Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Sverige–Slovakien
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Sverige–Slovakien

Publicerat 2021-06-17 21:40

Sverige tog överraskande, får man väl ändå säga, en poäng mot Spanien i Sevilla. Nu väntar Slovakien i Sankt Petersburg och en helt annan match för blågult. 

0-0 mot Spanien innebar inte bara en poäng i protokollet, utan också att Sverige inte förlorade första matchen, vilket alltid är viktigt oavsett motstånd. Förlust i första matchen och ett mästerskap blir ofta inte så bra, det har vi sett förr.

Men, oavgjort i första matchen i ett mästerskap har som regel inneburit en bra andramatch för svensk del. I VM 1994 blev det 2-2 mot Kamerun och sedan 3-1 mot Ryssland. I VM 20o2, 1-1 mot England och sedan 2-1 mot Nigeria. Och i VM 2006, 0-0 mot Trinidad och Tobago och sedan 1-0 mot Paraguay.

Frågan är om det blir ännu en klassisk andramatch i mästerskap mot Slovakien?


betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Krestovskij stadion, Sankt Petersburg. Avspark 15:00.

Sverige stod för lite av en skräll i EM-premiären mot Spanien. Slovakien stod inte bara för en liten skräll utan en ganska stor skräll när man slog Polen med 2-1.

Detta gör att Slovakien har skaffat sig ett bra läge att ta sig vidare och dessutom ganska sensationellt leder grupp E.

GRUPP E

Lag S V O F +/- P
1 Sverige 3 2 1 0 2 7
2 Spanien 3 1 2 0 5 5
3 Slovakien 3 1 0 2 -5 3
4 Polen 3 0 1 2 -2 1


KULUSEVSKI TILLBAKA

Den svenska defensiven såg otroligt stark ut mot Spanien. Framför allt med tanke på att spanjorerna hade ett bollinnehav på 75 procent och befann sig på den svenska planhalvan i 85 minuter kändes det som.

Samtidigt var den svenska offensiven ganska blek och egentligen var det väl bara Alexander Isak som skapade något framåt för Sverige. Å andra sidan kunde Isaks försök resulterat i både ett och två mål.

Mot Slovakien kommer Sveriges nummer 11 att få helt andra ytor då det slovakiska försvaret knappast håller lika hög klass som det spanska. En spelare hör till vardags hemma i den polska ligan och en i den cypriotiska ligan.

I Sverige är även Dejan Kulusevski tillbaka i truppen efter att ha missat Spanien-matchen på grund av corona. Dock lär Kulusevski inte spela rån start, men är förstås ett trumfkort att plocka in i andra halvlek.


VANN EFTER UTVISNING

Slovakien vann som sagt premiären mot Polen. Dock ska sägas att Polen inte hade sin bästa dag. Dessutom fick polackerna utvisning en kvart in i andra halvlek, vilket slovakerna utnyttjade direkt. Drygt fem minuter senare fastställde Milan Skriniar slutresultatet till 2-1.

Hur bra är Slovakien då egentligen? Mot Polen får man nog ändå säga att slovakerna hade en del flyt, framför allt då man var en man mer sista halvtimmen.

Ser man tillbaka på det senaste året har Slovakien varit högst ojämna. I VM-kvalet i mars spelade man oavgjort borta mot Cypern och ännu mer anmärkningsvärt, oavgjort hemma mot Malta (!). Några dagar senare slog man dock Ryssland hemma.

Frågan är helt enkelt om Slovakien har två kanonmatcher på rad i sig? För det lär behövas mot Sverige.


BÖR KUNNA JOBBA NER SLOVAKIEN

På pappret är Sverige i princip bättre än Slovakien på varje position. Möjligtvis med undantag för mittbacken Milan Skriniar och mittfältaren Marek Hamsik beroende på vem man ställer de mot.

I flera matcher har vi sett hur bättre lag med metodiskt spel kunnat mer eller mindre jobba ner sämre lag, även om det sämre laget stått upp bra i första halvlek.

Vi såg det i öppningsmatchen mellan Turkiet och Italien, i Ungern–Portugal och senast idag när Belgien slog Danmark. Och det känns som att vi kan få en liknande matchbild i Sverige–Slovakien, där blågult går ifrån och säkrar tre poäng i andra halvlek.

Dock kan nog slovakerna få en boll i nät med tanke på att de ändå gjorde två mål mot Polen.

Sedan så känns det väl också som att Alexander Isak kommer att göra åtminstone ett mål. Det slovakiska försvaret lär få jobba om de ska få stopp på svensken.

Förhoppningsvis kan Isak bli lika historisk som Martin Dahlin blev när han gjorde två mål mot Ryssland i VM 1994 eller som Henrik Larsson blev när han gjorde dubbla mål mot Nigeria 2002. Två matcher som dessutom spelades på en fredag, precis som matchen mot Slovakien.

Sverige vinner + Båda lagen gör mål  – Odds Betfair: 4.6
Alexander Isak målgörare – Odds Betfair: 2.7

betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |