspark och detta tack vare tur med resultaten i andra grupper tidigare under veckan.


Glasgow, Köpenhamn eller Budapest

En seger och en oavgjord räckte för att Sverige skulle fixa avancemanget och detta som sämst tabelltrea, men vill det sig väl blir det en förstaplats, vilket i så fall innebär lämpligare uppgifter när slutspelet tar vid.

Polen som är sista motståndet för svensk del innan slutspelet tar vid blir den motståndare som kan avgöra Sveriges placering och också vilken ort som blir nästa spelplats.

Om Sverige skulle vinna gruppen får man spela vidare i Glasgow. Slutar man tvåa får man istället åka till Köpenhamn och går man vidare som en av de bästa grupptreorna kan man få spela vidare i Budapest eller Sevilla.

Sverige har avgörandet i egna händer, men bara vetskapen om att avancemanget redan är säkrat är gott nog inför en tredje och sista gruppspelsmatch mot ett Polen som måste vinna.


Grupp E

Lag S V O F +/- P
1 Sverige 3 2 1 0 2 7
2 Spanien 3 1 2 0 5 5
3 Slovakien 3 1 0 2 -5 3
4 Polen 3 0 1 2 -2 1

Sverige toppar grupp E efter två omgångar på fyra poäng, en före tvåan Slovakien som avslutar mot Spanien som just nu är trea, men om de avslutar med seger tar de ett kliv upp på fem poäng, vilket kan innebära att blågult tappar förstaplatsen.


Avancemang i kavaj – lossnar det för Isak nu?

Då Sverige redan är klara för slutspel i detta EM utan att ha spelat sin tredje och sista gruppspelsmatch är det en skön känsla som bör leta sig in i den blågula truppen. Hittills har defensiven imponerat kraftigt. 0-0 mot Spanien i premiären var ingen supervacker insats om man ser till en offensiv och attraktiv fotboll, men den defensiva insatsen var snudd på briljant och Robin Olsen som sista utpost hade en bra dag på jobbet.

En annan lirare i blågult som gjorde det bra var Alexander Isak. När han väl fick bollen offensivt så hände det saker och han var ett duktigt hot mot det spanska laget. Hittills har Isak inte hittat nätet i detta EM, men får han chansen igen mot detta Polen som alltså måste vinna matchen för att ha chans till avancemang så är det för svensk del bara hoppas att han får göra mål innan vi går in i slutspelet.


Pressat Polen som måste vinna

Polen tar sig an den här tredje och sista gruppspelsmatchen på Gazprom Arena som gruppjumbo och de vet på förhand vad som gäller, nämligen tre poäng. Skulle Sverige vinna eller spela oavgjort, ja då är Polens resa över.

Det som lovar gott för Polen är att skyttekungen från Bayern München fick spräcka sin målnolla i landslaget på två raka matcher senast. När Spanien stod för motståndet i omgång två kom Polens första EM-poäng och detta efter 1-1 på Estadio de La Cartuja i Sevilla där Spanien vid ställningen just 1-1 även kostade på sig att bomma en straffspark.

Vinner Polen däremot mötet med Sverige, samtidigt som Spanien vinner mot Slovaken, då kan den här tabellen målas om fullständigt, men som sagt, Sverige kommer hur som helst vara med när slutspelet tar fart och det ser vi fram emot!


svenska spel oddset transparent

Totalt antal mål: Över 1,5 – Odds Svenska Spel: 1.44
Sverige att vinna eller spela oavgjort– Odds Svenska Spel: 1.57


Sverige är historiskt starka mot Polen

Ser vi tillbaka på hur det sett ut mellan Sverige och Polen tidigare så kan vi slå fast vid att Sverige brukar trivas bra mot just Polen som motståndare. Nu är det förvisso länge sedan nationerna möttes då senaste mötet var en träningsmatch så sent som i juni 2004 och då vann Sverige med 3-1.

Det var Sveriges femte raka seger och den sjunde matchen i rad där Sverige varit obesegrade Polen. Senaste gången som ett polskt fotbollslandslag besegrade Sverige i tävlingssammanhang, var under VM 1974.

Det är gammal men skön statistik att ha i ryggen inför avgörandet i grupp E, inte sant? Det är också historia som kan ha satt spår hos motståndarna.
 

Sverige – Polen senaste fem

31/3 -99 Polen – Sverige 0-1 Fotbolls-EM
9/10 -99 Sverige – Polen 2-0 Fotbolls-EM
11/6 -03 Sverige – Polen 3-0 Fotbolls-EM
10/9 -03 Polen – Sverige 0-2 Fotbolls-EM
5/6 -04 Sverige – Polen 3-1 Vänskapsmatch

Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |